načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Zelenina - Kristýna Petříková; Jaroslav Hlušek

Zelenina
-7%
sleva

Kniha: Zelenina
Autor: Kristýna Petříková; Jaroslav Hlušek

Informace o významu, pěstování a využití hlavních i méně známých druhů zeleniny. Jednotlivé druhy jsou popsány v rámci skupiny, do které se zařazují (košťálová, kořenová, ... (celý popis)
Titul je skladem 1ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  380 Kč 353
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
11,8
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Profi Press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2012
Počet stran: 192
Rozměr: 230x297
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Skupina třídění: Zahrádkářství
Jazyk: česky
Umístění v žebříčku: 600. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
Datum vydání: 14.03.2012
Nakladatelské údaje: Praha, Profi Press, 2012
ISBN: 978-80-8672-650-2
EAN: 9788086726502
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Informace o významu, pěstování a využití hlavních i méně známých druhů zeleniny. Jednotlivé druhy jsou popsány v rámci skupiny, do které se zařazují (košťálová, kořenová, plodová, cibulová, lusková, listová a stonková).

Popis nakladatele

Kniha podává ucelené informace o pěstování a využití hlavních i méně známých druhů zeleniny. Jednotlivé druhy jsou popsány v rámci skupin a podskupin. U hlavních druhů je zařazena i ekonomika pěstování, modelové výpočty dávek hnojiv a nejnovější poznatky z výzkumu a zahraničních studií.

Publikace je určena odborné i laické veřejnosti, pěstitelům zeleniny, studentům a všem, kteří se o zeleninu zajímají. (pěstování, výživa, ochrana a ekonomika)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Kristýna Petříková; Jaroslav Hlušek - další tituly autora:
Ovocné kultury Ovocné kultury
 
Ke knize "Zelenina" doporučujeme také:
Alternativní plodiny Alternativní plodiny
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

1 Ú vod..............................................................................................8

2 Košťálová zelenina....................................................................10

2 .1 Zelí h lá vko vé............................................................................I-

2.2 Kapusta hlávková................................................................... 23

2.3 Kapusta rů žičko vá..................................................................27

2.4 Kadeřávek................................................................................28

2.3 Květák.......................................................................................30

2.6 B ro ko lice..................................................................................33

2.7 K e dlu bn a..................................................................................33

2.8 Příklad v ý p o č tu d ávky m in erá ln ích h n o jiv

ke ko šťálovinám.....................................................................37

3 Kořenová zelenina...................................................................4 0

3.1 M rk e v........................................................................................42

3.2 Petržel kořenová.....................................................................49

3-3 P astinák...................................................................................30

3.4 Celer b u lv o v ý..........................................................................31

3-3 Č erný k o ře n............................................................................36

3.6 Ředkev......................................................................................37

3.7 Ř ed kvička................................................................................38

3.8 Řepa salátová......................................................................... 60

3.9 T u rín.........................................................................................62

3.10 V odnice.................................................................................. 63

3.11 Křen s e ls k ý............................................................................64

3.12 T o p in a m b u r h líz n a tý...........................................................66

4 Plodová zelenina.....................................................................6 8

4.1 Rajče..........................................................................................71

4.2 Paprika ro čn í...........................................................................79

4.3 Lilek jed lý.................................................................................81

4.4 O k u rk a.....................................................................................83

4.4.1 O k u rk y n aklád ačky............................................................84

4.4.2 O k u rk y salátové..................................................................89

4.5 T yke v.........................................................................................90

4.3.1 C u k e ta...................................................................................91

4.5.2 P atison..................................................................................93

4.5.3 Tykev v e lk o p lo d a................................................................93

4.6 M eloun c u k ro v ý.................................................................... 93

4.7 M eloun v o d n í..........................................................................95

4.8 M o c h y n č.................................................................................97

4.9 Tykev lahvovitá.......................................................................98

4.10 Lufa........................................................................................ 99

4.11 A r tič o k y................................................................................99

4.12 K u ku řice c u k ro v á...............................................................100

4.13 K u ku řice pukaneová..........................................................103

5 Cibulová ze le nin a..................................................................106

5.1 C ibule ku chyňská..................................................................108

5.2 C ibu le š a lo tka........................................................................U 6

5.3 Česnek kuchyň ský................................................................117

5.4 P ó r............................................................................................120

6 Lusková zelenina...............................................................d 124

6.1 Hrách setý zahradní............................................................126

6.2 Fazol za hrad ní......................................................................132

6.3 Bob z a h ra d n í.......................................................................136

7 Listová a stonková zelenina................................................140

7.1 Salát h lá v k o v ý.......................................................................142

7.2 Salát le d o v ý...........................................................................147

7.3 Salát lis to v ý............................................................................148

7.4 Salát řím s k ý...........................................................................149

7.5 Štérbák....................................................................................150

7.6 Čekanka salátová hlávková.................................................152

7.7 Po lil íč e k.................................................................................153

7.8 Špenát setý.............................................................................153

7.9 N ovozélandský špenát........................................................158

7.10 Pekingské z e lí.....................................................................159

7.11 Čínské ž e lí...........................................................................161

7.12 C eler řapíkatý......................................................................162

7.13 Celer naťový........................................................................163

7.14 Petržel naťová.....................................................................164

7.15 Fenykl slad ký.......................................................................165

7.16 P ažitka..................................................................................166

7.17 M a n g o ld...............................................................................>68

7.18 C h ře s t.................................................................................. 169

7.19 Reveň v ln itá.........................................................................171

7.20 Asijské d ru h y z e le n in........................................................173

7.20.1 M ízu na...............................................................................173

7.20.2 M ib u n a..............................................................................173

7.20.3 Čínská h o řč ic e.................................................................174

7.20.4 Čínská b ro k o lic e..............................................................174

7.20.5 C hřestový salát................................................................ 175

7.20.6 K opretina věncová..........................................................175

7.20.7 C ibu le z im n í sečka..........................................................176

7.20.8 Čínská p a ž itk a................................................................176

7.20.9 Vigna..................................................................................177

8 Integrované pěstování zeleniny..........................................178

Příloha 1 - M e to d ický postup к hodnocení e k o n o m iky

pěstován í zelen i ny.....................................................................180

Příloha 2 - Přehled registrovaných m inerálních h n o jiv 182

Příloha 3 - Význam chem ických značek a přepočty

z p rv k ů na o x id y a opačné.......................................................182

Příloha 4 - Seznam zkratek a z n a če k....................................182

Rejstřík vědeckých, českých a slovenských názvů

zeleninových d ru h ů , c h orob a š k ů d c ů..................................184

Seznam p oužité lite ra tu ry........................................................190

6




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist