načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Veganská kuchařka od českého kuchaře - kolektiv; David Zmrzlý

  > > > > Veganská kuchařka od českého kuchaře  

Kniha: Veganská kuchařka od českého kuchaře
Autor: ;

Inspirace, jak jíst zdravě a s klidem v duši... Kniha plná úžasných a oku lahodících receptů, napsaná týmem českých odborníků na veganskou stravu. Všechny použité suroviny jsou tedy ...
Titul je skladem 2ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava; Plzeň
Vaše cena s DPH:  236
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  299 Kč
21%
naše sleva
7,9
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Rok vydání: 2015-05-06
Počet stran: 152
Rozměr: 167 x 225 mm
Úprava: 152 stran : barevné ilustrace, portréty
Vydání: 1. vydání
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
ISBN: 9788026407201
EAN: 9788026407201
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Inspirace, jak jíst zdravě a s klidem v duši... Kniha plná úžasných a oku lahodících receptů, napsaná týmem českých odborníků na veganskou stravu. Všechny použité suroviny jsou tedy dostupné v ČR. Kuchařka pokrývá kompletní celodenní jídelníček , nabízí vyváženou zdravou výživu , a navíc obsahuje slovníček , který vám pomůže vyznat se v nabídce exoticky znějících ingrediencí. Autor a jeho spolupracovníci provozují v Praze veganské bistro PURO, takže všechny recepty jsou "testovány na lidech". (od českého kuchaře)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
kolektiv; David Zmrzlý - další tituly autora:
Bezlepková kuchařka vhodná i pro vegany Bezlepková kuchařka vhodná i pro vegany
Zmrzlý, David
Cena: 212 Kč
Bezlepková kuchařka vhodná i pro vegany Bezlepková kuchařka vhodná i pro vegany
Zmrzlý, David
Cena: 149 Kč
 
Zákazníci kupující knihu "Veganská kuchařka od českého kuchaře" mají také často zájem o tyto tituly:
Antistresové omalovánky pro dospělé Antistresové omalovánky pro dospělé
Tréglová, Lenka; Daňková, Jolana
Cena: 169 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

6
Snídan ě










8 Snídaně Snídaně
Veganská
míchaná ¬vají čka“
Ve veganské kuchyni nemusíme být ochuzeni o vydatnou
„vaječnou” snídani. Jejím základem samozřejmě není vejce, ale
tofu. Ovšem díky černé soli Kala Namak, která lehce voní po síře
a žluté kurkumě, je možné připravit míchaná „vajíčka” velmi
podobná těm slepičím.
Ingredience
200 g tofu (přírodního nebo ještě lépe hedvábného)
1 velká cibule
3 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky černé soli Kala Namak
čerstvě namletý pepř
kvalitní olej
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, tofu rozdrobíme
pomocí vidličky na malé kousky. V pánvi na rozehřátém oleji do
zlatova osmažíme cibulku, přidáme rozdrobené tofu, lahůdkové
droždí, kmín, kurkumu, černou sůl i pepř a za stálého míchání
ještě chvilku smažíme. Podáváme se zeleninou a celozrnným
(bezlepkovým) chlebem..
BEZ
LEPKU
BEZ
¾ìDANÉHO
CUKRU
BEZ
½ìYW[ð










10 Snídaně Snídaně
Kynuté lívance
v americkém duchu
Tradiční nadýchané lívance z droždí jako od maminky! Pomazali jsme je v americkém
duchu – džemem a arašídovým máslem a ozdobili mandlovým máslem, datlovým sirupem
a drcenými kakaovými boby. Slast na jazyku!
2 porce (á 300 g)
200 g hladké mouky
350 ml rostlinného mléka (my jsme použili rýžové)
10 g čerstvého droždí
20 g vanilkového třtinového cukru
špetka soli
2 lžíce oblíbeného ovocného džemu
2 lžíce arašídového másla
1 lžička mandlového másla
1 lžíce datlového sirupu
kousek čerstvého ovoce
Část „mléka” lehce ohřejeme, nalijeme do misky, přisypeme k němu lžíci cukru
a lžíci mouky, rozdrobíme droždí, rozmícháme a kvásek necháme asi 10 minut
odpočívat na teplém místě.
Do velké mísy nasypeme mouku a zbytek cukru, přilijeme kvásek a zbytek
mléka, promícháme a osolíme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém
místě půl hodiny kynout.
Na rozpálené teflonové pánvi poté z obou stran smažíme lívance a zdobíme
dle chuti. My jsme vybrali klasický americký styl s džemem a arašídovým
máslem, ale fantazii se meze nekladou. Můžeme vyzkoušet javorový sirup,
povidla a sójový jogurt, obalit je ve skořicovém cukru nebo jen tak polité
mandlovým máslem.

BEZ
LEPKU
BEZ
SÓJI










12 Snídaně Snídaně
Přes noc namočená
chia ovesná kaše
s borůvkami
Nevím jak pro vás, ale pro nás je ovesná kaše top snídaně – je výživná, rychlá a chutná.
Navíc ji můžeme připravit na tisíc způsobů. V tomto receptu se zdravé ovesné vločky kloubí
se superpotravinou ve formě chia semínek a jako bonus do sebe dostaneme zdravé tuky
z avokáda a antioxidanty z borůvek.
2 porce (á 400 g)
Kaše
100 g (bezlepkových) ovesných vloček
600 ml mandlového mléka
20 g chia semínek
pár kapek vanilkové stévie
120 g borůvek
Čokoládový krém
100 g avokáda
10 g kakaa
40 ml vody
20 g agáve
2 g vanilkového prášku
borůvky a máta na ozdobu
Veškeré ingredience na kaši smícháme a necháme přes noc při pokojové teplotě. Ingredience na
krém umixujeme tyčovým mixérem. Ráno do skleničky střídavě prokládáme kaši a krém, až nám nic
nezbyde. Kaši ozdobíme borůvkami a lístkem máty.
12
BEZ
LEPKU
BEZ
SÓJI
ZÁSADITÉ
¾ìub½Xau
:_dYba:df:
c_:XXY_
BEZ
LEPKU











       

internetové knihkupectví ABZ - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist