načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů – Alena Doležalová

Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů
-14%
sleva

Kniha: Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů
Autor: Alena Doležalová

Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které získávají stále větší oblibu. Co může být lepší než domácí zavařenina, kde můžeme ovlivnit kvalitu použitých surovin, zužitkovat sezónní potraviny a přebytky ze ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  299 Kč 257
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » DONA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 220
Rozměr: 237,0x170,0x16,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Hmotnost: 0,599kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201605
ISBN: 978-80-7322-193-5
EAN: 9788073221935
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které získávají stále větší oblibu. Co může být lepší než domácí zavařenina, kde můžeme ovlivnit kvalitu použitých surovin, zužitkovat sezónní potraviny a přebytky ze zahrádek. Příručka obsahuje i podrobné postupy včetně mnoha rad a vychytávek pro domácí konzervování. Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů.

Popis nakladatele

Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které získávají stále větší oblibu. Co může být lepší než domácí zavařenina, kde můžeme ovlivnit kvalitu použitých surovin, zužitkovat sezónní potraviny a přebytky ze zahrádek. Příručka obsahuje i podrobné postupy včetně mnoha rad a vychytávek pro domácí konzervování.

(podle vyzkoušených receptů)
Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Alena Doležalová - další tituly autora:
Domácí krabičková dieta Domácí krabičková dieta
Domácí krabičková dieta 2 Domácí krabičková dieta 2
Cukroví podle vyzkoušených receptů Cukroví podle vyzkoušených receptů
Domácí krabičková dieta 3 Domácí krabičková dieta 3
Hity domácí kuchyně Hity domácí kuchyně
 
Ke knize "Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů" doporučujeme také:
Konzervování a zavařování Konzervování a zavařování
Konzervujeme po celý rok Konzervujeme po celý rok
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Z A V A Ř U JE M E podle vyzkoušených receptů

OBSAH

Ú v o d ........................................... 4

Potřebné pomůcky к závorování... 6

Dobří pomocníci při závorování......7

Potřebné přísady..............................8

Závorujeme a nakládáme

ovoce................................................10

Zavařujeme a nakládáme

zeleninu a houby.............................12

Obecné zásady při závorování......13

Uchovávání zavařenin...................15

Rady příznivců receptů z Dony......16

Na co si musíme dát

při zavařování pozor.......................17

ZAVAŘUJEME A NAKLÁDÁME

OVOCE..................................... 19

Angrešt............................................20

Angreštový kom pot.............................20

Angrešt zavařený v m edu...................20

Jednoduchý angreštový d ž e m...........20

Angreštový džem s černým

rybízem................................................. 20

Angreštovo-rybízový rosol ................20

Angreštovo-meruňkový džem............21

Angreštová marmeláda s ja blky........ 21

Borůvky............................................22

Borůvkový ko m p o t..............................22

Borůvky ve vlastní šťávě.....................22

Borůvkový džem..................................23

Borůvkový džem se skořicí.................23

Borůvkový džem z domácí pekárny.. 23

Borůvková m arm eláda....................... 24

Borůvková marmeláda s citronem.... 24

Borůvková marmeláda s pom eranči.. 24

Žahour na knedlíky..............................24

Borůvkové želé....................................25

Borůvkový s iru p..................................25

Borůvkový likér.................................... 25

Broskve a nektarinky.................... 26

Broskvový k o m p o t.............................26

Broskve naložené v brandy............... 26

Broskvový d že m.................................27

Broskvová přesnídávka......................27

Broskvová povid la..............................28

Broskvovka s ja b lk y............................28

Broskvový džus................................... 28

Broskvový lik é r................................... 28

Nektarinkový kompot s ru m e m........29

Nektarinkový kompot

s m anda rinkam i................................. 29

Nektarinkový d žem............................29

Brusinky..........................................30

Brusinkový k o m p o t............................30

Brusinky naložené ve vlastní šťávě ... 30

Brusinky s ja blky.................................31

Proslazené brusinky...........................31

Brusinkový džem................................ 31

Domácí brusinkový likér.....................31

Brusinky naložené ve víně................. 31

Černý bez........................................32

Bezinky na z im u.................................32

Bezinkový kom pot..............................32

Bezinková m armeláda........................32

Bezinková p o v id la..............................32

Bezinkový džem se špendlíky............32

Bezinkové želé nejen pro diabetiky.... 33

Marmeláda z květů černého bezu ....33

Perlivá limonáda z květů

černého bezu.......................................34

Sirup z květů černého bezu............... 34

Bezinkový lik é r................................... 34

Hroznové víno................................36

Kompot z hroznů................................36

Barevný hroznový k o m p o t................36

Kompotované celé hrozny................36

Hroznové víno s ja b lk y .......................36

Marmeláda z hroznového vína.........38

Dětská marmeláda z hroznového

vína...................................................... 38

Džem z nedozrálých hroznů..............38

Hroznový džem z domácí pekárny....38

Sirup z hroznového vína.................... 39

Neslazený mošt z hroznového vína ... 39

214


Obsah

Hrušky............................................40

Hruškový kom pot..............................40

Opilé hrušky.......................................40

Hruškový džem.................................. 41

Hrušková marmeláda

s želírovacím cukrem.........................41

Hrušková marmeláda bez c u k ru...... 41

Hrušková marmeláda s m áto u......... 42

Hrušková povidla.............................. 42

Hruškový „m e d "................................42

Hrušková přesnídávka......................42

Hrušková pracharanda.....................42

Hruškový likér....................................42

Jablka..............................................44

Jablka na š trú d l................................. 44

Jablka ve vlastní šťávě......................44

Jablkový k o m p o t...............................45

Jablkový kompot s hruškam i............45

Trvanlivý jablečný džem...................45

Jablkový džem s citrusy....................45

Marmeláda z jablek a rajčat.............46

Marmeláda z jablek, meruněk

a cukety..............................................46

Přesnídávka z jablek a m rkve...........47

Jablečná přesnídávka........................47

Jablková povidla................................48

Pečená jablečná povidla

s rozinkami..........................................48

Rosol z jablečných slupek.................48

Jablkové želé s ananasem................ 48

Jablečná n u g eta................................48

Jablečná n u te lla................................48

Jahody............................................50

Jahody v c u k ru.................................. 50

Jahodový kom pot.............................. 50

Jahodový kompot s ja blky.................51

Domácí jahodový d že m....................51

Velmi rychlý jahodový d žem............ 51

Jahodový džem s banány..................51

Jahodový džem s kokosem................52

Jahodový džem s lim etkou................52

Jahodová přesnídávka.......................52

Jahodový džem s rybízem.................53

Jahodová m arm eláda.......................53

Nevařená jahodová šťáva.................53

Jeřabiny..........................................54

Jeřabinový k o m p o t........................... 54

Jeřabiny na způsob brusinek.............54

Nakládané jeřabiny s vínem

a skořicí...............................................55

Jeřabinový kompot s hruškami

či ja blky................................................55

Arónie z t ro u b y..................................56

Černý jeřáb na způsob b ru s in e k......56

Sirup z černého je řá b u...................... 56

Džem z černého je řá b u..................... 57

Džem z černého jeřábu a jablek.......57

Maliny.............................................58

Malinový ko m p o t...............................58

Maliny ve vlastní šťávě.......................58

M alinový d ž e m.................................. 59

Malinový džem s banány...................59

Malinový džem s rybízem.................59

Malinové želé..................................... 59

Pečené m aliny....................................60

Domácí m alinovka............................ 60

Kvašená m alinovka............................ 60

Vrstvená m alinovka........................... 60

Meruňky.........................................62

Meruňkový k o m p o t.......................... 62

Želírované m e ru ň ky.......................... 62

Rychlý meruňkový džem ..................63

Meruňkový džem bez chem ie...........63

Meruňkový džem s limetkou

a m eduň kou....................................... 64

Meruňkový džem s likérem...............64

Meruňkový džem s rybízem..............65

Meruňkový džem s jablky a m e d e m .. 65

Meruňkový džem s banány...............66

Meruňková přesnídávka...................66

Meruňková marmeláda s m rk v í......67

Meruňková marmeláda

z domácí pekárny...............................67

Meruňkový lik é r................................. 67

Meruňkový džus................................. 67

Sušené m e ru ň k y................................ 67

Ostružiny..........................................68

Ostružinový k o m p o t..........................68

Ostružinový kompot pro d ia b e tik y ... 68

Ostružinový d že m.............................. 68

215


Z A V A Ř U JE M E podle vyzkoušených receptů

Ostružinová m a rm e lá d a....................69

Ostružinový džus.................................69

Rybíz.................................................70

Rybízový k o m p o t.................................70

Rybíz ve vlastní šťávě..........................70

Rybízová m arm eláda.......................... 70

Rybízový d ž e m....................................70

Voňavý džem z červeného ry b íz u....71

Rybíz jako brusinky I ...........................71

Rybíz jako brusinky II...........................71

Rybíz s m rk v í....................................... 72

Nejzdravější černý ry b íz.....................72

Rosol z černého rybízu

připravovaný zasyrova........................ 72

Sirup z černého ryb ízu....................... 72

Sirup z rybízu a m a lin ..........................72

Ryngle, špendlíky, mirabelky.......74

Rynglový kom pot s ru m e m................74

Marmeláda z ryn g lí.............................74

Mirabelkový ko m p o t...........................75

Špendlíková m a rm e lá d a....................75

Voňavá mirabelková m arm eláda......75

Falešná grapefruitová

m arm eláda...........................................76

Rynglový džem s pom erančem......... 76

Rynglový džem se slivovicí.................76

Rynglový džem s rumovou v ů n í........ 77

Mirabelkový džem s m e ru ň k a m i......77

Šípky.................................................78

Šípková marm eláda.............................78

Šípková zavařenina s ja b lky................78

Šípkový s iru p....................................... 79

Šípkové v ín o........................................ 79

Švestky.............................................80

Švestkový ko m p o t...............................80

Švestkový kom pot s rum e m...............80

Švestky na knedlíky.............................80

Švestky ve vlastní šťávě......................81

Švestky v cukru....................................81

Pečená švestková povidla

bez m íchání......................................... 82

Švestková marmeláda z remosky......82

Švestková n u g e ta ................................83

Domácí sušené švestky......................83

Kompot ze sušených švestek.............83

Třešně a višně................................84

Třešňový k o m p o t............................... 84

Třešně zavařované po sklenicích......84

Třešně jako polotovar

na bub la n in u .......................................84

Třešňová povid la................................ 84

Třešně s vanilkou................................ 84

Třešňový d že m................................... 85

Třešňový džem s ja h o d a m i............... 85

Višňový k o m p o t................................. 86

Višně v ru m u .......................................86

Višňový d žem ......................................86

Višňová marmeláda s jablky a skořicí.. 86

Marmeláda z višní a rybízu............... 86

Višně do pohárů a na m oučníky......86

Višňové víno........................................87

Domácí g rio tka................................... 87

Míchané zavařené ovoce............. 88

Míchaný ovocný k o m p o t...................88

Drobné ovoce ve vlastní šťávě..........88

Pěkně vybarvený míchaný kompot... 88

Ovoce v ru m u ......................................88

Míchaná p o v id la................................90

Ovocná přesnídávka...........................90

Letní džem...........................................91

Míchaná marm eláda..........................91

Pečený ovocný č a j..............................93

Ovocný s iru p .......................................93

Ovocný m o š t.......................................93

Méně běžné ovoce........................94

Kdoule...............................................94

Kdoulový ko m p o t...............................94

Kdoulový džem................................... 94

