načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Umění francouzské kuchyně 2 - Julia Childová; Simone Becková

Umění francouzské kuchyně 2
-50%
sleva

Kniha: Umění francouzské kuchyně 2
Autor: ;

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  598 Kč 298
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
9,9
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 83%hodnoceni - 83%hodnoceni - 83%hodnoceni - 83%hodnoceni - 83% 96%   celkové hodnocení
5 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » JOTA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2015
Počet stran: 728
Rozměr: 237,0x168,0x34,0 mm
Úprava: svazků: ilustrace
Vydání: Vydání první
Spolupracovali: z anglického originálu Mastering the art of French cooking ... přeložil Jan Sládek
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Hmotnost: 0,987kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Datum vydání: 201511
ISBN: 978-80-7462-866-5
EAN: 9788074628665
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění. (světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně)

Další popis

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality - vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie - oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci. Naleznete zde: o první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba, o polévky včetně rybích a bisque z darů moře, o masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine, o třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou, o lákavě sestavené zeleninové pokrmy, o záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky. Do rukou se vám dostanou jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami.


Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci. Naleznete zde: • první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba, • polévky včetně rybích a bisque z darů moře, • masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine, • třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou, • lákavě sestavené zeleninové pokrmy, • záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky. Do rukou se vám dostanou jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Julia Childová; Simone Becková - další tituly autora:
Umění francouzské kuchyně Umění francouzské kuchyně
 (e-book)
Umění francouzské kuchyně Umění francouzské kuchyně
 (e-book)
Umění francouzské kuchyně II Umění francouzské kuchyně II
Můj život ve Francii Můj život ve Francii
 (e-book)
Můj život ve Francii Můj život ve Francii
 
Ke knize "Umění francouzské kuchyně 2" doporučujeme také:
Husitská epopej III. 1426 -1437 - Za časů císaře Zikmunda Husitská epopej III. 1426 -1437
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

KAPITOLA PRVNÍ

Polévky ze zahrady, z ryb a plodů moře 21

ZELENINOVÉ POLÉVKY 23

ZELENINOVÉ POLÉVKY VELOUTÉS 31

POLÉVKA S BRAMBOROVÝM ZÁKLADEM 35

POLÉVKY ZAHUŠTĚNÉ KRUPICÍ 38

TŘI VENKOVSKÉ POLÉVKY 42

POLÉVKY Z PLODŮ MOŘE 47

DVĚ POLÉVKY Z HŘEBENATEK

A VARIANTA S KRABÍM NEBO HUMŘÍM MASEM 63

FRANCOUZSKÉ RYBÍ POLÉVKY 69

KAPITOLA DRUHÁ

Pečení: Chleby, briošky, croissanty a křehké pečivo 83

KYNUTÁ TĚSTA 83

TĚSTA NA PEČIVO 139

KŘEHKÁ TĚSTA A TĚSTA NA KOLÁČE 140

FRANCOUZSKÉ LÍSTKOVÉ TĚSTO 147

SLANÉ KOŠÍČKY 160

PŘEDKRMY Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA 174

KAPITOLA TŘETÍ

Maso: Od venkovské kuchyně po haute cuisine 187

DUŠENÉ HOVĚZÍ 187

DUŠENÉ PLNĚNÉ HOVĚZÍ ZÁVITKY 196

JAK PROŠPIKOVAT KUS MASA 215

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ 217

JiitóřfSksí vWeeká knihovna

V Čtskvťh lUiíSčjevicícb

'No)


JEHNĚČÍ 232

JEHNĚČÍ HRUDÍ 246

JEHNĚČÍ HŘBET 246

TELECÍ 253

DUŠENÉ TELECÍ KOTLETY A STEAKY 253

DUŠENÉ TELECÍ 260

NADÍVANÉ TELECÍ HRUDÍ 266

PEČENÉ SELE 279

HOVĚZÍ, TELECÍ, VEPŘOVÝ A JEHNĚČÍ JAZYK 287

TELECÍ, VEPŘOVÉ A JEHNĚČÍ JAZYKY 299

DRŠŤKY 300

KRÁLÍK 304

KAPITOLA ČTVRTÁ

Kuřata: Pošírovaná, v omáčkách a Coq en Páté 309

PORCOVANÉ KUŘE 309

KUŘE V CELKU 324

NADÍVANÉ KUŘE - VYKOSTĚNÉ KUŘE 329

KAPITOLA PÁTÁ

Charcuterie: Klobásy, nakládané vepřové

a husí maso, paštiky a teriny 343

KLOBÁSY 343

KLOBÁSY A DALŠÍ MASOVÉ SMĚSI PEČENÉ

V KYNUTÉM BRIOŠKOVÉM TĚSTĚ 363

JAMBON PERSILLÉ A NAKLÁDÁNÍ VEPŘOVÉHO

V DOMÁCÍCH PODMÍNKÁCH 375

KONFITOVANÁ HUSA 381

PAŠTIKY A TERINY 387

TŘI JÁTROVÉ PAŠTIKY 388

PAŠTIKY ZAPÉKANÉ V TĚSTĚ 397

KAPITOLA ŠESTÁ

Vybrané druhy zeleniny 409

BROKOLICE 409

LILEK 418

DVA RECEPTY NA LISTOVOU ZELENINU 436

DÝNĚ A TYKVE 438

CUKETA A DALŠÍ LETNÍ DÝNĚ 440


PLNĚNÉ CIBULE A PLNĚNÉ ZELÍ 457

POKRMY Z BRAMBOR 470

FAZOLOVÉ PYRÉ, TŘI RECEPTY NA TURÍN A PALAČINKA 490

TŘI DRUHY ZELENINY ZA STUDENÁ 498

KAPITOLA SEDMÁ

Dezerty: Rozšíření repertoáru 505

MRAŽENÉ DEZERTY - SORBETY, ZMRZLINY A PĚNY 505

OVOCE, ELÁNY A KRÉMY, FRANCOUZSKÝ LEHKÝ

OVOCNÝ KOLÁČ A OHNIVÝ DORT CHARLOTTE 528

DEZERTY Z FRANCOUZSKÉHO LÍSTKOVÉHO TĚSTA 552

MALÝ VÝBĚR DEZERTNÍHO CUKROVÍ 572

DVA RECEPTY, JAK NALOŽIT SE ZBYTKY TĚSTA 577

OSM FRANCOUZSKÝCH CAKES 582

POLEVY, KRÉMY A PAPÍROVÝ ZDOBÍCÍ KORNOUT 610

PŘÍLOHA I

Seznam nádivek к masu a zelenině 619

PŘÍLOHA II

Kuchyňské vybavení 623 Seznam ilustrací 663 Poznámky 667 Rejstřík 669



       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist