načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Víš, co jíš? – Pavla Šmikmátorová

Fungujeme! Vážení zákazníci, nařízením vlády jsou od 22. 10. 2020 z preventivních důvodů zavřeny některé naše pobočky. Knihy si ale můžete nadále objednávat s doručením Českou poštou, GLS, Zásilkovnou či s vyzvednutím na některých našich výdejnách. Tyto objednávky vyřizujeme v běžném režimu, stejně tak nákup e-knih a dalších elektronických produktů. Bližší informace naleznete zde
Víš, co jíš?
-15%
sleva

Kniha: Víš, co jíš?
Autor: Pavla Šmikmátorová

Cílem knihy je dětem vtipným způsobem odhalit postup výroby jejich oblíbených "pochoutek", negativní vliv, který má na zdraví pravidelná konzumace těchto nezdravých jídel a jak jednoduše a levně připravit jejich zdravou a chutnou variantu. ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >50ks - doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  249 Kč 212
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2% 90%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2014
Počet stran: 96
Rozměr: 210 x 297 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Spolupracovali: fotografie Michala Šmikmátorová
ilustrace Libor Drobný
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Literatura pro děti a mládež (naučná)
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Novinka týdne: 2014-40
Datum vydání: 24. 9. 2014
Nakladatelské údaje: V Brně, CPress, 2014
ISBN: 9788026405078
EAN: 9788026405078
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Cílem knihy je dětem vtipným způsobem odhalit postup výroby jejich oblíbených "pochoutek", negativní vliv, který má na zdraví pravidelná konzumace těchto nezdravých jídel a jak jednoduše a levně připravit jejich zdravou a chutnou variantu. Knížkou čtenáře provází sympatická mladá doktorka Nebolítová, která bude důležitým orgánům v lidském těle vysvětlovat, z jakých důvodů onemocněly a pomocí zdravé stravy jim navrátí ztracenou kondici. Kniha obsahuje: 10 kapitol věnovaných jednotlivým důležitým orgánům lidského těla, 20 vtipných komiksů odhalujících postup výroby oblíbených, leč nezdravých jídel, 20 originálních receptů na zdravé varianty nezdravých jídel + 20 tipů na jejich další vylepšení, vyjímatelnou tabulku nejpoužívanějších "éček" do kapsy a 2 přehledné "mapy" lidského těla se všemi důležitými orgány (nemocná a zdravá varianta).

Popis nakladatele

Cílem knihy je (nejen) dětem (cca 10 let) vtipným způsobem (forma komiksu) odhalit postup, jak se vyrábí jejich oblíbené „pochoutky“ (např. hamburger, "smažák", krabí tyčinky, sladké pečivo, točená zmrzlina apod.), jaký negativní vliv na zdraví má pravidelná konzumace těchto nezdravých jídel a jak si lze jednoduše a levně připravit jejich zdravou a chutnou variantu. Knížkou čtenáře provází sympatická mladá doktorka Nebolítová, která bude důležitým orgánům v lidském těle vysvětlovat, z jakých důvodů onemocněly a pomocí zdravé stravy jim navrátí ztracenou kondici. Kniha obsahuje: 10 kapitol věnovaným jednotlivým důležitým orgánům lidského těla 20 vtipných komiksů odhalujících postup výroby oblíbených leč nezdravých jídel 20 originálních receptů na zdravé varianty nezdravých jídel + 20 tipů na jejich další vylepšení vyjímatelnou tabulku nejpoužívanějších "éček" do kapsy 2 přehledné "mapy" lidského těla se všemi důležitými orgány (nemocná a zdravá varianta) (dětská kuchařka bez nebezpečných éček a chemie)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Pavla Šmikmátorová - další tituly autora:
Záhadné případy detektiva Foxe -- Dobrodružný pracovní sešit s úkoly a komiksy Záhadné případy detektiva Foxe
České dějiny mají své hrdiny České dějiny mají své hrdiny
Zlepšuji se v zeměpise Zlepšuji se v zeměpise
Nic nežije bez chemie Nic nežije bez chemie
Už vím více o fyzice Už vím více o fyzice
Co se děje v lidském těle Co se děje v lidském těle
 
Ke knize "Víš, co jíš?" doporučujeme také:
Nevěra Nevěra
Marco -- Pátý příběh z oddělení Q Marco -- Pátý příběh z oddělení Q
Vraní dívka 2: Hladový oheň Vraní dívka 2: Hladový oheň
Řecká odysea -- aneb Slavné báje a recepty Řecká odysea
Život za životem Život za životem
Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

M Ü S L I MÜSLI

Z V Í Ř Á T K AZVÍŘ ÁTKA

C E R E Á L I E CEREÁLIE

A M Ü S L I A MÜSLI

T Y Č I N K YTYČ INKY

×


M Ü S L I

Z V Í Ř Á T K A

Pro č n ás cer e álie Pro č nás cereálie

a m üs li ty č in k y n ez asyt í ?a müsli tyč inky nezasytí?

RODINA SLADKÝCH DŘÍVE KAŽDÉ RÁNO SNÍDALA CEREÁLIE A MÜSLI TYČINKY, ABY VŠICHNI MĚLI SPOUSTU ENERGIE A MYSLELO JIM TO. TÁTA SI MUSEL DÁVAT HODNĚ NEZDRAVÉ KÁVY S CUKREM, ABY V PRÁCI NEUSNUL. PANÍ VESELÁ JÍ PORADILA, ABY SE PODÍVALA NA OBALY CEREÁLIÍ A TYČINEK. ZJISTILA, ŽE OBSAHUJÍ SAMÝ CUKR, ZTUŽENÝ TUK, NEZDRAVOU BÍLOU MOUKU A UMĚLÁ DOCHUCOVADLA. CELÉ DOPOLEDNE MAJÍ VŠICHNI SPOUSTU ENERGIE A NÁPADŮ, JSOU VESELÍ A NEMAJÍ BRZO PO JÍDLE HLAD.

JENŽE UŽ DVĚ HODINY PO SNÍDANI BYLY DĚTI PROTIVNÉ,

MÁMA UNAVENA A VŠICHNI MĚLI HLAD.

MÁMINA KAMARÁDKA, PANÍ VESELÁ, KAŽDÉ RÁNO SNÍDÁ SAMÉ

ZDRAVÉ A DOBRÉ VĚCI. PANÍ SLADKÁ SI DO TÉ DOBY MYSLELA,

ŽE I JEJÍ RODINA SNÍDÁ ZDRAVĚ.

OD TÉ DOBY PANÍ SLADKÁ PŘIPRAVUJE KE SNÍDANI CELOZRNNÉ

PEČIVO SE ŠUNKOU A SÝREM, ČERSTVÉ OVOCE, JOGURTY

A DĚTMI NEJOBLÍBENĚJŠÍ MÜSLI ZVÍŘÁTK A .


M

ü

s

l

i

z ví

ř

á

t

k

a

M

ü

s

l

i

z ví

ř

á

t

k

a

Na pánvi bez tuku, na mírném

plameni, opražíme ovesné

vločky s nahrubo nakrájenými oříšky

(asi 5 minut, než zavoní).

V hrnci rozpustíme na mírném

plameni máslo, přidáme cukr, med

a mícháme, dokud se vše nerozpustí.

Jde to i zdravěji!Jde to i zdravěji!

Na asi 10 zvířátek:

D 300 g ovesných vloček

D 120 g másla

D 100 g třtinového cukru

D 3 lžíce tekutého medu

D 100 g sušeného ovoce

(brusinky, rozinky, švestky, datle...)

D 100 g lískových oříšků


Přidáme ovesné vločky s oříšky,

sušené ovoce a vše promícháme.

Troubu předehřejeme na 180 °C

a plech vyložíme pečicím papírem.

Na plech položíme formičku, do

které prsty upěchujeme část těsta,

a pak ji opatrně odstraníme.

Pečeme 15–20 minut a poté

necháme vychladnout.

T I P

!

Do müsli můžeme přidat

cokoli, co máme rádi:

např. 70% čokoládu

nakrájenou na kousky,

sezamová semínka,

skořici, mandle...


T V A R O H O V É TVAROHOVÉ

N O Č K Y NOČ KY

S J A H O D O V O U S JAHODOVOU

O M Á Č K O UOMÁČ KOU

S L A D K É SLADKÉ

P E Č I V OPEČ IVO

×


T V A R O H O V É N O Č K Y S J A H O D O V O U O M Á Č K O U

Jak se vyr áb í s l adk é pe č ivo?Jak se vyrábí sladké peč ivo?

VOJTA KOLÁČEK MILUJE KOBLIHY, CROISSANTY, PLNĚNÉ TAŠTIČKY

A VŮBEC VŠECHNO SLADKÉ PEČIVO, KTERÉ EXISTUJE. VE SVÝCH

12 LETECH VŠAK VÁŽÍ 90 KG A PATŘÍ MEZI NEJHORŠÍ ŽÁKY VE TŘÍDĚ.

TÍM ALE KOBLIHOVÝ PRŮŠVIH NEKONČÍ. SMAŽÍ SE TOTIŽ

V DALŠÍM TUKU...

A NAVRCH PŘIJDE JEŠTĚ BÍLÝ CUKR, KTERÉHO JE VE SLADKÉM

PEČIVU UŽ TAK VÍC NEŽ DOST.

Z PEKÁRNY NA PULT SUPERMARKETU JE DLOUHÁ CESTA, PROTO SE NĚKTERÉ PEČIVO NEJDŘÍVE ZMRAZÍ A V OBCHODĚ DOPEČE.

ABY VŠAK I PO DOPEČENÍ CHUTNALO A VYPADALO JAKO ČERSTVÉ, MUSÍ SE DO NĚJ PŘIDAT SPOUSTA DALŠÍCH UMĚLÝC H L ÁT E K .

A NENÍ DIVU. NAPŘÍKLAD TAKOVÉ KOBLIHY OBSAHUJÍ VELKOU

SPOUSTU ZTUŽENÝCH TUKŮ A CUKRU, KTERÉ VE VĚTŠÍM MNOŽSTVÍ

ZPŮSOBUJÍ TLOUSTNUTÍ A ZPOMALUJÍ ČINNOST MOZKU.

... A ZTUŽENÝ TUK NAJDEME I V KRÉMOVÝCH NÁPLNÍCH.

TOLIK NEZDRAVÝCH TUKŮ A CUKRU MŮŽE ZPŮSOBIT I NEBEZPEČNÉ

ONEMOCNĚNÍ: CUKROVKU.


T

v

a

r

o

h

o

v

é

n

o

č

k

y

s

j a

h

o

d

o

v

o

u

o

m

á

č

k

o

u

T

v

a

r

o

h

o

v

é

n

o

č

k

y

s

j a

h

o

d

o

v

o

u

o

m

á

č

k

o

u

Tvaroh utřeme s vejcem, přidáme

krupici, špetku soli a vše zpracujeme

těsto.

Z těsta mokrýma rukama uválíme

kuličky a odložíme je na prkýnko.

Jde to i zdravěji!Jde to i zdravěji!

Na asi 14 nočků:

E 500 g tvarohu

(ve staniolu)

E 2 vejce

E 8 lžic dětské

krupičky

E 2 lžíce

třtinového cukru

E špetka soli

E tvaroh na

strouhání

E máta

E 250 g jahod

E 2 lžíce

třtinového cukru

E 2 lžíce sladké

smetany

E 1 lžíce

kukuřičného

škrobu


TO JE NEUVĚŘITELNÉ,

TAKOVÁ PROMĚNA.

GRATULUJI!

NAJEDNOU MÁM SPOUSTU

NÁPADŮ A MŮŽU SE

SOUSTŘEDIT. A TEĎ UŽ MUSÍM,

ČEKÁ MĚ SPOUSTA PRÁCE!

Nočky vhodíme do vařící vody

a opatrně zamícháme, aby se

nepřilepily ke dnu. Jakmile vyplavou

na hladinu, necháme je ještě asi

2 minuty povařit a poté je vytáhneme

cedníkem nebo děrovanou vařečkou.

Jahody rozmixujeme (necháme si

nějaké na ozdobu)...

... přidáme cukr a smetanu,

přivedeme za stálého míchání

k varu, vlijeme kukuřičný škrob

rozmíchaný ve vodě a povaříme ještě asi

3 minuty.

Hotové nočky s jahodovou

omáčkou můžeme dozdobit

čerstvými jahodami, strouhaným

tvarohem a mátou.

T

I

P

!

Jahody můžeme

nahradit

i jiným ovocem

(malinami,

ostružinami,

borůvkami

apod.).




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.