Moruše.............................................95

Džem z moruší a ja b le k ......................95

Os ke ruše...........................................95

Oskerušová marmeláda

se švestkami ...................................... 95

Rokytník............................................96

Rakytníkový džem..............................96

Rakytníková marmeláda

s pomerančovou c h u tí.......................96

Rakytníkový siru p...............................96

Trnky.................................................97

Trnkový k o m p o t................................. 97

21Ó


Obsah

Trnková m arm eláda........................... 97

Trnková povidla...................................97

Trnky ve v ín ě.......................................97

Trnkové víno........................................97

Trnkový lik é r........................................97

Exotické ovoce...............................98

Ananas...............................................98

Ananasový k o m p o t............................ 98

Ananasová m arm eláda......................98

Svěží ananasový džem

s želírovacím c u k re m......................... 98

Banány.............................................. 99

Rychlý džem z banánů........................ 99

Voňavý banánový džem.....................99

Banánová přesnídávka....................... 99

Citrusy..............................................100

Pomerančový džem...........................100

Mandarínkový d že m........................ 100

Mandarinky s ja b lk y ..........................100

Citrónový džem s lim e tk a m i............101

Citrusový džem z domácí pekárny ... 101

Proslazené citrony.............................101

Pečený citrusový čaj......................... 102

Citrusové želé z džusu......................102

Fíky..................................................103

Fíková marmeláda s vín e m..............103

Fíkový džem....................................... 103

Kiwi..................................................104

Džem z kiwi a ja h o d ..........................104

Džem z kiwi s ananasovou

příchutí...............................................104

Kompot z kiw i....................................104

Mango............................................ 105

Mangová m armeláda....................... 105

Machy ně......................................... 105

Marmeláda z m ochyně....................105

Kompot z mochyně ..........................105

ZAVAŘENINY Z BYLINEK ....107

Meduňkový sirup do čaje.................108

Kopřivový sirup s c itro n e m..............108

Pampeliškový m e d ............................109

Med z květů černého bezu

s pom erančem..................................109

ZELENINA ZAVAŘENÁ

NASLADKO............................111

Dýně a cukety..................................112

Dýňový kom pot s ananasovou

c h u tí...................................................112

Dýňová marmeláda s citrónovou

c h u tí...................................................112

Kandovaná d ý n ě...............................113

Cuketa jako ananas...........................114

Cuketové pyré s vita cite m................114

Cuketová m arm eláda....................... 114

Cuketový džem..................................114

M rkev..............................................115

Mrkvová marm eláda.........................115

Mrkvový džem s m e d e m.................115

M rkvový džem s ananasem.............115

Pomerančový džus z mrkve

a ja b le k...............................................115

Rajčata.............................................116

Rajčatová m arm eláda...................... 116

Rajčatová marmeláda s ja b lk y ........116

Rebarbora....................................... 116

Rebarborový ko m p o t........................116

Rebarborový kompot

sja h o d a m i..........................................116

Rebarbora na koláč...........................117

Rebarborový džem s ananasem

a ořechy..............................................117

Rebarborový džem s ja h o d a m i...... 117

ZAVAŘUJEME A NAKLÁDÁME

JEDNOTLIVÉ DRUHY

ZELENINY.............................. 119

Celer...............................................120

Sterilovaný celer

ve sladkokyselém n á le vu.................120

Celerový salát s cib u lí....................... 120

Celerový salát s houbam i.................121

Naložený celer s m rk v í..................... 121

Cibule..............................................122

Cibulky ve sladkokyselém nálevu.... 122

Malé cibulky s fefe rón kou................123

Cibulový salát....................................123

Cibule naložená v soli....................... 123

217


Z A V A Ř U JE M E podle vyzkoušených receptů

Cukety, dýně, lilky a patisony... 124

Cukety............................................124

Naložené cuketové zelí...................124

Sterilovaná cuketa se ze le n in o u....124

Salát z cuket a p a p rik.....................124

Cuketová pomazánka.....................125

Jemná cuketová hořčice.................125

Ostrá cuketová h o řčice..................125

Dýně..............................................126

Dýně zavařená n a kyse lo................126

Dýňová chuťovka........................... 126

Pikantní dýňová hořčice.................126

Lilky...............................................127

Lilek na způsob h u b....................... 127

Patisony........................................127

Patisonky na sladkokysele.............127

Patísonky s kře n e m........................ 127

Červená řepa...............................128

Sterilovaná červená ře p a...............128

Sterilovaná červená řepa s křenem.. 128

Červená řepa podle te ty Klím ové... 128

Červená řepa se zelím......................128

Červená řepa s c u k e to u...................129

Čalamáda z červené řepy.................129

Čatní z červené ře p y........................ ISO

Sirup z červené řepy......................... ISO

