
sleva
Kniha:
Valašská kuchařka
Autor:
Miroslav Kotrba
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost
Nakladatelství: | DONA |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2008 |
Počet stran: | 146 |
Rozměr: | 145x205 |
Úprava: | 8 stran barevné obrazové přílohy: ilustrace |
Spolupracovali: |
fotografie Vladimír Doležal ilustrace Miloslav Martenek |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Jazyk: | česky |
Datum vydání: | 01.06.2008 |
Nakladatelské údaje: | České Budějovice, Dona, 2008 |
ISBN: | 978-80-7322-116-4 |
EAN: | 9788073221164 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
Kniha uvádí recepty na tradiční valašské pokrmy a krajové speciality, jak v klasické podobě, tak i ve zkráceném čase s využitím polotovarů a hotových přípravků. Většina uváděných receptů pochází z archivu Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Zařazeny jsou i pokrmy z oblastí sousedících s Valašskem, jejichž úprava je přizpůsobena místním zvyklostem a dostupnosti surovin. Zachovalo se to, co se osvědčilo. Kniha je členěna podle pokrmů (od polévek k moučníkovým jídlům včetně frgálů) a uvnitř je členěna podle použitých krajových surovin, které byly pro valašskou kuchyni typické (ovčí produkty, obiloviny, brambory, pohanka, skopové maso). Recepty obsahují přehled surovin, popis a dobu přípravy.
V této knize vám předkládá Miroslav Kotrba - původním povoláním kuchař, výběr toho nejlepšího z valašské kuchyně. V současné době pracuje ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, což probudilo i profesní zájem o valašskou kuchyni jako celku.
Kotrba Miroslav. Tato kuchařka obsahuje unikátní sbírku tradičních valašských pokrmů. Valašsko bývalo velice chudé a dnešní hospodyňky si určitě z této kuchařky vezmou inspiraci pro současnost.