načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

SNADNO & RYCHLE - 111 receptů pro všední den - Roman Vaněk

Kniha: SNADNO & RYCHLE - 111 receptů pro všední den
Autor:

Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“. Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a ...


Titul je skladem >3ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava; Plzeň
Vaše cena s DPH:  339
+
-
ks
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  399 Kč
15%
naše sleva
11,3
bo za nákup


hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2% 90%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Pražský kulinářský institut
Rok vydání: 2014-10-01
Počet stran: 176
Rozměr: 304 x 217 x 19 mm
Úprava: 173 stran : ilustrace (převážně barev.), portréty
Vydání: Vyd. 1.
Spolupracovali: rychle : 111 receptů pro všední den / Roman Vaněk
fotografie Pavel Bílek
Vazba: Vázaný
Umístění v žebříčku: 270. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
ISBN: 978-80-87737-15-6
EAN: 9788087737156
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2014 - Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“.
Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými recepty „krok za krokem“ každého milovníka dobrého jídla. Tentokrát zvláště ty, kteří během týdne nemají příliš času stát u sporáku. Kniha obsahuje 111 rychlých rodinných pokrmů pro všední den připravených z běžně dostupných surovin, řazených v devíti kapitolách, s více než dvěma sty barevnými fotografiemi. (111 receptů pro všední den)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Roman Vaněk - další tituly autora:
Poklady klasické české kuchyně -- aneb jak to ta babička tenkrát vařila Poklady klasické české kuchyně
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
Sushi - Doma, krok za krokem Sushi
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Klenoty klasické evropské kuchyně Klenoty klasické evropské kuchyně
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den SNADNO & RYCHLE 2
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Velká kuchařka Čech a Moravy Velká kuchařka Čech a Moravy
Vaněk, Roman
Cena: 509 Kč
 
Zákazníci kupující knihu "SNADNO & RYCHLE - 111 receptů pro všední den" mají také často zájem o tyto tituly:
Nauč mě mluvit -- 500 slov, říkadla, pohádky Nauč mě mluvit
Šplíchal, Antonín
Cena: 83 Kč
Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat
Jonasson, Jonas
Cena: 303 Kč
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Jonasson, Jonas
Cena: 279 Kč
Bridget Jonesová: láskou šílená Bridget Jonesová: láskou šílená
Fieldingová, Helen
Cena: 296 Kč
Antistresové omalovánky pro dospělé Antistresové omalovánky pro dospělé
Tréglová, Lenka; Daňková, Jolana
Cena: 169 Kč
Husitská Epopej I Husitská Epopej I
Vondruška, Vlastimil
Cena: 351 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.





Roman Vaněk

ROMAN VANĚK


11. 1. 1969

Roman Vaněk je kuchař, gastronomický populista, autor kuchařských knih a pořadů, zakladatel a ředilel Pražského kulinářského institutu.

Kariéra Romana Vaňka neměla původně s gastronomií nic společného. V roce 1988 dokončil Střední odbornou výtvarnou školu V. Hollara v Praze a začal pracovat v ČTK jako fotograf. Po revoluci spoluzaložil Studentské listy a pracoval také jako reportér pro Lidové noviny. V letech 1993 - 2005 podnikal v oblasti obuvi, věnoval se dovozu z Brazílie. V roce 2002 rozšířil sortiment na víno a stal se prvním dodavatelem brazilských vín v Evropě.
V letech 2004 - 2007 navštěvoval kurzy vaření Jiřího Štifta v hotelu Radisson SAS Alcron v Praze a v roce 2011 získal výuční list oboru kuchař na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze. Zkušenosti i inspiraci čerpal i na nesčetných zahraničních cestách.
V roce 2008 založil Pražský kulinářský institut - kuchařskou školu pro veřejnost, stal se jejím ředitelem a působí zde i jako lektor. V roce 2010 byl jedním ze zakladatelů vydavatelství Prakul Production, které se zaměřuje na gastronomickou literaturu.
Na počátcích mediální kariéry vystoupil společně se Zdeňkem Pohlreichem v jeho televizním pořadu Ano, šéfe!. Sám se proslavil v roce 2012 moderováním vlastního internetového pořadu Peklo na talíři, jehož je i autorem. Seriál se zabývá složením potravin, které běžně jíme, a upozorňuje na jejich nedostatky. Zaznamenal značný úspěch a sezbíral několik ocenění. V roce 2014 začal Vaněk pracovat na dalším pořadu s názvem Jídlo s.r.o., kde divákům předvádí, jak se jednotlivé potraviny vyrábějí ve velkém, co obsahují, co se do nich přidává a jak by vypadala malovýroba z kvalitních surovin. V souvislosti se seriálem byla vydána kniha Jídlo s.r.o. (2015), která se dá považovat za učebnici vzniku potravin krok za krokem.
Z mediálního působení Romana Vaňka ještě zmiňme jeho práci na námětu a scénáři televnizního seriálu Luxus na talíři, který se věnuje tradiční české kuchyni vařené moderním způsobem ze zdravějších surovin. Od roku 2016 vystupuje v rozhlasovém pořadu Dějiny kuchyně na Českém rozhlase, kde posluchčům vypráví o vývoji kulinářství.
Roman Vaněk také natáčí naučná DVD o vaření (grilování, příprava sushi, česká kuchyně) a píše odborné články do nejrůznějších periodik.
A nyní již přistupme ke kuchařkám, které jsou rovněž velmi oblíbené. V roce 2011 vydal svou první publikaci S vařečkou kolem světa, je kniha mezinárodních receptů doplněná líčením zážitků z cest a ze setkání se světovými kuchaři.
Následují tři kuchařky Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila (2012), Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček (2012) a Klenoty klasické evropské kuchyně (2013) udělaly z Romana Vaňka gastronomickou hvězdu. Všechny tři získaly ocenění Český bestseller v kategorii kuchařek.
V roce 2012 vydal knihu Sushi doma krok za krokem, kde popisuje přípravu tradičního japonského pokrmu. Publikace se stala světovým finalistou soutěže Gourmet Cookbook Awards 2012 v kategorii Nejlepší japonská kuchařská kniha.
Další oblastí Vaňkova zájmu jsou praktické rychlé recepty na rodinná jídla. V kuchařce Snadno a rychle (2014) předvádí 111 receptů na pokrmy z běžně dostupných surovin, které svou jednoduchostí a rychlostí přípravy obohacují týdenní jídelníčky v mnoha zaměstnaných rodinách. Pokračování s novými recepty Snadno a rychle 2 vyšlo v roce 2016.
V roce 2015 vydal Roman Vaněk dílo Pražská kuchařka, které je nadčasovým svědectvím o české gastronomii naší doby. Kniha kromě receptů z kuchyně Pražského hradu a vybraných restaurací a špičkových fotografií obsahuje i ukázky jídelních lístků a příběhy ze státních návštěv.

Roman Vaněk sbírá staré kuchařské knihy a jídelní lístky, v roce 2015 uspořádal výstavu lístků v Galerii hlavního města Prahy.




       

internetové knihkupectví - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s.