„M alinovka“ z červené řepy...........130

Česnek..........................................132

Česnek naložený v o le ji..................132

Česnek naložený v kořeněném

o le ji................................................... 132

Pikantní česnek naložený ve víně ... 132

Česneková p a sta.............................132

Česnekový e lix ír..............................132

Fazolové lusky.............................134

Fazolky ve sladkokyselém nálevu.... 134

Fazolky v kyselém nálevu...............134

Fazolky ve slaném n á le v u..............134

Pikantní fazolky...............................134

Feferónky..................................... 136

Feferónky ve sladkokyselém

nálevu............................................... 136

Feferónky s rozinkam i.....................136

Feferonková pasta...........................137

Jemné feferonkové dochucovadlo... 137

Hrášek, mrkev.............................138

Hrášek............................................138

Hrášek na sladkokysele...................138

Hrášek v jem ném sladkoslaném

nálevu...............................................138

M rkev............................................138

M rkev v okurkovém n á le v u...........138

Mrkev naložená v soli......................138

Mrkev s hráškem ve sladkoslaném

nálevu............................................... 139

Kapusta, kadeřávek....................140

Růžičková kapusta

ve sladkokyselém n á le vu ................140

Růžičková kapusta ve slaném

nálevu............................................... 140

Naložená hlávková kapusta............ 140

Zavařený kadeřávek........................141

Mangoldové p e sto..........................141

Kedlubny, ředkvičky...................142

Kedlubny........................................142

Kedlubny s m rkví..............................142

Pikantní kedlubny............................ 142

Kedlubnové zelí................................142

Kedlubny s k ře n e m......................... 143

Čalamáda z gigantů......................... 143

Ředkvičky....................................... 143

Ředkvičky na sladkokysele..............143

Ředkvičky v octě...............................143

Ředkvičky naložené se zeleninou.... 143

Kopr...............................................144

Kopr zavařený ve sladkokyselém

n á le v u ...............................................144

Kopr zavařený ve sladkokyselém

nálevu sladší.....................................144

Kopr naložený ve slaném nálevu .... 145

Křen...............................................146

Domácí krenex.................................146

Smetanový k ře n...............................146

Křen s vínem a hořčicí..................... 146

Mixovaná křenová pasta.................146

Jablkový křeník.................................146

Křen s kečupem a česnekem...........146

Kukuřice........................................ 148

M ladé kukuřičky ve sladkokyselém

nálevu................................................148

218


Obsah

Kukuřičky jako o k u rk y......................148

Zavařená kukuřičná zrna..................148

Kukuřičná zrna v solném nálevu....148

Květák............................................150

Květák jako polotovar....................... 150

Květák ve sladkokyselém nálevu....150

Sterilovaný květák s kapií.................151

Květák naložený se zeleninou........ 151

Okurky...........................................152

Sladkokyselé okurky

-základní recept................................152

Okurky nakládané po jedné

sklenici................................................153

Okurky nakládané po jedné

sklenici s křenem ...............................153

Téměř pravé znojemské o k u rk y.....154

Okurkové řezy s c itro n e m................154

Pikantní okurky s fe fe ró n ka m i........ 155

Okurkový salát s paprikam i..............155

Okurkový salát s česnekem..............156

Pikantní okurkový salát....................156

Okurkový salát s m rkví..................... 156

Rychlokvašky s česnekem................157

Rychlokvašky v octovém n á le vu....157

Papriky, kapie............................... 158

Sterilované červené kapie................158

Naložené masité p a p rik y.................158

Papriky v rajčatovém protlaku

(polo to var)........................................ 159

Barevné sklenice...............................159

Papriky ve vlastní šťávě....................159

Papriky s c ib u lí..................................160

Paprikový p ro tla k ..............................160

Ostrá papriková pomazánka ...........160

Papriky se zelím................................. 160

Domácí a jv a r.....................................160

Rajčata...........................................162

Rajčata ve vlastní šťávě....................162

Naložená cherry rajčátka

s česnekem........................................ 162

Domácí loupaná rajčata...................163

Rajčatová šťáva................................. 163

Domácí rajčatové p y ré.....................163

Rajčatová pasta s c ib u lí....................163

Rajčatový oheň..................................163

Rajčatová omáčtička к masu............164

Rajčatová omáčka s p a p rika m i........164

Rajčatové čatní..................................165

Naložená sušená ra jča ta..................165

Salát ze zelených ra jč a t....................165

Pikantní hořčice ze zelených

ra jč a t..................................................165

Zelí..................................................166

Sterilované zelí..................................166

Sterilované červené zelí...................166

Hlávkové zelí s červenou ře p o u......167

Ostrý zelný sa lá t................................167

Zelí s kře n e m.....................................168

Zelí s křenem a ja b lk y....................... 168

Zelný salát s mrkví a křenem............169

Salát ze zelí a p a p rik..........................169

Zelné roládky s křenem....................169

Domácí kysané zelí............................169

Salát z kysaného zelí..........................169

ZAVAŘUJEME A NAKLÁDÁME

ZELENINOVÉ SMĚSI.............171

Zeleninové saláty, čalamády .... 172

Domácí zeleninová směs

Moravanka...........................................172

Domácí zeleninová směs

Kunovjanka...........................................172

Výborné domácí lečo...........................173

Lečo jako polotovar..............................173

Červená řepa se zelím a křenem...........174

Salát z červené řepy.............................174

Čalamáda ze zelí a pap rik.................... 175

Strouhaná čalamáda ...........................175

Dobrý zeleninový salát.........................176

Zeleninový salát s citrónovou

zálivkou................................................176

Zeleninový salát se zelím

a ředkvičkami.......................................177

Zeleninový salát s celerem, mrkví

a paprikami..........................................177

Zeleninové polotovary............... 178

Sterilovaná kořenová zelenina

v s o li...................................................178

Zelenina do polévky..........................178

Zelenina do polévky bez sterilace... 178

219


Z A V A Ř U JE M E podle vyzkoušených receptů

Zeleninová směs do polévky

na sádle..............................................178

Zeleninová směs na špagety............179

Sterilovaná zelenina

pod svíčkovou...................................179

Sterilovaná zelenina

do bramborového s a lá tu.................179

Sterilované pomazánky..............180

Pikantní zeleninová pom azánka.....180

Zbojnická pom azánka...................... 180

Pikantní papriková pomazánka........181

Houbová pomazánka na topinky ... 181

Toastová pomazánka z mletého

masa...................................................181

Cuketová nebo lilková

pomazánka.........................................181

Toastová pomazánka z la nčm ítu....182

Pomazánka z vepřového m a sa ........182

Škvarková pomazánka

s fe fe ró n k a m i.................................... 182

Škvarková pomazánka s ve jci...........182

Hořčice........................................... 184

Domácí hořčice z cukety

a česneku...........................................184

Domácí hořčice s hořčicí..................184

Pikantní zeleninová h ořčice.............184

Pikantní hořčice ze zelených

ra jč a t..................................................185

Domácí zelená hořčice se zelím......185

Čatní...............................................186

Jemné cuketové čatní

s jablky a m eruňkam i........................186

Křenové č a tn í....................................186

Čatní z červené ř e p y........................ 186

Rajčatové ča tn í..................................186

Rajčatové čatní se švestkam i...........187

Čatní z re b a rb o ry..............................187

Hruškové č a tn í..................................187

Mangové č a tn í..................................187

Pikantní omáčtičky......................188

Pikantní papriková omáčtička

s česnekem a fe fe ró n ka m i...............188

Česká Uncle Bens..............................188

Feferonková om áčtička....................188

Ljutenica.............................................189

Domácí kečup.............................190

Dobrý domácí kečup........................190

Lehce pikantní ke ču p.......................190

Rajčatový kečup s paprikami.......... 190

Domácí kečup s paprikami a jablky.. 190

Pikantní kečup s feferónkam i...........190

Kečup z ja b le k ...................................190

Domácí kečup s jablky

a rozinkami........................................191

Kořeněný k e č u p............................... 191

ZAVAŘUJEME A NAKLÁDÁME

OŘECHY..................................193

Zavařená ořechová já dra..................194

Ořechy zavařené v m ikrovlnce........ 194

Marmeláda z ořechů........................ 195

Ořechy v m edu..................................195

Zavařené zelené o ře ch y...................196

Kompot ze zelených o ře c h ů ............196

Ořechový kom pot s va n ilko u ...........196

Babiččina ořechovka........................ 197

ZAVAŘUJEME A NAKLÁDÁME

HOUBY...................................199

Houby ve vlastní šťávě.....................200

Houby v tu k u .....................................200

Houby na smaženici.........................200

Houby jako polotovar na g uláš......200

Houby v o c tě ..................................... 201

Sladkokyselé h o u b y.........................201

Houby s cibulí....................................201

Klouzky v o c t ě ...................................202

Václavkový s a lá t............................... 202

Ostrý hříbkový sa lá t.........................203

Houbový salát s paprikam i...............203

Houbový salát se z e lím....................204

Zavařené houbové řízky...................204

Příloha к masu z h u b........................205

Ostrá houbová omáčka....................205

Houbová pomazánka.......................205

ZAVAŘUJEME MASO

A HOTOVÁ JÍD LA.................207

Domácí vepřová konzerva................208

Domácí la nčm ít.................................208

220


Domácí paštika..................................209

Huspenina.........................................209

Zavařený jitrnicový a jelítkový

p re jt....................................................209

Zabijačková polévka......................... 210

Uzené maso nebo klobásky.............210

Uzené maso se zelím........................ 210

Zavařené k u ře...................................210

Zavařené smažené řízky...................210

Zavařené hovězí m a so.....................212

Zavařený guláš a další hotová jíd la ... 212 Zavařené rybí file ty.......................... 213

Zavařené uzené ry b y........................ 213

Salát z uzených ry b........................... 213



       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.