načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Zámecké kuchyně – Vítězslav Štajnochr

Zámecké kuchyně
-1%
sleva

Kniha: Zámecké kuchyně
Autor: Vítězslav Štajnochr

Publikace věnovaná vývoji historických zámeckých a hradních kuchyní v období pozdního středověku a novověku. Nechybí ani kapitoly o zařízení zámeckých kuchyní a historickém nádobí, které se zde používalo. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 7 pracovních dní (poslední kusy u dodavatele, dodání s pravděpodobností 90%)
Vaše cena s DPH:  1 023 Kč 1 013
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
33,8
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9% 100%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Národní památkový ústav
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 240
Rozměr: 300x225
Úprava: ilustrace (převážně barevné)
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
Vazba: brožovaná
EAN: 9788074800931
Popis / resumé

Publikace věnovaná vývoji historických zámeckých a hradních kuchyní v období pozdního středověku a novověku. Nechybí ani kapitoly o zařízení zámeckých kuchyní a historickém nádobí, které se zde používalo.

Popis nakladatele

Publikace je založena na systematickém výzkumu domácích i zahraničních hradních, zámeckých, palácových, dvorních a dalších historických kuchyní a na studiu písemných a ikonografických pramenů a domácí a zahraniční literatury. První část knihy je věnována archaickým kuchyním s otevřeným ohněm, především tzv. dýmnicím a polodýmnicím, a také kuchyňským krbům. Popsány jsou kuchyňské technologie vaření, dušení, smažení, pečení, roštění, rožnění, uzení a sušení v kuchyních s otevřeným ohněm a příslušné nádobí. Samostatné kapitoly jsou věnovány vzácně dochovaným topeništím s vhloubenými ohništi v polodýmných kuchyních. Druhá část je vymezena kuchyním s uzavřeným ohněm a vývoji sporáku, jsou zde podrobně popsány moderní sporáky zámeckých kuchyní na Bouzově, Frýdlantu, Hluboké, Jánském vrchu, Slatiňanech, Šternberku, Velkých Losinách, Žlebech. V třetí části jsou představena moderní kuchyňská zařízení s otevřeným ohněm, francouzský rožeň rôtissoire, francouzská kamna k roštění ryb grilloir a francouzský potager. Čtvrtá část publikace se zabývá sporákovým nádobím a dále francouzským nádobím měděným. (zámecké kuchyně v kontextu evropského vývoje)

Předmětná hesla
černé kuchyně – Evropa
hradní kuchyně – Evropa
zámecké kuchyně – Evropa
topná zařízení – Evropa
Kuchyňské vybavení – Evropa
kuchyňské nádobí – Evropa
Příprava jídel
Dějiny gastronomieEvropa
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.