

sleva
Kniha:
Taková normální kuchařka
Autor:
Zdeněk Pohlreich
Ihned také k odběru: Ostrava

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
celkové hodnocení |
4 hodnocení + 1 recenze | |
|
Nakladatelství: | » Sevruga |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2019 |
Počet stran: | 208 |
Rozměr: | 261 x 195 x 27 mm |
Úprava: | 6 nečíslovaných stran obrazových příloh: barevné ilustrace, 1 portrét |
Vydání: | Vydání první |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 23. 10. 2019 |
ISBN: | 978-80-906893-7-4 |
EAN: | 9788090689374 |
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého - Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí.
Takové recepty, které má ráda a rozumí jim většina z nás a ze kterých se i každý spokojeně a chutně nají. Ani já doma nevařím jinak – hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádá věda.
Kniha je souborem jen hlavních jídel a variací omáček, které můžete různě kombinovat. Obsahuje i několik receptů, které ukážou, jak zužitkovat to, co se zrovna nespotřebovalo a co lze použít i další den. A také vám poradí, jaké suroviny mít doma skladem, aby paleta toho, co si doma můžete uvařit, byla co nejširší.
Čím dál tím víc mi připadá, že to, čemu se říká normální, ve společnosti dramaticky vymírá a stává se nenormálním. Pokud se mi s touto knihou podaří rozšířit repertoár vašeho každodenního normálního stravování, budu moc rád. (jednoduché recepty z dostupných surovin)
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Jídla
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Příprava jídel
Ostatní > Další formy > Fotografie
Naučná literatura > Třídění dle formy > Recepty > Kuchařské recepty
Katalog vybraných autorů > P > Pohlreich – Zdeněk Pohlreich
Katalog nakladatelství > S > Sevruga

ZDENĚK POHLREICH
10. 4. 1957
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.
Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.
Pohlreich – Zdeněk Pohlreich – více informací