načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Utajovaná história slovenskej kuchyne -- Bol Krištof Kolumbus klamár? – Róbert Ihring

Utajovaná história slovenskej kuchyne -- Bol Krištof Kolumbus klamár?
-16%
sleva

Kniha: Utajovaná história slovenskej kuchyne
Autor: Róbert Ihring
Podtitul: Bol Krištof Kolumbus klamár?

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >20ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Jazyk: slovensky
Vaše cena s DPH:  451 Kč 379
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
12,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Eko-konzult
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018
Počet stran: 278
Rozměr: 280,0x202,0x29,0 mm
Úprava: ilustrace (některé barevné), mapy, portréty, faksimile
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Hmotnost: 1,195kg
Jazyk: slovensky
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201801
ISBN: 978-80-8079-277-0
EAN: 9788080792770
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis
Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice.

Ani legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty? Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár? Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok národného sebavedomia? (ako sa jedlo na Slovensku v 15. až 19. storočí)

Předmětná hesla
Slovenská jídla
Dějiny gastronomieSlovensko – 15.-19. století
Stravovací zvykySlovensko – 15.-19. století
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.