načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Tradiční krétská kuchařka - Irini Milolidakis

  > > > > Tradiční krétská kuchařka  
-14%
sleva

Kniha: Tradiční krétská kuchařka
Autor:

Krétská kuchyně ztělesňuje esenci středomořské stravy. Odpradávna byla považována za ideál stravování napomáhající dlouhému životu a dobrému zdraví Kréťanů. V posledních ...
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  149 Kč 128
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
4,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 76.3%hodnoceni - 76.3%hodnoceni - 76.3%hodnoceni - 76.3%hodnoceni - 76.3% 95%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » XYZ
Rok vydání: 2014-07-01
Počet stran: 144
Rozměr: 165 x 220 mm
Úprava: 143 stran : barev. ilustrace
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Doporučená novinka pro týden: 2012-36
ISBN: 9788073886875
EAN: 9788073886875
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Krétská kuchyně ztělesňuje esenci středomořské stravy. Odpradávna byla považována za ideál stravování napomáhající dlouhému životu a dobrému zdraví Kréťanů. V posledních letech se krétská kuchyně a s ní související dobré zdraví místních obyvatel staly i mezinárodně středem pozornosti. Využijte i vy principy zdravé krétské stravy a naučte se vařit jednoduché, ale mimořádně chutné pokrmy.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky
17 TRADIČNÍ KRÉTSKÁ KUCHAŘKA | SALÁTY Pro 4 osoby Příprava: 20 minut ● 4 artyčoky ● svazek různých salátů (šrucha zelná, čekanka, amarant, šťovík, atd.) ● jedna menší bulva fenyklu ● šťáva ze dvou citronů ● 1 menší okurka ● olivový olej ● oregano a sůl a pepř na dochucení Artyčoky oloupeme a schováme srdíčka. Ta rozčtvrtíme a pokapeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Saláty pečlivě opereme a nadrobno nasekáme. Fenykl pokrájíme najemno, okurku oloupeme a také pokrájíme. Všechny ingredience promícháme ve velké salátové míse, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem a čerstvou citronovou šťávou. Artyčoky a divoké listové saláty 111171717171117777711111111711711171117111111111111111111111117111111111171 19 TRADIČNÍ KRÉTSKÁ KUCHAŘKA | SALÁTY Fazolový salát Pro 4 osoby Doba přípravy: 8 hodin + 15 minut Doba vaření: 60 minut ● 1 šálek sušených červených fazolí ● 1 šálek cizrny ● 1 cibule pokrájená na kolečka ● 3 jarní cibulky nasekané najemno ● 1 rajče pokrájené na kolečka ● 1 okurka pokrájená na kolečka ● 8 černých oliv bez pecek ● 4–5 snítek petržele nasekané najemno ● 1/3 šálku olivového oleje ● šťáva z jednoho citronu Fazole a cizrnu namočíme na 8 hodin do dostatečného množství vody a necháme nabobtnat. Pak je přivedeme k varu a osolíme. Když jsou fazole měkké, vodu slijeme. V míse smícháme s ostatními ingrediencemi a posypeme oreganem. 21 TRADIČNÍ KRÉTSKÁ KUCHAŘKA | SALÁTY Pro 4 osoby Doba přípravy: 20 minut ● 1/2 kg různých salátů (kručinka, čekanka, sladká čekanka, mangold, tordylium, šrucha zelná, špenát, hrášek – všechny tyto saláty se dají podávat i uvařené) ● 4 artyčoky ● 2 středně velké bílé ředkve pokrájené na kostičky ● 1 červená paprika nasekaná najemno ● 1/3 šálku olivového oleje ● šťáva z jednoho citronu ● sůl a pepř Artyčoky oloupeme, zachováme jen srdíčka, která rozčtvrtíme. Saláty obereme, rozebereme na lístky a pečlivě omyjeme. Vše promícháme ve velké misce, zlehka osolíme a opepříme, zalijeme olivovým olejem a zakápneme citronovou šťávou. Krétský salát opeeme citronovou


       

internetové knihkupectví ABZ - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist