načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Saláty Středomoří - Thibaut-Comeladeová Éliane

Saláty Středomoří
-19%
sleva

Kniha: Saláty Středomoří
Autor:

Publikace nás seznámí s nejrůznějšími druhy středomořských salátů, pokrmu, jež dokáže navodit atmosféru a zvýraznit chuť hlavního chodu, a proto ať už jsou bohatší na zeleninu, maso či ryby, vždy ... (celý popis)
Kniha teď bohužel není dostupná.

»hlídat dostupnost


hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: VOLVOX GLOBATOR
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 10.1.2007
Počet stran: 379
Rozměr: 210x145
Úprava: 379 stran : ilustrace
Vydání: Vyd. 1.
Název originálu: Salades de la Méditerranée
Spolupracovali: přeložil Tomáš Kybal
ISBN: 978-80-7207-648-2
EAN: 9788072076482
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Publikace nás seznámí s nejrůznějšími druhy středomořských salátů, pokrmu, jež dokáže navodit atmosféru a zvýraznit chuť hlavního chodu, a proto ať už jsou bohatší na zeleninu, maso či ryby, vždy zvýrazněné olivovým olejem a různými kořeními mají své místo u jakékoli tabule v jakémkoli ročním období. A tak se díky více než 300 receptům vydáváme na cestu za saláty Andalusie, Katalánska, Languedocu, Provence, Piemontu, Sardinie, Řecka, ale i Libanonu, Egypta či Maroka, kde můžeme objevovat tajemství česnekových majonéz, baklažánů, artyčoků, parmic, bazalky, kaviárů, lilků, darů moře, karotek, kmínu či zeleného pepře. Po cestě se pak mnohé dovíme i o historii jednotlivých ingrediencí, o jejich nutriční hodnotě, o tom jak je důležitá přípravná fáze, a také se nám dostane několik rad, jak vyrazit na piknik s těmi nejlepšími sendviči a jaký nejvhodnější aperitiv k nim použít. (fascinující kniha plná toho nejlepšího salátu)

Další popis

Výpravná publikace s řadou dobových i tematických ilustrací seznamuje čtenáře s nejrůznějšími druhy středomořských salátů. Leccos se však lze dozvědět také o středomořské kultuře, o jejích reáliích či zvycích. Autorka nabízí více než 300 receptů, které čtenáře zavedou do nejrůznějších středomořských lokalit – vydáme se tak za poznáváním salátů i za kulturou do Andalusie, Katalánska, Languedoku, Provence, Piemontu, Sardinie, Řecka, ale i do Libanonu, Egypta či Maroka, kde lze objevovat tajemství česnekových majonéz, baklažánů, artyčoků, parmic, bazalky, kaviárů, lilků, darů moře, karotek, kmínu či zeleného pepře. Na této cestě se čtenář dozví také leccos o historii jednotlivých ingrediencí, o tom jak se s nimi zachází v Káhiře či v Istanbulu, co si o parmicích myslí lidé na Sicílii, co považují za lahůdku Malťané a co Kréťané, jak připravují salát s nejnižší nutriční hodnotou na Sardinii nebo jaký salát objednat v Efezu.



Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist