načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Švédská kuchařka – kulinářské tradice Severu – Dominika Wittenberg Gašparová

Švédská kuchařka - kulinářské tradice Severu
-36%
sleva

Kniha: Švédská kuchařka
Autor: Dominika Wittenberg Gašparová
Podtitul: kulinářské tradice Severu

Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice s jídlem spojené. Může tedy sloužit i jako průvodce po kulinářské mapě Švédska. Nevšední kuchařka je rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá pojednává o určitém ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  499 Kč 319
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
10,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2% 90%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Smart Press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 205
Rozměr: 247,0x180,0x22,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Vydání první
Spolupracovali: fotografie Vanda Lubomirský Nárožná
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Hmotnost: 0,697kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Datum vydání: 201710
ISBN: 978-80-87049-94-5
EAN: 9788087049945
Popis / resumé

Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice s jídlem spojené. Může tedy sloužit i jako průvodce po kulinářské mapě Švédska. Nevšední kuchařka je rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá pojednává o určitém kulturním fenoménu a jídle s ním spojeným. Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou, jako je ta středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu, houby či jahody.

Popis nakladatele

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou, jako je ta středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin.

Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu, houby či jahody.

Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice s jídlem spojené. Může tedy sloužit i jako průvodce po kulinářské mapě Švédska. Dozvíme se také, co se považuje za domácí klasiku, proč říkáme oblíbené formě stolování švédský stůl, jaká jídla najdeme na vánočním stole, jak se slaví Velikonoce nebo letní slunovrat a co se skrývá pod tajemným slovíčkem fika.

Nevšední kuchařka je rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá pojednává o určitém kulturním fenoménu a jídle s ním spojeným. Knihu doplňují krásné fotografie drsné švédské přírody.

Kniha je první švédskou a potažmo i severskou kuchařkou vydanou v České republice. Popularita zdravé severské kuchyně ve světě stále roste zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine a známých michelinských restaurací, jakými jsou kodaňská Noma nebo severošvédský Fäviken. Sever jako destinace se v současnosti těší velké přízni. Čím dál tím víc lidí se tímto směrem vydává na cesty, odkud si přinášejí nevšední kulinářské zážitky a jedlé suvenýry, které možná ne vždy dokážou doma interpretovat. Kniha přináší zároveň tipy, jak některé méně dostupné suroviny efektivně nahradit.

(kulinářské tradice Severu)
Další popis

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Řada z nich roste nebo je běžně k dostání i v našich zeměpisných šířkách (jahody, borůvky, houby a jiné). Popularita zdravé severské kuchyně ve světě narůstá i zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu či lesní plody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice a jídla s nimi spojená. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč se říká oblíbené formě stolování švédský stůl, co znamená FIKA, ale také jak se slaví Vánoce, Velikonoce nebo letní slunovrat. celobarevné fotografie ke každému receptu


Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Řada z nich roste nebo je běžně k dostání i v našich zeměpisných šířkách (jahody, borůvky, houby a jiné). Popularita zdravé severské kuchyně ve světě narůstá i zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu či lesní plody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice a jídla s nimi spojená. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč se říká oblíbené formě stolování švédský stůl, co znamená FIKA, ale také jak se slaví Vánoce, Velikonoce nebo letní slunovrat. Švédská kuchařka byla v květnu 2018 oceněná zlatým umístěním v kategorii C06 Scandinavian Cusine v prestižní celosvětové soutěži Gourmand World Cookbook Awards.


Kniha je určena pro širokou veřejnost - milovníky gastronomie (zejména ryb, zvěřiny a lesních plodů), pro cestovatelské nadšence a milovníky Severských tradic či "vyznavače" fenoménu hygge. Recepty jsou jednoduché a suroviny jsou u nás dostupné. Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Řada z nich roste nebo je běžně k dostání i v našich zeměpisných šířkách (jahody, borůvky, houby a jiné). Popularita zdravé severské kuchyně ve světě narůstá i zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu či lesní plody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice a jídla s nimi spojená. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč se říká oblíbené formě stolování švédský stůl, co znamená FIKA, ale také jak se slaví Vánoce, Velikonoce nebo letní slunovrat.


Předmětná hesla
Jídla – Švédsko
Gastronomie – Švédsko
Švédsko
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.