
sleva
Kniha:
Technologie přípravy pokrmů 4
Autor:
Hana Sedláčková
Ihned také k odběru: Ostrava

Nakladatelství: | » FORTUNA |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2009 |
Počet stran: | 93 |
Rozměr: | 294,0x206,0x4,0 mm |
Úprava: | 16 stran barevné obrazové přílohy: ilustrace |
Vydání: | 2., upr. vyd. |
Skupina třídění: |
Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice |
Hmotnost: | 0,318kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Datum vydání: | 200909 |
Nakladatelské údaje: | Praha, Fortuna, 2009 |
ISBN: | 978-80-7373-066-6 |
EAN: | 9788073730666 |
Návody na tepelné i jiné úpravy, především drůbeže, ryb mořských i sladkovodních, mořských plodů, zvěřiny z domácí i světové gastronomie. Vhodné pro obory kuchař - kuchařka, kuchař - číšník, číšník - servírka. Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy - k přípravě pokrmů.
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
(učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy)