

sleva
Kniha:
Vegetariánská kuchařka
Autor:
Haroutunian Arto der

Nakladatelství: | » Brána nakladatelství |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2014 |
Počet stran: | 288 |
Rozměr: | 241 x 172 x 27 mm |
Úprava: | ilustrace (převážně barevné) |
Vydání: | Vyd. 1. |
Název originálu: | Vegetarian dishes from the Middle East |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 1. 6. 2014 |
Nakladatelské údaje: | Praha, Brána, 2014 |
ISBN: | 978-80-7243-700-9 |
EAN: | 9788072437009 |
Pokrmy středovýchodní kuchyně jsou jednoduché na přípravu. Charakteristickým rysem je příprava zeleniny, nikdy se nevaří, ale smaží na másle nebo olivovém oleji, opéká, nakládá... Hojně se užívá mnoho druhů ovoce. Významnou přísadou je jogurt. Kniha přináší recepty na přípravu polévek, předkrmů, salátů, pilafů, pokrmů z vajec a sýra, studených a teplých jídel, chleba, nakládené zeleniny a ovoce, omáček a dresinků, zákusků. Publikace seznamuje se středovýchodním uměním vegetariánské kuchyně, představuje zejména recepty z obilovin, luštěnin, vajec a zeleniny.
Zapřisáhlým vegetariánům i těm, kteří s vegetariánskou stravou zatím jen koketují, nabízíme kuchařku, která je různorodá a bohatá na zeleninu, ovoce, bylinky, ořechy a luštěniny. Podle uvedených receptů si můžete připravit chutná a většinou časově nenáročná jídla. Jak v úvodu píše sám autor:
„Středovýchodní kuchyně je tak bohatá, má tolik přísad a zároveň možností, jak je využít, a nabízí tolik tisíciletími ověřených a vyzkoušených pokrmů, že každý, kdo se začte do těchto receptů, pocítí zadostiučinění a uspokojení. A nejen to – jako by se dotkl minulosti, kdy byl život prostší, méně uspěchaný a příjemnější, posuzovaný kvalitou nabízeného jídla, které bylo zdravější a více přírodní.“ (248 receptů kuchyní Středního východu)