načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Syrová strava jako životní styl – Ruthann Russo

Syrová strava jako životní styl
-11%
sleva

Kniha: Syrová strava jako životní styl
Autor: Ruthann Russo

Filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy
Titul je na partnerském skladu >10ks - doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  338 Kč 301
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
10
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2% 100%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Fontána
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2012
Počet stran: 262
Rozměr: 206,0x145,0x22,0 mm
Vydání: Vyd. 1
Název originálu: Raw food lifestyle
Spolupracovali: z anglického originálu ... přeložila Marcela Horáková
Skupina třídění: Hygiena. Lidské zdraví
Hmotnost: 0,319kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201210
Nakladatelské údaje: Olomouc, Fontána, 2012
ISBN: 978-80-7336-686-5
EAN: 9788073366865
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Příručka celkového životního stylu pro konzumenty syrové stravy - vitariány. Syrovými potravinami jsou míněny všechny potraviny, které se pěstují a poté jedí v nevařené formě. Taková strava je organická, nezpracovaná, nepasterizovaná a nekonzervovaná. Důvodem vhodnosti požívání syrové stravy je přítomnost enzymů, které se ničí při teplotě 45°C: do této teploty lze potravu upravovat, aniž by se stala nesyrovou. Enzymy jsou nezbytné pro zažívání a pokud jich má tělo dostatek, proces zažívání je mnohem účinnější. Základem jídelníčku vitariánů je čerstvá zelenina a ovoce, ořechy a semena, bylinky. Vedlejším produktem vitariánského životního stylu je dle autorky zlepšení zdraví. Pro vitariány je také důležité duchovno: meditace, jóga, půst, nezbytné jsou fyzické aktivity. Etika vitariánství vychází z principů míru a nenásilí, přívětivosti a šetrnosti k Zemi.

Popis nakladatele

Konečně kniha, která nabízí jasný a ucelený přehled o tom, co to znamená stát se vitariánem. Pokud uvažujete o přechodu na syrovou stravu, nebo již součástí tohoto zdravého, vitálního hnutí jste, může pro vás tato kniha být novou biblí, která vám ukáže, jak může syrová strava přetvořit vás život a pohled na svět. Nejdůležitější syrové potraviny a jak je připravovat, neuvěřitelný výživový dopad syrové stravy na vaše tělo a zdraví, duchovní a meditativní aspekty konzumace syrové stravy, jak přejít ze standardního jídelníčku na syrovou stravu. (filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy)

Další popis

Každý z nás někdy v životě snědl něco syrového, někteří dokonce i vejce či maso, většina z nás konzumuje v syrovém stavu především ovoce a zeleninu a to jako doplněk našeho běžného jídelníčku. V poslední době se však můžeme především ve větších městech setkat s lidmi, kteří považují syrovou zeleninu a ovoce jako jedinou součást svého stravování. Tento v České republice poměrně nový styl stravování se nazývá vitariánství a jeho hlavní zásadnou je konzumace pouze potravin, které neprošly tepelnou úpravou - vařením, smažením, pečením. Nejčastěji se jako maximální teplota, kterou lze využít pro úpravu potravin uvádí 40 ºC a využívá se především pro sušení.


Každý z nás někdy v životě snědl něco syrového, někteří dokonce i vejce či maso, většina z nás konzumuje v syrovém stavu především ovoce a zeleninu a to jako doplněk našeho běžného jídelníčku. V poslední době se však můžeme především ve větších městech setkat s lidmi, kteří považují syrovou zeleninu a ovoce jako jedinou součást svého stravování. Tento v České republice poměrně nový styl stravování se nazývá vitariánství a jeho hlavní zásadnou je konzumace pouze potravin, které neprošly tepelnou úpravou - vařením, smažením, pečením. Nejčastěji se jako maximální teplota, kterou lze využít pro úpravu potravin uvádí 40 ºC a využívá se především pro sušení. 


Každý z nás někdy v životě snědl něco syrového, někteří dokonce i vejce či maso, většina z nás konzumuje v syrovém stavu především ovoce a zeleninu a to jako doplněk našeho běžného jídelníčku. V poslední době se však můžeme především ve větších městech setkat s lidmi, kteří považují syrovou zeleninu a ovoce jako jedinou součást svého stravování. Tento v České republice poměrně nový styl stravování se nazývá vitariánství a jeho hlavní zásadnou je konzumace pouze potravin, které neprošly tepelnou úpravou - vařením, smažením, pečením. Nejčastěji se jako maximální teplota, kterou lze využít pro úpravu potravin uvádí 40 ?C a využívá se především pro sušení. (filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy)


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Ke knize "Syrová strava jako životní styl" doporučujeme také:
12 kroků k syrové stravě 12 kroků k syrové stravě
Kuchařka syrové stravy -- Recepty pro zdraví a dlouhověkost Kuchařka syrové stravy
Živá strava - Mé nejlepší recepty Živá strava
Požádej a je ti dáno - Naučte se zhmotňovat svá přání Požádej a je ti dáno
Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost Zdravě a syrově
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.