načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: V existencialistické kavárně -- O svobodě, bytí a meruňkových koktejlech – Sarah Bakewellová

V existencialistické kavárně -- O svobodě, bytí a meruňkových koktejlech

Elektronická kniha: V existencialistické kavárně
Autor: Sarah Bakewellová
Podnázev: O svobodě, bytí a meruňkových koktejlech

Kniha se zabývá nejvýznamnějšími představiteli existencialismu (J.-P. Sartre, A. Camus, S. de Beauvoirová, M. Merleau-Ponty, K. Jaspers, E. Lévinas) a fenomenologie (M. Heidegger). V textu se objevuje i několik desítek dalších myslitelů a ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  229
+
-
7,6
bo za nákup

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
elektronická forma ELEKTRONICKÁ
KNIHA

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » HOST
Dostupné formáty
ke stažení:
EPUB, MOBI, PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku a kopírování
Médium: e-book
Rok vydání: 2019
Počet stran: 403
Rozměr: 23 cm
Vydání: První vydání
Spolupracovali: z anglického originálu At the existentialist café ... přeložil Tomáš Kačer
Skupina třídění: Filozofické systémy a hlediska
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-757-7636-5
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kniha se zabývá nejvýznamnějšími představiteli existencialismu (J.-P. Sartre, A. Camus, S. de Beauvoirová, M. Merleau-Ponty, K. Jaspers, E. Lévinas) a fenomenologie (M. Heidegger). V textu se objevuje i několik desítek dalších myslitelů a umělců, spojovaných s existencialismem, včetně představitelů předchůdců existencialismu (fenomenologie, S. Kierkegaard apod.). Kniha si krátce všímá i T. G. Masaryka, J. Patočky a V. Havla. Dějiny existencialismu autorka sleduje od r. 1933, kdy se v Paříži setkali J.-P. Sartre, S. de Beauvoirová a R. Aron, do smrti hlavních představitelů existencialismu. V závěru krátký seznam asi sedmdesáti „postav“ v této knize, poznámkový aparát a rejstřík.

Popis nakladatele

Filozofie jako životní program.

Píše se rok 1933. V pařížském baru Bec-de-Gaz nedaleko Lucemburských zahrad si tři mladí přátelé objednávají meruňkový koktejl. Nápoj patří k místním specialitám, takže to není nic zvláštního - až na to, že druhá runda zásadně ovlivní světovou filozofii, literaturu a kulturu.

Ti tři u malého stolku jsou Simone de Beauvoirová, Jean-Paul Sartre a Raymond Aron. Právě se seznámili s fenomenologií, filozofickým směrem hlásajícím návrat „k věcem samým“. Předmětem filozofického zájmu se tak najednou může stát dopitá sklenička nebo znuděný číšník, který ji odnáší.

V této chvíli také začíná tato kniha. Sarah Bakewellová s erudicí a zároveň s lehkostí líčí životní osudy předních evropských myslitelů, spisovatelů a dramatiků — Martina Heideggera, Alberta Camuse, Jana Patočky a dalších. Existencialistickou nitku přitom sleduje napříč světovým myšlením.

Top Ten 2016 podle The New York Times, kniha roku v The Guardian, Times Literary Supplement, The Observer a dalších.

 ––––

Vřelé a zároveň intelektuálně neústupné… možná nejlepší aforismus shrnující celou knihu pochází přímo od Bakewellové: „Myšlení by mělo být velkorysé a mít dobrý apetit."
- Financial Times

Neuvěřitelně čtivá symbióza životopisů, filozofie, historie, kulturní analýzy a autorčina názoru.
- The Independent

Předmětná hesla
Zařazeno v kategoriích
K elektronické knize "V existencialistické kavárně -- O svobodě, bytí a meruňkových koktejlech" doporučujeme také:
 (e-book)
Řád času Řád času
 (e-book)
Sedm krátkých přednášek z fyziky Sedm krátkých přednášek z fyziky
 (e-book)
A co když je to jinak A co když je to jinak
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.