

sleva
Kniha:
Vegetariánská kuchařka 100 snadných italských receptů
Autor:
Academia Barilla; Martin Čížek

Nakladatelství: | » Naše vojsko |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2016 |
Počet stran: | 159 |
Rozměr: | 204,0x202,0x21,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Spolupracovali: |
fotografie Alberto Rossi, Mario Grazia, Luca Zanga z anglického originálu Vegetarian cooking: 100 easy Italian recipes přeložil Martin Čížek |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 0,705kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Datum vydání: | 201605 |
ISBN: | 978-80-206-1594-7 |
EAN: | 9788020615947 |
Kuchařka obsahuje 100 receptů na přípravu vegetariánských pokrmů inspirovaných plodinami z celé Itálie. Předpisy na přípravu středomořských pokrmů ze zeleniny, luštěnin, obilovin, rýže a sladkých dezertů. Recepty obsahují přehled surovin, počet porcí, celkovou dobu přípravy, která je u většiny jídel do 45 min., a barevnou fotografii. Vhodné i pro začátečníky. Rejstřík pokrmů.
Zelenina a bylinky, jak divoké, tak pěstované, luštěniny a obilniny, ovoce a lesní plody, a dokonce ikvěty
některých rostlin patří jakožto ingredience k srdci italské kuchyně. Díky podnebí, horkým létům anízkým
srážkám, a geomorfologii krajiny je každý vhodný kousek Apeninského poloostrova, od severu k jihu,
pokryt zeleninovými zahradami a hospodářstvími, úžasným živým kobercem, který je barevný a rozmanitý.
Poskytuje zdánlivě nekonečné množství pokrmů, rozličně připravovaných, jimž se nic nevyrovná. Italové
milují plody své země a naučili se, jak je využívat nejnápaditějšími způsoby azpracovat všechny jejich
jedlé části. Zelenina byla vždy základní součástí italského gastronomického umění, po staletí formovala
chuť Italů všech společenských vrstev - a v nedávných letech bylo toto těsné příbuzenství dále posíleno.
Sohledem na své zdraví či jako odpověď na ekologické nebo etické uvažování se zvyšující se počet lidí
obrací kvegetariánskému stravování.
(100 snadných italských receptů)