

Kniha:
Sladká kniha domácích bonbonů
Autor:
Elizabeth LaBauová
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost



Nakladatelství: | » SLOVART |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2013 |
Počet stran: | 160 |
Rozměr: | 260,0x210,0x20,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 0,596kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Brožovaná s přebalem lesklá |
Datum vydání: | 201311 |
Nakladatelské údaje: | [Praha], Slovart, 2013 |
ISBN: | 978-80-7391-723-4 |
EAN: | 9788073917234 |
Autorka seznamuje s výrobou domácích bonbonů. V první části se zabývá základy domácí výroby bonbonů, představuje obvyklé suroviny a užitečné vybavení kuchyně potřebné k výrobě. Popisuje základní techniky práce s cukrem a čokoládou. V druhé části nabízí recepty na různé bonbony (např. tvrdé cukrové, karamelové, čokoládové, pěnové, tofé či lanýže). V poslední části se věnuje dokončovacím technikám a zdobení bonbonů. Doplněno popisnými fotografiemi.
Chcete si doma připravit bonbony, které budou vypadat i chutnat jako od profesionála? Ať už jste začátečníci, nebo ostřílení výrobci cukrovinek, kniha vám poskytne odborné rady, jež vám budou dobrou inspirací a uspokojí taky váš mlsný jazýček. V úvodu najdete základy přípravy bonbonů: vše, co potřebujete vědět o vybavení, surovinách a technikách. Pak můžete vyzkoušet více než 50 receptů – cukrové bonbony, fondán, karamel, tofé, fudge, lanýže, pralinky, bonbony marshmallow i ovocné a ořechové cukrovinky. Nechybí ani rady, jak odstranit potíže, a techniky zdobení, které chutné výtvory ještě vylepší.
Autorka, Elizabeth LaBauová, dříve pracovala jako cukrářka v několika restauracích v Los Angeles a s výrobou domácích bonbonů má letité zkušenosti. Lze jí tedy věřit, že je to zábavný proces, při němž když zvládnete základní techniky, budete moci zkoušet různé obměny a vytvářet vlastní jedinečné kombinace.
(od jednoduchých po působivé - jak připravit domácí karamely, fudge, tvrdé bonbony, fondán, tofé a další)