

sleva
Kniha: Slané pečení

Nakladatelství: | » APETIT |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2013 |
Počet stran: | 156 |
Rozměr: | 249,0x219,0x19,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 0,803kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Pevná bez přebalu matná |
Datum vydání: | 201311 |
Nakladatelské údaje: | Praha, Burda Media 2000, 2013 |
ISBN: | 978-80-87575-08-6 |
EAN: | 9788087575086 |
Další kniha z edice Apetit přináší předpisy na přípravu různých druhů chlebů a nápadů, čím si je obložit, slaných koláčů, taštiček a závinů, drobného pečiva (sušenek, muffinů, preclíků, tyčinek). Nechybí kapitola věnovaná vaření ze zbytků několik dnů starého pečiva - na polévky, nádivky, saláty. V závěru jsou uvedeny rady, jak si připravit chlebový kvásek, výhody domácí pekárny a typy mouky. Kniha se 120 recepty vybranými ze světových kuchyní na přípravu slaného pečiva.
Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd.
Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná!
Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…).
Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční kuchyni.
KAPITOLY:
Chleba & pečivo Obložte si… Slané koláče Taštičky & záviny Pizza & spol. Drobné pečivo Vaření s chlebem Servis