načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Život bez pšenice – William R. Davis

Život bez pšenice
-16%
sleva

Kniha: Život bez pšenice
Autor: William R. Davis

Geneticky upravená pšenice jako jedno z největších nepřátel moderního člověka. Přechod lidstva od lovecko-sběračské společnosti ke společnosti zemědělské byl provázen snížením tělesné výšky, náhlým rozšířením infekčních chorob, jako je ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  298 Kč 250
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma TIŠTĚNÁ
KNIHA

hodnoceni - 74.9%hodnoceni - 74.9%hodnoceni - 74.9%hodnoceni - 74.9%hodnoceni - 74.9% 83%   celkové hodnocení
7 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » JOTA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2013
Počet stran: 335
Rozměr: 210,0x150,0x20,0 mm
Úprava: ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Název originálu: Wheat belly
Spolupracovali: z anglického originálu ... přeložil Jan Kozák
Skupina třídění: Hygiena. Lidské zdraví
Hmotnost: 0,445kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201308
Nakladatelské údaje: Brno, Jota, 2013
ISBN: 978-80-7462-309-7
EAN: 9788074623097
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Geneticky upravená pšenice jako jedno z největších nepřátel moderního člověka. Přechod lidstva od lovecko-sběračské společnosti ke společnosti zemědělské byl provázen snížením tělesné výšky, náhlým rozšířením infekčních chorob, jako je tuberkulóza a dýmějový mor, a vznikem tříd od rolnictva po šlechtu a krále; a zároveň to vedlo k nerovnosti sexuální. Většina lovců-sběračů vyměnila kvalitu za kvantitu a extrémní dostupnost trvající po současnost má za následek extrémní zdravotní potíže: obezitu, artritidu, neurologické poruchy i úmrtnost na stále běžnější nemoci, jako například celiakie. Za dnešní zdravotní potíže může především genetická úprava pšenice, díky níž se neškodná obilnina proměnila v nutričně ochuzenou, avšak všudypřítomnou ingredienci. Autor doporučuje okamžitě a úplně vysadit pšenici a nahradit ji veškerou zeleniou, vybraným ovocem, ořechy, ale i masem, vejci a mléčnými výrobky. Tuk dle autora nepředstavuje problém. Doplněno jídelníčkem a recepty.

Popis nakladatele

Ve své knize Život bez pšenice autor William R. Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům.

Kniha Život bez pšenice , postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.

Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice.

(praktický a provokativní návod, jak zhubnout a uzdravit se)
Další popis

Provokativní kniha o tom, jak zhubnout a vyřešit široké spektrum zdravotních problémů vyloučením pšenice z jídelníčku. Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.


Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.


Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity. Je to pšenice.

Doktor Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Zároveň si posvítil na hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
William R. Davis - další tituly autora:
 (e-book)
Život bez pšenice Život bez pšenice
Život bez pšenice: 30minutová kuchařka Život bez pšenice: 30minutová kuchařka
 (e-book)
Úplné zdravie bez pšenice Úplné zdravie bez pšenice
 (e-book)
Život bez pšenice – recepty do 30 minút Život bez pšenice – recepty do 30 minút
 (e-book)
Život bez pšenice Život bez pšenice
 
Ke knize "Život bez pšenice" doporučujeme také:
Moučný mozek Moučný mozek
Živá strava Mé nejlepší recepty -- RAW FOOD 157 receptů Živá strava Mé nejlepší recepty
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Zaříkávač nemocí -- Chcete se léčit, nebo uzdravit? Zaříkávač nemocí
Škola živé stravy -- Vitariánství jako Cesta Škola živé stravy
Nauč mě mluvit -- 500 slov, říkadla, pohádky Nauč mě mluvit
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


William Davis

WILLIAM DAVIS


1957

William R. Davis,MD je americký kardiolog.

Dr. Davis je současný americký lékař se specializací na srdeční omenocnění a s tím související cukrovku, obezitu a další symptomy. Během své kariéry sledoval vliv stravovacích návyků na zdraví, resp. vývoj nemocí u svých pacientů a došel k překvapivému závěru. Nejhorší součástí jídelníčku nemocných cukrovkou a kardiovaskulárními chorobami nejsou tuky a cukry, jak se původně myslelo. Pacientům se ulevilo a začali se uzdravovat po nasazení diety bez pšeničných výrobků. Dr. Davis fenomén roky zkoumal a po ověření původních hypotéz s ním vyšel na veřejnost. Výsledkem jsou populárně naučné publikace o jídelníčku bez pšenice a jeho vlivu na lidské zdraví. Jako průvodce ke svému bestselleru založil internetové stránky, kde vede poradnu zdravého životního stylu, uveřejňuje články, odborné názory, recepty na jídelníček bez pšenice a diskutuje se svými příznivci. Dr. Davis také vystupuje s přednáškami na veřejnosti a v médiích.

Davis – William Davis – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.