načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Základní kniha zdravé výživy -- Co jíst při nemoci od alergie po zácpu – Karin Possin; Poland Possin

Základní kniha zdravé výživy -- Co jíst při nemoci od alergie po zácpu
-11%
sleva

Kniha: Základní kniha zdravé výživy
Autor: Karin Possin; Poland Possin
Podtitul: Co jíst při nemoci od alergie po zácpu

Diskutabilní kniha diet při osmi chorobách údajně zaviněných nesprávnou výživou, která prý může posloužit i jako příručka správné výživy pro zdravé. Nevyvážená až nebezpečná publikace. V rozboru příčin určité nemoci autoři zdůrazňují ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  258 Kč 230
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,7
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Fontána
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2002
Počet stran: 225
Rozměr: 212,0x150,0x25,0 mm
Skupina třídění: Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství
Hmotnost: 0,415kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Nakladatelské údaje: Olomouc, Fontána, 2002
ISBN: 978-80-7336-013-9
EAN: 9788073360139
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Kniha známých německých odborníků na výživu shrnuje jejich mnohaleté klinické poznatky a podává množství méně známých informací o řadě zdravotních potíží včetně cukrovky, artritidy, revmatizmu nebo nadváhy. Naučíte se zpestřovat svůj všední jídelníček užitečnými léčebnými recepty, které zdaleka nejsou monotónně vegetariánské (např. Daleká tajga z kyselého zelí a jablek...

Popis / resumé

Diskutabilní kniha diet při osmi chorobách údajně zaviněných nesprávnou výživou, která prý může posloužit i jako příručka správné výživy pro zdravé. Nevyvážená až nebezpečná publikace. V rozboru příčin určité nemoci autoři zdůrazňují škodlivost jistých potravin, kdežto v kuchařských receptech, připojených na konec líčení dané choroby, je naopak doporučují použít. Buď jde o špatný překlad, nebo o zájem autorů udržet si pacienty či čtenáře. Například u revmatu doporučují na půlkilogramový zeleninový salát 4 polévkové lžíce oleje (s. 185), u nadváhy přidat nemalé množství smetany (s. 202 recept "Daleká tajga") či sladký pudinkový prášek (s. 205), který jinde - u plísní ve střevech (s. 59) - zatracují. Autoři kromě vitamínů C a E jiné nezmiňují a mlčí o existenci a významu enzymů a stopových prvků. 20021129 kuhrl P3b1a

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

Několik slov úvodem ..................................................................................9

Jak používat tuto k n ih u ............................................................................13

Plnohodnotná výživa jako základ vitality a zdraví .................................15

Doporučené potraviny........................................................................ 15

Nedoporučené potraviny.................................................................... 16

Celozrnné výrobky...............................................................................16

Sladidla ............................................................................................... 18

Mléko a mléčné výrobky.....................................................................19

Túky a o le je.......................................................................................... 20

Biologické pěstování a biologický c h o v............................................ 21

Maso .................................................................................................... 22

Alergie - imunitní systém na s c e s tí........................................................23

Imunitní systém ................................................................................... 23

Hlavní formy alergických onemocnění ............................................. 25

Nejdůležitější alergeny....................................................................... 25

Alergie na potraviny........................................................................... 26

Základy zdravé výživy......................................................................... 31

Následky genové technologie............................................................ 34

Poruchy enzymů (enzymatické čin n o sti)..........................................34

Latentní a le rg ie ...................................................................................35

Pseudoalergie...................................................................................... 39

Znečištění životního prostredí...........................................................45

Řeč o rg á n ů .......................................................................................... 45

Recepty ................................................................................................45

Střevní plísně - symptom naší d o b y ....................................................... 51

Candida alb ican s.................................................................................52

Symptomy kandidózy......................................................................... 54

Prokázání střevních plísní ..................................................................56

Protiplísňová d ie ta ...............................................................................57

Léky...................................................................................................... 62

Potravinové doplňky........................................................................... 62

Průvodní opatření při léčbě kandidózy............................................. 63

Kandidóza a am algam ........................................................................ 64

Reč o rg á n ů .......................................................................................... 66

Recepty ................................................................................................66

Diabetes - medově sladký p rů to k...........................................................71

Příčiny d ia b etes................................................................................... 72

Léčba diabetes..................................................................................... 74

Typy na výživu při d iab etes.................................................................74

Vitální lá tk y......................................................................................... 90

Pohyb ................................................................................................... 92

Léky...................................................................................................... 93

Dobrý duševní pocit ........................................................................... 93

Reč o rg á n ů .......................................................................................... 93

R ecepty................................................................................................ 94

Poruchy metabolismu tuků - umění žít s m íro u ....................................99

C holesterol.......................................................................................... 99

Artérioskleróza.................................................................................. 100

Regulační mechanismus metabolismu tu k ů...................................102

Užitečné rady při zvýšené hladině cholesterolu ..............................104

Okysličený cholesterol...................................................................... 109

Volné radikály.................................................................................... 110

Antioxidanty...................................................................................... 111

Vejce se sníženým obsahem cholesterolu........................................ 113

Další opatření při zvýšené hladině cholesterolu..............................114

Triglyceridy ....................................................................................... 118

Řeč o rg á n ů........................................................................................ 120

Recepty ..............................................................................................121

D n a -n e m o c z nadbytku ...................................................................... 125

Kyselina močová ............................................................................... 125

Jak vzniká d n a ................................................................................... 126

Různé příčiny vzniku d n y ................................................................. 127

Výživa při d n ě.................................................................................... 129

Doporučení a rady při d n ě ................................................................ 129

Speciální rady pro výživu při d n ě.....................................................133

Řeč o rg á n ů ........................................................................................ 137

R ecepty..............................................................................................138

Osteoporóza - když jsou kosti měkké ..................................................143

Dvě formy osteoporózy..................................................................... 144

Následky osteoporózy......................................................................144

Vápník (kalcium )............................................................................... 144

Vápníku vadící faktory...................................................................... 147

Faktory podporující osteoporózu.....................................................154

Zlepšení zužitkování kalcia .............................................................. 157

Řeč o rg á n ů........................................................................................ 158

R ecepty.............................................................................................. 159

Revma - označení pro mnoho n em o cí................................................. 163

Hlavní skupiny revmatických onem ocnění.....................................164

Příčiny revmatismu .......................................................................... 165

Diagnostické m ožnosti..................................................................... 169

Léčba revm atism u............................................................................ 170

Výživa při revm atism u......................................................................172

Kyseliny a zásady...............................................................................179

Řeč o rg á n ů ........................................................................................ 183

Recepty .............................................................................................. 184

Nadváha - zatížení kilogram y...............................................................189

Ideální váha - individuální v á h a......................................................189

Hubnout plnohodnotně ................................................................... 190

Umění správně jíst ............................................................................194

Dobrý duševní p o c it..........................................................................197

Sporta p o h y b .................................................................................... 198

Hubnout s plným tem peram entem .................................................. 199

Řeč o rg á n ů................................................................... :...................201

R ecep ty ..............................................................................................202

Zácpa nedostatečné trávení................................................................207

Dva typy obstipace ........................................................................... 207


Možné příčiny zácpy......................................................................... 2(

Následné projevy chronické obstipace............................................ 2]

Rady při z á c p ě ...................................................................................21

Domácí prostředky proti zácpě

Další rady a tip y.......................

Nevhodné potraviny......................................................................... 21

Řeč o rg á n ů ........................................................................................ 21

R ecep ty ..............................................................................................21

Věcný rejstřík..................................................................................... 2Í

N J Ю




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.