
×

-16%
sleva
sleva
Kniha:
"Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..."
Autor:
Miroslav Kouba; Aleš Kozár; Milena Lenderová; Ivo Říha
Podtitul: České kuchařské knihy v 19. století
Kolektivní monografie s názvem "Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..." přibližuje v mezioborovém pohledu vývoj a proměny českých kuchařských knih vydávaných v průběhu "dlouhého" 19. století. Autoři se soustřeďují na otázku, jakou roli tato
... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >50ks - doručujeme za 4 pracovní dny

Specifikace
Nakladatelství: | » Pavel Mervart |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2018 |
Počet stran: | 532 |
Rozměr: | 22 cm |
Úprava: | 96 nečíslovaných stran obrazových příloh: ilustrace (některé barevné), portréty, faksimile |
Skupina třídění: | Česká literatura (o ní) |
Jazyk: | česky |
Vazba: | kniha, vázaná vazba |
Datum vydání: | 17.05.2018 |
ISBN: | 9788074652981 |
EAN: | 9788074652981 |
Popis
Kolektivní monografie s názvem "Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..." přibližuje v mezioborovém pohledu vývoj a proměny českých kuchařských knih vydávaných v průběhu "dlouhého" 19. století.
Autoři se soustřeďují na otázku, jakou roli tato knižní tvorba plnila v každodenním životě obrozující se české společnosti. Tematicky se věnují podobě gastronomických schémat, která kuchařské knihy svým obsahem přirozeně dotvářely.
Stranou autorského zájmu ovšem nezůstávají ani další hlediska potvrzující, že kuchařské knihy mohou být jedním z modelů interpretace veškerých procesů a společenských změn, jež 19. století přineslo v kolektivním i individuálním smyslu. (české kuchařské knihy v 19. století)
Předmětná hesla
Česká literatura – 19. století
Kuchařské knihy – Česko – 19. století
Dějiny gastronomie – Česko – 19. století
Literatura a kultura – Česko – 19. století
Národní identita v literatuře – Česko – 19. století
Národní obrození – Česko – 19. století
Kontextuální analýza
Kuchařské knihy – Česko – 19. století
Dějiny gastronomie – Česko – 19. století
Literatura a kultura – Česko – 19. století
Národní identita v literatuře – Česko – 19. století
Národní obrození – Česko – 19. století
Kontextuální analýza
Kniha je zařazena v kategoriích
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Dějiny gastronomie > Česko
Naučná literatura > Historie – dějiny > Národní obrození > Česko
Katalog předmětový > N > Národní identita v literatuře > Česko
Katalog předmětový > K > Kuchařské knihy > Česko
Katalog předmětový > K > Kontextuální analýza
Katalog předmětový > L > Literatura a kultura > Česko
Naučná literatura > Třídění dle formy > Monografie > Kolektivní monografie
Katalog vybraných autorů > L > Lenderová – Milena Lenderová
Katalog vybraných autorů > Ř > Říha – Ivo Říha
Katalog vybraných autorů > K > Kouba – Miroslav Kouba
Katalog nakladatelství > P > Pavel Mervart
Katalog předmětový > A > * 19. století
Miroslav Kouba; Aleš Kozár; Milena Lenderová; Ivo Říha - další tituly autora: