načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Red Hot Chilli kuchařka - Anton Enns; Nadja Buchczik

Red Hot Chilli kuchařka
-15%
sleva

Kniha: Red Hot Chilli kuchařka
Autor: ;

Pálivé, pálivější, nejpálivější… ale vždy lahodné! Chilli koření dává pokrmům říz, to vám potvrdí každý správný milovník ostrých jídel. Chcete-li si ale pálivé tóny ... (celý popis)
Kniha teď bohužel není dostupná.

»hlídat dostupnost


hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018-07-19
Počet stran: 96
Rozměr: 167 x 225 mm
Úprava: 93 stran : barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Spolupracovali: překlad: Eva Nakládalová
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
ISBN: 9788026419983
EAN: 9788026419983
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Pálivé, pálivější, nejpálivější… ale vždy lahodné! Chilli koření dává pokrmům říz, to vám potvrdí každý správný milovník ostrých jídel. Chcete-li si ale pálivé tóny v jídle jaksepatří vychutnat, měli byste vědět, jak s pálivými papričkami správně nakládat – jak je vybírat, s čím je kombinovat, jak s nimi vařit a jak si je dopřávat. Naučíte se rozeznávat jeho základní druhy a získáte i tipy na triky, jak uhasit případný požár v ústech. Stránky této kuchařky vám nabídnou také pořádnou nálož receptů, kde se chilli perfektně snoubí s ostatními chutěmi. Budete ho pak moci zakomponovat do všech druhů pokrmů – od polévek, přes lahodné dipy a chutná hlavní jídla až po překvapivě chutné dezerty. Nechte se zlákat pikantností a zažehněte v sobě plamen lásky k chilli! (kultovní pokrmy, pestré svačinky, dipy a dobroty : od mírných až po ohnivé)

Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Chilli kuchařka pro labužníky Chilli kuchařka pro labužníky
Pavlas Jan
Cena: 254 Kč
Jak pěstovat chilli Jak pěstovat chilli
Nickels Jason
Cena: 170 Kč
Čokoláda chilli Čokoláda chilli
Chládková Alena
Cena: 67 Kč
Anton Corbijn: 1-2-3-4 (new updated ed.) Anton Corbijn: 1-2-3-4 (new updated ed.)
Corbijn Anton
Cena: 1682 Kč
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

KAPITOLA 1

OMÁČKY,

DIPY & SPOL.



OMÁČKY, DIPY & SPOL. Strana 19

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

1. Nejdříve odřízneme stopky papriček a oloupeme česnek.

Obojí osmahneme na troše olivového oleje a necháme vy­

chladnout.

2. Mezitím si na pánvi bez oleje opražíme kešu oříšky.

3. Chilli papričky spolu s česnekem, kešu, petrželkou a olivo­

vým olejem rozmixujeme na hladké pyré. Vmícháme parmezán

a dochutíme kůrou a šťávou z citronu a kajenským pepřem.

Nakonec osolíme a opepříme.

Tip: Kdo má rád ostřejší chutě, může použít i druh Pimientos

de Padrón picante nebo přidat při mixování ostřejší chilli.

ZELENÉ PESTO S CHILLI

PIMIENTOS DE PADRÓN

Ingredience

pro 4 osoby

100 g čerstvých Pimientos de Padrón

1 stroužek česneku

50 g kešu ořechů

50 g na hrubo nasekané plocholisté

petržele

150 ml olivového oleje

25 g na jemno nastrouhaného

parmezánu

šťáva a kůra z ½ chemicky

neošetřeného citronu

1 špetka kajenského pepře

sůl a pepř

1. Sójové mléko smícháme v mixovací nádobě s hořčicí

a kůrou a šťávou z citronu. Chilli papričku očistíme od semínek

a česnek oloupeme. Obojí na hrubo nakrájíme a přidáme

k sójovému mléku.

2. Vše pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu.

Poté za stálého mixování postupně přiléváme slabým pramínkem

řepkový olej tak, aby vznikla krémová majonéza.

3. Nakonec dochutíme pokrm chilli Espelette, špetkou mletého

kmínu, solí a pepřem.

Tip: Chilli aioli se připravuje bez použití vajec, a může tak být

servírováno bez obav i za horkých letních dnů.

Ingredience

pro 4 osoby

60 ml neslazeného sójového mléka

kůra a šťáva z 1 chemicky

neošetřeného citronu

2 lžičky hrubozrnné hořčice

1 středně pálivá chilli paprička,

např. Serrano

1 stroužek česneku

250 ml řepkového oleje

1 lžička chilli Espelette

1 špetka mletého kmínu

sůl a pepř

OHNIVÉ

CHILLI-AIOLI

STUPEŇ

PÁLIVOSTI



OMÁČKY, DIPY & SPOL. Strana 21

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

Ingredience

pro 4 osoby

40 g másla

5 g hladké mouky

175 ml mléka

100 g zralého čedaru

1 lžičky mleté pálivé papriky

1 lžičky mletého hořčičného semínka

1 lžičky prášku chipotle

1 lžička kajenského pepře

sůl a pepř

Ingredience

pro 4 osoby

1 cibule

2 papričky chipotle v adobo omáčce

1 lžíce másla na zahuštění

1 lžíce mleté pálivé papriky

1 lžička mletého kmínu

1 lžička kajenského pepře

40 g změklého másla

60 g čerstvého sýra

250 g vyzrálého camembertu

2 lžičky medu

4 cl hruškovice

sůl a pepř

1. Cibuli a papričky chipotle nakrájíme na drobné kostičky.

Obojí osmahneme na másle. Když cibule zesklovatí, přidáme

mletou papriku, kmín a kajenský pepř a krátce osmažíme.

2. Změklé máslo smícháme s čerstvým sýrem a pak s cibulovou

směsí. Camembert nakrájíme na kostičky a pomocí vidličky

smícháme se směsí.

3. Nakonec obatzdu zjemníme trochou medu a hruškovicí

a dochutíme solí a pepřem.

Tip: Místo hruškovice můžete použít pivo. Pokud chcete alko­

hol vynechat úplně, můžete místo něj použít trochu mléka.

OSTRÁ

CHIPOTLE OBATZDA

1. Nejdříve si připravíme jíšku. V hrnci zpěníme máslo, poté

vmícháme mouku a na středním ohni ji opražíme lehce do

zlatova. Za stálého míchání podlijeme mlékem a necháme

povařit 5 minut při nízké teplotě, než zhoustne.

2. Mezitím si na hrubo nastrouháme čedar. Vmícháme jej do

vzniklé bešamelové omáčky, směs ještě jednou přivedeme

k varu a poté odstavíme. Nakonec přidáme koření, dochutíme

solí a pepřem a necháme omáčku vychladnout.

Tip: Pokud chcete, můžete omáčku ještě vylepšit jemně nakrá­

jenými papričkami Jalapeño.

CHILLI SÝROVÁ

OMÁČKA

STUPEŇ

PÁLIVOSTI


OMÁČKY, DIPY & SPOL. Strana 22

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

Ingredience

pro 4 osoby

500 g keříkových rajčat

1 zralé mango

1 středně pálivá chilli paprika, např.

Cayenne

1 červená cibule

1 stroužek česneku

2 lžíce olivového oleje

šťáva a kůra z 1 chemicky

neošetřené limetky

1 lžíce medu

1 lžička nastrouhaného čerstvého

zázvoru

1 špetka mletého římského kmínu

1 hrst nasekaných listů koriandru

sůl a pepř

Ingredience

pro 4 osoby

2 zralá avokáda

šťáva z 1 chemicky neošetřené limetky

3 lžíce olivového oleje

1 červená cibule

1 stroužek česneku

1 ostrá chilli paprika,

např. Habanero

1 lžička medu

sůl a pepř

1 rajče

1 hrst nasekaných listů koriandru

1. Avokáda rozpůlíme a odstraníme pecky. Dužinu vyškrábne­

me ze slupky pomocí lžíce a v malé misce rozmačkáme vidlič­

kou. Promícháme s větším množstvím oleje a limetkové šťávy.

