

Kniha:
Zatracené kyselo
Autor:
Jaroslava Kadlasová
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost



Nakladatelství: | » MOTTO |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2015 |
Počet stran: | 232 |
Rozměr: | 125 x 205 mm |
Vydání: | Vydání první |
Vazba: | brožovaná lepená s chlopněmi |
Datum vydání: | 25. 11. 2015 |
ISBN: | 9788026705291 |
EAN: | 9788026705291 |
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století. Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla - výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty.
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století
Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla – výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty.
PaedDr. Jaroslava Kadlasová (*1956) se narodila v Praze. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor čeština – výtvarná výchova. Třináct let prožila v Jablonci nad Nisou. Od roku 1996 působí v Městské knihovně v Praze. Osmým rokem píše svůj foodblog Vilemínino zátiší (vilemina.blog.cz) a vede stejnojmennou stránku na facebooku. Propaguje food festival amatérských pop-upů, na kterých i sama vaří. Občas se objeví v médiích a připravuje programy zaměřené na tradice a historii vaření u nás.
(vzpomínky na vaření a domácnost v 80. letech)Kuchařství – Česko – 20. století
Domácí hospodářství – Česko – 20. století
Jídla
Čtení pro ženy
Moderní kuchařky