načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Stravou proti zánětu - David Frej

Stravou proti zánětu
-11%
sleva

Kniha: Stravou proti zánětu
Autor:

Zásady protizánětlivé stravy Vzorové jídelníčky 135 originálních receptů Ve chvíli, kdy nás imunitní systém začne chránit proti toxinům a škodlivým látkám ve stravě, vodě ...
Titul je skladem 3ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
Vaše cena s DPH:  299 Kč 266
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,9
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3% 95%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 1 recenze

Specifikace
Nakladatelství: » EMINENT
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017-11-03
Počet stran: 176
Rozměr: 211 x 149 x 13 mm
Úprava: 175 stran : barevné ilustrace
Vazba: Paperback
Umístění v žebříčku: 76. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
ISBN: 978-80-7281-520-3
EAN: 9788072815203
Ukázka: » zobrazit ukázku
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2017 - Zdraví a životní styl".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Zásady protizánětlivé stravy
Vzorové jídelníčky
135 originálních receptů

Ve chvíli, kdy nás imunitní systém začne chránit proti toxinům a škodlivým látkám ve stravě, vodě nebo ovzduší, spustí se v našem těle zánět. Jako přirozený biologický proces reaguje na vnější podněty proto, abychom zůstali zdraví. Problém nastává tehdy, když v těle přetrvává a přechází do chronického stavu. Jak autor popsal ve své knize Zánět - skrytý zabiják, zvyšuje kaloricky bohatá, na živiny a antioxidanty chudá strava v současné konzumní společnosti tendenci k dlouhodobému a často neviditelnému zánětu a s ním spojených civilizačních nemocí, jako jsou alergie, autoimunitní nemoci, cukrovka, obezita, srdečněcévní nemoci, psychické poruchy nebo nádorová onemocnění.

Lidé pravidelně konzumují mnoho potravin, které jim nedělají dobře. Po provedení stravovacích změn a vynechání některých druhů, na které může tělo být citlivé nebo přímo alergické, zpravidla netrvá dlouho a začnou se cítit lépe. Tuto knihu autor připravoval na základě praktických zkušeností a moderních vědeckých poznatků. Zahrnuje srozumitelně popsané principy protizánětlivé stravy i originální a nutričně vyvážené recepty splňující zásady protizánětlivé stravy. Je návodem, který vám pomůže sestavit si vlastní jídelníček z potravin, které působí protizánětlivě a snižují riziko chronických nemocí. Najdete zde recepty pro všechny příležitosti, předkrmy, přílohy, saláty, polévky, hlavní jídla bezmasá i s masem a dezerty. (zásady protizánětlivé stravy : vzorové jídelníčky : 135 originálních receptů)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
David Frej - další tituly autora:
Zákazníci kupující knihu "Stravou proti zánětu" mají také často zájem o tyto tituly:
Recenze a komentáře k titulu



recenze Renata 2018-05-01 hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%
David Frej nám napsal parádních 135 receptů! Tématiku protizánětlivé stravy už probírá ve svých předchozích knihách, takže nám je už jasné, že to, co jíme, může zásadním způsobem ovlivnit rozvoj nemocí pramenících z neustálého boje těla se škodlivinami. To, co způsobuje chronický, vleklý zánět (alergie, civilizační nemoci, psychické poruchy, únava). Ve zkratce, když se ohlédnu sama za sebou, tak ve chvíli, kdy se cítím „k ničemu“, tak si stačí uvědomit už jen to, jak žiju a čím se stravuju. Většinou najdu okamžitě viníka. A tohle je návod na nápravu, spousta receptů a návodů a hlavně ta volná ruka, kterou autor podává – všechny recepty si můžete upravit dle svého!
reagovat
 


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

Úvod.......................................................................................9

i| Co je zánět?........................................................................ 12

Jak poznám, že mám v těle zánět........................................14

Objektivní hodnocení zánětu...........................................15

Důležitost stravování.............................................................16

Bílkoviny........................................................................... 17

Tuky...................................................................................18

Sacharidy..........................................................................22

Vláknina............................................................................27

Antioxidanty.....................................................................28

Strava na prvním místě....................................................30

Potravinové alergie, intolerance a zánět.............................32

Co je potravinová alergie? ..............................................32

Další časté potravinové alergie.......................................34

Látky v potravinách, které mohou podporovat zánět....35

Zdravé střevo......................................................................... 37

Střevní bariéra.................................................................. 37

Prebiotika.........................................................................38

Probiotika.........................................................................38

z| Strava a zánět....................................................................40

Jídlo jako informace.........................................................41

Zánět, vegani a vegetariáni.............................................42

Strava podporující zánět..................... ...,v.......................... 44

Potraviny proti zánětu...........................................................52

Ovoce a zelenina............................................................. 54

Bezlepková strava............................................................ 59

Čím sladit..........................................................................60


Zelené potraviny, řasy a výhonky....................................62

Houby.............................................................................. 63

Protizánětlivé oleje.........................................................64

Ořechy..............................................................................66

Semena............................................................................ 68

Ryby.................................................................................69

Kvalitní maso................................................................... 71

Vývary z kostí či hub........................................................ 72

Vejce................................................................................ 72

Luštěniny..........................................................................73

Fermentované potraviny.................................................74

Byliny a koření................................................................. 74

Omáčky a dochucovadla..................................................77

Pitný režim........................................................................... 78

Cítit se lépe...........................................................................80

Bio potraviny.................................................................... 81

Vaření a zánět..................................................................84

Jezte více protizánětlivých potravin................................86

Vhodné a nevhodné potraviny............................................88

3 | Recepty proti zánětu....................................................... 92

Vzorové týdenní jídelníčky.................................................. 94

135 originálních receptů proti zánětu

Předkrmy......................................................................... 96

Polévky...........................................................................102

Bezmasá jídla.................................................................113

Přílohy.............................................................................130

Ryby................................................................................134

Saláty..............................................................................140

Maso.............................................................................. 149

Sladká jídla..................................................................... 155

Pochutiny.......................................................................165

Nápoje............................................................................167

Abecední seznam receptů............................................171

Použitá lite ra tu ra ............................................................175




David Frej

DAVID FREJ


MUDr. David Frej je český lékař praktikující alternativní medicínu, publicista a spisovatel.

Vystudoval Lékařskou fakultu UK v Praze a několik let působil jako klasický lékař na interně. Na stáži v Londýně se seznámil s alternativní medicínou a začal se jí intenzivně zabývat. Jeho "oborem" se stala Ajurvéda, soustředil se na individuální léčbu a prevenci. Ve studiích pokračoval v Albuequerque v novém Mexiku, v Puně v Indii a v Rakousku.
V současné době provozuje praxi zaměřenou hlavně na léčbu chronických a civilizačních nemocí, studium a léčbu zánětů, detoxikaci a regenaraci organismu. Při léčení používá prověřené metody alternativní medicíny ve spojení s prvky klasického západního léčení. O hlavních tématech své práce přednáší široké veřejnosti, vystupuje v rozhlasových pořadech a v televizi, přispívá do periodik se zdravotní tématikou. Založil mezinárodní centrum vzdělávání v přírodní medicíně ADVANA, které pořádá přednášky a semináře s tématikou alternativního léčení a snaží se ho šířit do povědomí české společnosti.

První dílo Davida Freje s názvem Ajurvédské recepty pro zdraví (2004) osvětluje základní pricipy Ajurvédy a přináší návod na stravování podle dávných zásad správné výživy. V další knize Detoxikace těla a mysli (2004) autor popisuje druhy detoxikace, přípravu a způsob provádění. Významný průlom v oblasti dietologie a zdravého způsobu života přinesly nejnovější poznatky týkající se tuků v naší stravě. V knize Zdravé tuky omega (2004) popisuje David Frej význam zdraví prospěšných tuků pro léčení již propuklých nemocí nebo prevenci proti nim, zpomalování stárnutí a snižování váhy. Kniha je doplněna zdravými recepty.
V roce 2005 vyšlo pojednání o jednom z nejhorších faktorů zodpovědných za většinu nemocí a špatný stav organismu doprovázený únavou a depresí - Stres. Autor v knize radí, jak se se stresem vyrovnat a jak proti němu bojovat pomocí prostředků alternativní medicíny a zdravým způsobem stravování. Rovněž zdravou výživou se zabývá Dietní sestra - diety ve zdraví i nemoci (2006), najdeme zde dietní programy pro mnoho různých cílových skupin jako těhotné ženy, sportovci, nemocní nejrůznějšími chorobami všech věkových kategorií atd. Jedné z nejrozšířenějších civilizačních nemocí - obezitě - se David Frej věnuje v knize 99 způsobů jak zhubnout (2006), kde popisuje jednoduché principy a praktické způsoby hubnutí a udržení váhy vycházející ze zásad ajurvédského učení. K arujvédě se Frej vrátil znovu v knize Ajurvéda - medicína zdraví a dlouhověkosti v praxi českého lékaře (2007).
Detoxikaci organismu se velmi obšírně a komplexně věnují díla Detoxikace léčivými oleji, kterou napsal společně s českým esoterikem Jiřím Kuchařem a Detoxikace pro dlouhý život.
Dalším počinem Davida Freje je kniha Zánět skrytý zabiják (2015), kde David Frej vysvětluje teorii o tom, že dlouhodobý zánět v těle způsobuje chronická onemocnění a jeho vyléčením je možné tato onemocnění vyléčit či zredukovat také.

David Frej provozuje vlastní internetové stránky věnované ajurvédě a zdravému způsobu života, které jsou plné rad, tipů, receptů a dalších informací pro širokou veřejnost.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist