načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě - Barbara Temelie; Beatrice Trebuth

Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě
-11%
sleva

Kniha: Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě
Autor: ;

Kniha pojednává o výživě z hlediska východního myšlení. Potraviny zkoumá vzhledem k jejich tepelným účinkům. Důraz klade na propojení tělesné a psychické stránky člověka. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  308 Kč 274
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
9,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 74.6%hodnoceni - 74.6%hodnoceni - 74.6%hodnoceni - 74.6%hodnoceni - 74.6% 90%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: EUGENIKA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2005
Počet stran: 245
Rozměr: 200,0x130,0x16,0 mm
Úprava: 1 příloha (plakát 30x60 cm)
Vydání: 1. vyd.
Název originálu: Fünf Elemente Ernährung für Mutter und Kind
Hmotnost: 0,213kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Téma: výživa, zdraví, děti, těhotenství, alternativní, Čínská lidová republika, lékařství
ISBN: 978-80-89227-05-1
EAN: 9788089227051
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Kniha pojednává o výživě z hlediska východního myšlení. Potraviny zkoumá vzhledem k jejich tepelným účinkům. Důraz klade na propojení tělesné a psychické stránky člověka. Zaměřuje se na výživu související s přípravou na rodičovství, kojením a vařením pro děti. Najdete zde množství důležitých informací, údajů, doporučení a receptů.
(rozsáhlá stravovací doporučení pro děti, budoucí matky a rodiče s novými podněty z psychologie Dálného východu)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Barbara Temelie; Beatrice Trebuth - další tituly autora:
Zákazníci kupující knihu "Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě" mají také často zájem o tyto tituly:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

OBSAH

PŘEDMLUVA.......................................................................................................11

UVOĎ.................................................................................................................... 13

PODVÝ2IVA v zá pa dních vyspělých z e m íc h.........................i з

PREVRATNÁ POMOC Z DÁLNÉHO VÝCHODU.................................16

JINÁ JANO.......................................................................... 19

LIDSKÉ KOŘENY JIN A JANO .............................................................19

JIN A JANO V NEROVNOVÁZE............................................................20

TEPELNÉ PŮSOBENI POTRAVIN .................................................................... 23

PŘEHLED SPRÁVNÉHO POUŽÍVANÍ POTRAVIN

PODLE JEJICH TEPELNÉHO UONKU .............................................26

PET ELEMENTU................... 30

PROPOJENI VNITRNÍCH OROANU A DUSE....................................32

Pčt chutí...................................................................................................33

Element dřeva - kyselá chuť..................................................................34

Element ohné - horká ch u ť....................................................................36

Element zemé - sladká chuť...................................................................37

Element kov - ostrá chuť........................................................................40

Element vody - slaná chuť.....................................................................41

Návod к vaření v cyklu péti elementů...................................................42

Lidský vývoj podle péti ročních období................................................45

Element dřeva......................................................................................... 46

Element ohně...........................................................................................48

Element země.......................................................................................... 49

Element kovu...........................................................................................50

Element vody......................................................................................... 51

TROJI ZARIC.......................................................................................... 53

CO ZiSKA DITE PO SVÝCH RODICÍCH.............................................53

SPODNÍ ZARIC - ZASOBARNA ENERGIE.........................................55

Odkud pochází èchi v ledvinách?.......................................................... 55

Posilování èchi v ledvinách - příprava na zplození.............................56

Vývoj trojího zářiče u dítěte...................................................................57

Psychické aspekty spodního zářiče........................................................ 58

Chceme dítě.............................................................................................59

Příprava na zplození pomocí pohybu.................................................... 60

Nevýhodné předpoklady pro zplození...................................................61

Jak se stravovat, když jsou ledviny v nerovnováze.............................62

Nedostatek jangu v ledvinách.................................................................62

Nedostatek j inu v ledvinách........................................................ 64


STREDNÍ ZARIC - ZŘIDLO ŽIVOTA PLODU.............................................. óó

ÚKOLY SLEZINY A ŽALUDKU A ÚBYTEK JEЛСП ENERGIE...........67

Získávání energie: oddělení čistého od nečistého.................................68

Výživa svalů a údů................................................................................. 69

Složení krve a kontrola krevních cév.................................................... 69

Prověření pojivové tkáně.......................................................................70

Stav úst, rtů a chuť................................................................................. 70

Kontrola tělních šťáv a tekutiny............................................................71

Doplňování ťingu do ledvin...................................................................72

PSYCniCKÉ ASPEKTY STŘEDNÍHO ZARICE..................................72

ffORNl ZARIC - SÍDLO DUCHA.......................................................................74

„s dýcháním plyne c e n i - ..............................................................is

„SE CCHI PROUDÍ KREV“ ...................................................................75

EUNKCE A DEEICITY PUC A TLUSTÉHO STŘEVA........................ 75

POHYB - VŠELÉK PRO PUČE.................................................. 77

EUNKCE A NEDOSTATKY SRDCE .................................................... 78

HUMOR A TRPĚLIVOST - PODPŮRNÉ PROSTŘEDKY

SRDCE.................................................................................................... 79

TĚHOTENSTVÍ................................................................................................... 81

DUŠEVNÍ vyrovnanost v t ě h o t e n st v í....................................81

Okolí těhotné ženy.................................................................................. 82

Příznivé a vhodné podmínky místo stresujících okolností.........................83

ŽIVOT po c h á zí ze str e d u - ÚBYTEK energie

V POCATCICH TĚHOTENSTVÍ...........................................................84

VÝŽIVA V TĚHOTENSTVÍ.....................................................................87

Co znamená „posílit střed“? ..................................................................88

Účinky jednotlivých druhů obilí............................................................89

Vaříme v souladu s ročním obdobím.................................................... 94

Stravovací doporučení pro tvorbu čehi ve slezině................................96

Stravovací rady pro tvorbu krve ...........................................................98

Stravovací doporučení při nadbytku vnitřníno tepla..........................102

Stravovací doporučení při chutích na sladké...................................... 103

Rady při chuti na sůl.............................................................................104

Doporučení při nadmčmém pocitu žízně.............................................105

Mléko a vápník..................................................................................... 106

Poživatiny a potraviny, kterých bychom se mčli

vyvarovat.............................................................................................. 106

POUZE V TĚHOTENSTVÍ.................................................................. 110

Ranní nevolnost...................................................................................110

Otoky.....................................................................................................113

Únava jako důsledek nedostatku čehi a krve...................................... 115

Bolesti zad.............................................................................................116

MEDITACE V TĚHOTENSTVÍ............................................................. 117

POHYB V TĚHOTENSTVÍ.................................................................. 119


pr ípr a v a na p o r o d 121

POROD................................................................................................................. 124

ШГТЕК ENERGIE PRI PORODU .....................................................124

Energetické nedostatky u dítěte.............................................................126

LAI10DNA POLÉVKA PRO MATKU ................................................127

STRAVA MATKY PO PORODU

АВЕЛЕМ KOJENI.............................................................................................. 129

OBJEVUJI SE V MATERSKÉM MLÉCE ŠKODLIVÉ LAIKY?........ 130

ш и т NA SLADKÉ................................................................................131

CO VYŽADUJE TVORBA MLÉKA?.....................................................131

NOVÝ ŽIVOT........................................................................................................... 134

JAK SE VYVUI D lTt V DOBE KOJENI?.............................................Ь 4

JAK DITE KOJÍME?...............................................................................136

CO DĚLAT PRI NADÝMANÍ NEBO KOLIKÁCH

U TŘÍMĚSÍČNÍHO DITETE?................................................................139

KDYŽ JE MATCE KOJENI ROZMLUVENO..........................................141

ALERGIE..................................................................................................142

KDYŽ MATKA NEMŮŽE KOJIT............................................................144

STRAVA KOJENCE OD NAROZENI.................................................... 146

AZ DO ČTVRTÉHO MESICE ...............................................................146

PRVNÍ BEZNA STOAVA PRO KOJENCE............................................148

Odstavení.................................................................................................146

Zeleninové, ovocné a obilné kaše......................................................... 150

Mražené potraviny a jejich úprava v mikrovlnce................................156

Dětská výživa připravovaná s láskou .................................................. 158

Co všechno miminko nepotřebuje........................................................ 159

PŘEDŠKOLNÍ DITE............................................................................................. 16?

DETSKÁ KUCHYNE JAK MALÉ DITE PROZÍVÁ STRAVU? .......165

DĚTI MUSEJÍ ZESÍLIT......................................................................... 166

STRAVA PŘEDŠKOLÁKU....................................................................169

Snídaně ................................................................................................. 172

Oběd......................................................................................................... 173

Večeře............................................................................. 173

Svačiny....................................................................................................176

ŠKOLÁCI............................................................................................................... 181

STRAVA ŠKOLÁKU.............................................................................. 183

Snídaně a svačina....................................................................................185

VÝŽIVA PRI STAVECH ENERGETICKÉ NEROVNOVÁHY ..............187

Dítě se slabou čehi..................................................................................187

Nedostatek krve a jinu u školáků.......................................................... 191


RECEPTY.............................................................................................................. 195

RECEPTY PRO DĚTI............................................................................195

Teplé snídaně.......................................................................................... 195

Vegetariánská hlavní jídla...................................................................... 196

Jídla z masa a ryb pro školáky...............................................................196

Saláty.......................................................................................................196

Sladké pokrmy z obilí.............................................................................196

Ovocná jídla.............................................................................................197

Pomazánky............................................................................................. 197

Koláče, housky a pamlsky..................................................................... 197

TEPLÉ SNIDANE...................................................................................198

Polenta s broskvemi a meruňkami.........................................................198

Ovesná kaše s ovocem............................................................................198

Proso s hruškami a vlašskými ořechy...................................................199

Osvěžující snídanČ z rýže...................................................................... 199

Snídaně ze sladké rýže a jablek.............................................................199

Müsli s amarantem................................................................................. 200

Rýžový krém s lískovými oříšky..........................................................200

Křupavé ovesné vločky..........................................................................201

VEGETARIÁNSKÁ HLAVNI JÍDLA......................................................201

Zimní zeleninová polévka......................................................................201

Letní zeleninová polévka....................................................................... 199

Mrkvová polévka....................................................................................202

Polévka ze žampionů............................................................................. 202

Polévka ze špaldové drti s pórkem.......................................................203

Knedlíčky z to fu .....................................................................................203

Tofu obalované v mouce se sezamem...................................................204

Placičky z prosa......................................................................................204

Rajčatovo-mrkvová omáčka................................................................. 204

Zeleninová omáčka................................................................................ 205

Mrkev s dýňovými semínky..................................................................205

Zelenina s fenyklem............................................................................... 206

Mrkev s fenyklem...................................................................................206

„Ukrytá“ zelenina...................................................................................206

Brambory s bylinkami........................................................................... 207

Lilkové řízky...........................................................................................207

JÍDLA z m a sa a ryb PRO ŠKOLÁKY............................................. 208

Marinovaný hovězí guláš.......................................................................208

Kuřecí polévka s černými sójovými boby........................................... 209

Gamátová polévka s kokosovým mlékem........................................... 209

SALATY.................................................................................................. 210

Salát z mrkve a jab le k ........................................................................... 210

Salát z červené řepy............................................................................... 210

Pestrý letní salát s oříšky.......................................................................211

SLADKÉ POKRMY Z O BIU..................................................................211

Pudink z polenty s hruškami..................................................................211

Palačinky z mléka a vajíčka...................................................................212


Palačinky s kuzu...................................................................................... 212

Prosový nákyp..........................................................................................213

Krupicová k aše.........................................................................................213

Kaše z prosa a ovoce................................................................................214

Rýžový krém se sušenými plody...........................................................214

Tvarohové knedlíky.................................................................................214

Tvarohový nákyp z jab lek ...................................................................... 215

Jablečný koláč...........................................................................................215

OVOCNÁ JID IA....................................................................................... 216

Kompoty .................................................................................................. 216

Jablečné želé s agar-agarem....................................................................216

Marmeláda z červených plodů................................................................217

Šťáva z červených plodů......................................................................... 218

Vanilková omáčka.................................................................................... 218

Červená krupicová kaše.......................................................................... 218

Bezinkový pudink.................................................................................... 219

Pečená jablka............................................................................................219

POMAZÁNKY...........................................................................................219

Sladká sezamová pom azánka.................................................................219

Pomazánka zc sušených plodů............................................................... 220

Krém z fíků a m andlí...............................................................................220

Avokádový krém...................................................................................... 220

KOLACE, liOLJSKY A PAMLSKY.........................................................221

Sezamové bulky....................................................................................... 221

Kokosové bulky....................................................................................... 221

Jablečné řezy.............................................................................................221

Křupavé tolárky....................................................................................... 222

Mrkvový dort............................................................................................222

Jablečný, popřípadč meruňkový koláč..................................................223

Špaldové housličky..................................................................................224

DODATEK................................................................................................................ 226

PRAMENY...............*...............................................................................................228

POZNÁMKY.............................................................................................................229

REJSTRIK............................................................................................................... 231




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist