

Elektronická kniha:
Život bez pšenice
Autor:
William Davis
Produkt teď bohužel není dostupný.
»hlídat dostupnost
Nakladatelství: | » JOTA |
Dostupné formáty ke stažení: | EPUB, MOBI |
Upozornění: | většina e-knih je zabezpečena proti tisku a kopírování |
Médium: | e-book |
Rok vydání: | 2013 |
Počet stran: | 335 |
Rozměr: | 21 cm |
Úprava: | ilustrace |
Vydání: | 1. vyd. |
Název originálu: | Wheat belly |
Spolupracovali: | z anglického originálu ... přeložil Jan Kozák |
Skupina třídění: | Hygiena. Lidské zdraví |
Jazyk: | česky |
ADOBE DRM: | bez |
Nakladatelské údaje: | Brno, Jota, 2013 |
ISBN: | 978-80-746-2309-7 |
Geneticky upravená pšenice jako jedno z největších nepřátel moderního člověka. Přechod lidstva od lovecko-sběračské společnosti ke společnosti zemědělské byl provázen snížením tělesné výšky, náhlým rozšířením infekčních chorob, jako je tuberkulóza a dýmějový mor, a vznikem tříd od rolnictva po šlechtu a krále; a zároveň to vedlo k nerovnosti sexuální. Většina lovců-sběračů vyměnila kvalitu za kvantitu a extrémní dostupnost trvající po současnost má za následek extrémní zdravotní potíže: obezitu, artritidu, neurologické poruchy i úmrtnost na stále běžnější nemoci, jako například celiakie. Za dnešní zdravotní potíže může především genetická úprava pšenice, díky níž se neškodná obilnina proměnila v nutričně ochuzenou, avšak všudypřítomnou ingredienci. Autor doporučuje okamžitě a úplně vysadit pšenici a nahradit ji veškerou zeleniou, vybraným ovocem, ořechy, ale i masem, vejci a mléčnými výrobky. Tuk dle autora nepředstavuje problém. Doplněno jídelníčkem a recepty.
Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? .
Život bez pšenice je provokativní kniha o odstranění pšenice – i takzvané zdravé celozrnné pšenice – z jídelníčku. Výsledkem je trvalý úbytek nadváhy a úleva od celé řady zdravotních a zažívacích potíží.
Doktor William Davis čerpá z dlouholetých klinických studií i ze svých vlastních mimořádných výsledků s tisícovkou pacientů, kterým doporučil režim bez pšenice. Na těchto základech staví svou přesvědčivou kritiku této všudypřítomné ingredience. Dieta bez pšenice je spojována s celou řadou významných přínosů:
* Úbytek váhy o 10, 15 i 25 kilogramů během prvních několika měsíců
* Úleva od metabolického syndromu a cukrovky druhého typu
* Konec trávicích potíží, jako je vředová kolitida a celiakie
* Výrazné zlepšení hladiny obou druhů cholesterolu (HDL a LDL)
* Zmírnění osteopenie
* Vyřešení kožních problémů – od lupénky po ústní vředy a úbytek vlasů
* Omezení zánětlivosti a úleva od bolestí revmatické artritidy
Velmi čtivá a podnětná kniha Život bez pšenice nabízí nový a velice důležitý pohled na většinu závažných zdravotních problémů naší doby.
***
William Davis, MD , je preventivní kardiolog, který propaguje život bez pšenice a tímto svým unikátním postojem přispívá nejen k prevenci, ale k úplnému odstranění srdečních chorob. Je medicínským ředitelem Track Your Plaque, internetového preventivního programu srdečních nemocí, a často přispívá do národních publikací a na webové stránky o zdraví. Žije se svou ženou a třemi dětmi ve Fox Pointu ve Wisconsinu a v jeho spíži nenajdete žádné buchty ani koblihy.
(praktický a provokativní návod, jak zhubnout a uzdravit se)Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.
Naučná literatura > Zdraví a lékařství > Péče o zdraví
Elektronické knihy > Naučná a odborná literatura > Zdraví a lékařství
Katalog předmětový > P > Pšenice > Zdravotní aspekty
Naučná literatura > Zdraví a lékařství > Redukce tělesné hmotnosti
Naučná literatura > Zdraví a lékařství > Dietoterapie
Naučná literatura > Zdraví a lékařství > Prevence onemocnění
Katalog vybraných autorů > D > Davis – William Davis
Katalog nakladatelství > J > JOTA

WILLIAM DAVIS
1957
William R. Davis,MD je americký kardiolog.
Dr. Davis je současný americký lékař se specializací na srdeční omenocnění a s tím související cukrovku, obezitu a další symptomy. Během své kariéry sledoval vliv stravovacích návyků na zdraví, resp. vývoj nemocí u svých pacientů a došel k překvapivému závěru. Nejhorší součástí jídelníčku nemocných cukrovkou a kardiovaskulárními chorobami nejsou tuky a cukry, jak se původně myslelo. Pacientům se ulevilo a začali se uzdravovat po nasazení diety bez pšeničných výrobků. Dr. Davis fenomén roky zkoumal a po ověření původních hypotéz s ním vyšel na veřejnost. Výsledkem jsou populárně naučné publikace o jídelníčku bez pšenice a jeho vlivu na lidské zdraví. Jako průvodce ke svému bestselleru založil internetové stránky, kde vede poradnu zdravého životního stylu, uveřejňuje články, odborné názory, recepty na jídelníček bez pšenice a diskutuje se svými příznivci. Dr. Davis také vystupuje s přednáškami na veřejnosti a v médiích.
Davis – William Davis – více informací