načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den - Roman Vaněk

Kniha: SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den
Autor:

Autor Pražské kuchařky a celé řady úspěšných kuchařských knih Roman Vaněk navazuje touto novou publikací na knižní bestseller Snadno & Rychle, kterého se jen během prvních dnů od ...


Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  254
+
-
ks
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  299 Kč
15%
naše sleva
8,5
bo za nákup


hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79% 93%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Pražský kulinářský institut
Rok vydání: 2016-05-23
Počet stran: 96
Rozměr: 305 x 215 x 15 mm
Úprava: 95 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty
Vydání: První vydání
Spolupracovali: rychle 2 : jednoduché recepty pro každý den / Roman Vaněk
fotografie: Pavel Bílek
Vazba: Vázaný
Umístění v žebříčku: 568. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
ISBN: 978-80-87737-25-5
EAN: 9788087737255
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2016 - Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Autor Pražské kuchařky a celé řady úspěšných kuchařských knih Roman Vaněk navazuje touto novou publikací na knižní bestseller Snadno & Rychle, kterého se jen během prvních dnů od vydání prodalo několik desítek tisíc kusů. Rozšiřuje tím tzv. „Bílou řadu“ svých kuchařek.
Ještě lépe zpracovaná kuchařka SNADNO & RYCHLE 2 svou jednoduchostí, dostupností použitých surovin a precizně napsanými recepty „krok za krokem“ opět zaujme každého milovníka dobrého jídla, včetně začátečníků, a především ty, kteří nemají čas stát během týdne příliš dlouho u sporáku.
Kniha obsahuje více než 100 barevných fotografií a 82 rychlých pokrmů, se kterými sklidíte úspěch nejen v rodině, ale i u svých přátel.
Recepty jsou řazeny v šesti kapitolách (1-Polévky, 2-Maso, ryby a plody moře, 3-Zelenina a sýr, 4-Vejce, sendviče a pomazánky, 5-Saláty, 6-Dezerty a pečení). (jednoduché recepty pro každý den)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Roman Vaněk - další tituly autora:
Poklady klasické české kuchyně -- aneb jak to ta babička tenkrát vařila Poklady klasické české kuchyně
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
Sushi Sushi
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Klenoty klasické evropské kuchyně Klenoty klasické evropské kuchyně
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
SNADNO & RYCHLE - 111 receptů pro všední den SNADNO & RYCHLE
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
Pražská kuchařka Pražská kuchařka
Vaněk, Roman
Cena: 849 Kč
Velká kuchařka Čech a Moravy Velká kuchařka Čech a Moravy
Vaněk, Roman
Cena: 509 Kč
 
Zákazníci kupující knihu "SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den" mají také často zájem o tyto tituly:
Playground Playground
Kepler, Lars
Cena: 275 Kč
Břicháč Tom -- Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžety i VY! Břicháč Tom
Kosačík, Tomáš
Cena: 199 Kč
Harry Potter a prokleté dítě Harry Potter a prokleté dítě
Rowlingová, Joanne K.
Cena: 366 Kč
Respektovat a být respektován Respektovat a být respektován
Kopřiva, Pavel; Nováčková, Jana
Cena: 313 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Roman Vaněk

ROMAN VANĚK


11. 1. 1969

Roman Vaněk je kuchař, gastronomický populista, autor kuchařských knih a pořadů, zakladatel a ředilel Pražského kulinářského institutu.

Kariéra Romana Vaňka neměla původně s gastronomií nic společného. V roce 1988 dokončil Střední odbornou výtvarnou školu V. Hollara v Praze a začal pracovat v ČTK jako fotograf. Po revoluci spoluzaložil Studentské listy a pracoval také jako reportér pro Lidové noviny. V letech 1993 - 2005 podnikal v oblasti obuvi, věnoval se dovozu z Brazílie. V roce 2002 rozšířil sortiment na víno a stal se prvním dodavatelem brazilských vín v Evropě.
V letech 2004 - 2007 navštěvoval kurzy vaření Jiřího Štifta v hotelu Radisson SAS Alcron v Praze a v roce 2011 získal výuční list oboru kuchař na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze. Zkušenosti i inspiraci čerpal i na nesčetných zahraničních cestách.
V roce 2008 založil Pražský kulinářský institut - kuchařskou školu pro veřejnost, stal se jejím ředitelem a působí zde i jako lektor. V roce 2010 byl jedním ze zakladatelů vydavatelství Prakul Production, které se zaměřuje na gastronomickou literaturu.
Na počátcích mediální kariéry vystoupil společně se Zdeňkem Pohlreichem v jeho televizním pořadu Ano, šéfe!. Sám se proslavil v roce 2012 moderováním vlastního internetového pořadu Peklo na talíři, jehož je i autorem. Seriál se zabývá složením potravin, které běžně jíme, a upozorňuje na jejich nedostatky. Zaznamenal značný úspěch a sezbíral několik ocenění. V roce 2014 začal Vaněk pracovat na dalším pořadu s názvem Jídlo s.r.o., kde divákům předvádí, jak se jednotlivé potraviny vyrábějí ve velkém, co obsahují, co se do nich přidává a jak by vypadala malovýroba z kvalitních surovin. V souvislosti se seriálem byla vydána kniha Jídlo s.r.o. (2015), která se dá považovat za učebnici vzniku potravin krok za krokem.
Z mediálního působení Romana Vaňka ještě zmiňme jeho práci na námětu a scénáři televnizního seriálu Luxus na talíři, který se věnuje tradiční české kuchyni vařené moderním způsobem ze zdravějších surovin. Od roku 2016 vystupuje v rozhlasovém pořadu Dějiny kuchyně na Českém rozhlase, kde posluchčům vypráví o vývoji kulinářství.
Roman Vaněk také natáčí naučná DVD o vaření (grilování, příprava sushi, česká kuchyně) a píše odborné články do nejrůznějších periodik.
A nyní již přistupme ke kuchařkám, které jsou rovněž velmi oblíbené. V roce 2011 vydal svou první publikaci S vařečkou kolem světa, je kniha mezinárodních receptů doplněná líčením zážitků z cest a ze setkání se světovými kuchaři.
Následují tři kuchařky Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila (2012), Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček (2012) a Klenoty klasické evropské kuchyně (2013) udělaly z Romana Vaňka gastronomickou hvězdu. Všechny tři získaly ocenění Český bestseller v kategorii kuchařek.
V roce 2012 vydal knihu Sushi doma krok za krokem, kde popisuje přípravu tradičního japonského pokrmu. Publikace se stala světovým finalistou soutěže Gourmet Cookbook Awards 2012 v kategorii Nejlepší japonská kuchařská kniha.
Další oblastí Vaňkova zájmu jsou praktické rychlé recepty na rodinná jídla. V kuchařce Snadno a rychle (2014) předvádí 111 receptů na pokrmy z běžně dostupných surovin, které svou jednoduchostí a rychlostí přípravy obohacují týdenní jídelníčky v mnoha zaměstnaných rodinách. Pokračování s novými recepty Snadno a rychle 2 vyšlo v roce 2016.
V roce 2015 vydal Roman Vaněk dílo Pražská kuchařka, které je nadčasovým svědectvím o české gastronomii naší doby. Kniha kromě receptů z kuchyně Pražského hradu a vybraných restaurací a špičkových fotografií obsahuje i ukázky jídelních lístků a příběhy ze státních návštěv.

Roman Vaněk sbírá staré kuchařské knihy a jídelní lístky, v roce 2015 uspořádal výstavu lístků v Galerii hlavního města Prahy.




       

internetové knihkupectví - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s.