načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Pri káve o káve a kávovinách – Jozef Augustin

Pri káve o káve a kávovinách
-16%
sleva

Kniha: Pri káve o káve a kávovinách
Autor: Jozef Augustin

Kniha, ktorá neresť povýši na umenie, zo stránok ktorej voní nielen káva, ale i more, hory a exotické diaľky. Už len cesta kávovníkových zŕn má v sebe nádych tajomstva a dobrodružstva, o akých sme ako deti čítavali. – Nečakajte ale ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >20ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Jazyk: slovensky
Vaše cena s DPH:  398 Kč 334
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
11,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2% 80%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » JOTA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 320
Rozměr: 239,0x173,0x32,0 mm
Úprava: ilustrace (převážně barevné)
Vydání: Vydanie prvé
Skupina třídění: Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
Hmotnost: 0,826kg
Jazyk: slovensky
Vazba: Pevná s přebalem matná
Datum vydání: 201612
ISBN: 978-80-7462-851-1
EAN: 9788074628511
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Kniha, ktorá neresť povýši na umenie, zo stránok ktorej voní nielen káva, ale i more, hory a exotické diaľky. Už len cesta kávovníkových zŕn má v sebe nádych tajomstva a dobrodružstva, o akých sme ako deti čítavali.

Nečakajte ale romantické rozprávanie, Pri káve o káve a kávovinách je kniha pre kávových znalcov i bežných konzumentov. Pútavou formou vás zoznámi s históriou aj súčasnosťou pestovania kávovníku, spracovania kávovníkových zŕn a zasvätí do tajomstva praženia.

Jozef Augustín, oceňovaný odborník na kávovú tematiku, nenechá ale svojich čitateľov o káve iba snívať, v jeho knihe nájdete aj množstvo osvedčených receptov na kávové špeciality, ktoré si možete pripraviť i v domácich podmienkach. Ak hľadáte knihu, ktorá vám otvorí nové obzory, prevedie vás rôznymi kútmi sveta a o jednom z najobľúbenejších nápojov vôbec podá naozaj do detailov prepracovanú správu, nehľadajte. Držíte ju v ruke.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Jozef Augustin - další tituly autora:
Povídání o čaji Povídání o čaji
U kávy o kávě a kávovinách U kávy o kávě a kávovinách
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

OBSAH

MAPA: Rast a produkčné oblasti kávovníkov v tropických

a subtropických pásmach našej planéty...............................................2

Predhovor.................................................................................................11

Foreword.................................................................................................13

Úvod........................................................................................................ 16

Introduction........................................................................................... 18

Káva, pôvabná čierna dáma z arabského sveta...................................... 20

Povesti, legendy a mýty v historkách o pôvode kávovníkov,

o kávovníkových zrnách a káve........................................................ 40

Postupné rozširovanie kávovníkov do pestovateľských oblastí

vo svete...............................................................................................44

Ako sa dostalo kávovníkové zrno do Európy? Hlavní propagátori

pestovania kávovníkov v kolonizovanom svete................................ 46

Kaviarne a kaviarenské zariadenia. Kedy a kde sa pila prvá káva?....... 52

Káva a umenie......................................................................................... 70

Aké druhy kaviarní máme dnes?............................................................78

Chcete si otvoriť vlastnú kaviareň?........................................................ 82

Botanické zaradenie kávovníkov............................................................88

Najdôležitejšie využívané druhy kávovníkov vo svete

a ich taxonomická klasifikácia.......................................................... 94

Agrotechnika pestovania kávovníkov...................................................100

Technológia spracovania kávovníkových bobúľ...................................114


Hodnotenie a posudzovanie kávovníkových z ŕ n ....................................126

Označovanie vriec (žochov) so surovým (zeleným) kávovníkovým

zrnom ............................................................................... 136

Praženie zelených (surových) kávovníkových zŕn (sem ien)..................138

Mletie pražených kávovníkových z ŕn ........................................................154

Techniky hodnotenia surových (zelených) kávovníkových zŕn

a káv v šálke............................................................................................. 164

Rozličné spôsoby (techniky) prípravy káv................................................172

Instantná (rozpustná) káva......................................................................... 200

Bezkofeínová (dekofeinizovaná) káva a rozličné metódy jej výroby .. 206 Umelo aromatizované, ochucované kávovníkové zrná a prísady........212

Mlieko ako prídavok do kávy..................................................................... 218

Balenie, označovanie, preberanie a transport kávovníkových zŕn ___220 Obsahové látky v zelených a pražených kávovníkových zrnách

a v káve.....................................................................................................228

Kde všade kávovník rastie? Produkčné oblasti sveta ............................. 256

Kultúra pitia kávy.........................................................................................330

Kávoviny.........................................................................................................338

Na záver niečo pre tých, čo vydržali čítať príbehy

o milovanom čiernom moku až do k o n ca ......................................... 348

Poďakovanie...................................................................................................350

O autorovi.....................................................................................................351

Povedali o káve.............................................................................................352

Použitá literatúra............... 356

Register................. 359




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.