2. Červenou cibuli a stroužek česneku oloupeme a nakrájíme

na drobné kostičky. Z chilli odstraníme semínka a také nakrájíme

hodně na drobno. Vše smícháme s avokádovou pastou a do­

chutíme solí, pepřem a trochou medu.

3. Nakonec rozčtvrtíme rajčata, odstraníme jadérka a zbytek

stopky a nakrájíme je na drobné kostičky. Spolu s nasekanými

listy koriandru přidáme rajčata ke guacamole.

PIKANTNÍ

GuACAMOLE

1. Rajčata rozčtvrtíme, odstraníme jadérka a zbytek stopky

a nakrájíme na drobné kostičky. Mango oloupeme, oddělíme

dužinu od pecky a také nakrájíme na drobné kostičky. Chilli

papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na drobno,

stejně jako oloupanou červenou papriku a stroužek česneku.

2. Rajčata, mango, chilli, cibuli i česnek smícháme v misce.

Zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou a kůrou,

zjemníme trochou medu a zázvoru a špetkou římského kmínu.

Nakonec opatrně promícháme s koriandrovými listy a salsu

dochutíme solí a pepřem.

Tip: Salsu můžete dochutit různě – doporučujeme třeba

kombinaci ananasu a máty místo manga a koriandru.

OHNIVÁRAJČATOVO-MANGOVÁ SALSA

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

STUPEŇ

PÁLIVOSTI



OMÁČKY, DIPY & SPOL. Strana 24

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

Ingredience

pro 4 osoby

1 červená cibule

4 stroužky česneku

1 ostrá chilli paprika,

např. Habanero

4 lžíce olivového oleje

1 lžička římského kmínu, rozdrceného

1 lžíce fenyklových semínek, rozdrcených

1 lžíce koriandrových semínek,

rozdrcených

1 lžíce chipotle prášku

3 bobkové listy

180 g třtinového cukru

200 ml espressa

50 ml bourbonu

200 ml jablečného moštu

100 ml tmavého octa balsamico

400 ml rajčat z plechovky

1 lžíce worcesterové omáčky

1 lžíce hořčice

sůl a pepř

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubo. Z chilli od­

straníme semínka a také je nakrájíme na hrubo. Spolu s cibulí

a česnekem podusíme v hluboké pánvi na olivovém oleji, dokud

nezesklovatí. Poté přidáme všechno koření a krátce osmahne­

me, pak přimícháme ještě třtinový cukr.

2. Cibulovou směs podlijeme espressem. Přidáme bourbon,

jablečný mošt, balsamico a rajčata a vše necháme povařit

asi 25 minut. Poté BBQ omáčku rozmixujeme do hladka

a přecedíme.

3. Nakonec dochutíme worcestrovou omáčkou a hořčicí, osolí­

me a opepříme.

PÁLIVÁ

BBQ OMÁČKA

1. V hrnci smícháme rýžový ocet, pomerančovou šťávu, vodu,

třtinový cukr a sójovou omáčku. Přidáme na drobno nakrájené

chilli papričky. Směs přivedeme k varu a povaříme v nezakrytém

hrnci na mírném ohni asi 15 minut, dokud směs nezíská konzis­

tenci sirupu. Občas promícháme.

2. Omáčku nakonec dochutíme zázvorem, kajenským pepřem

a solí a necháme vychladnout.

Tip: Omáčka bude po vychladnutí hodně hustá, v případě

potřeby ji můžete zase zředit troškou vody. Ingredience pro 4 osoby 300 ml rýžového octa 200 ml čerstvé pomerančové šťávy 100 ml vody 300 g třtinového cukru 2 lžíce sójové omáčky 6 středně pálivých chilli paprik,

např. Fireflame

2 lžičky nastrouhaného zázvoru

½ lžičky kajenského pepře

1 lžička soli

SLADKÁ

CHILLI OMÁČKA

STUPEŇ

PÁLIVOSTI

STUPEŇ

PÁLIVOSTI






       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist