načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu - Alexandra Jirkovská; Vladimíra Havlová

  > > > > > Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu  
Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu

Kniha: Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu
Autor: ;

Tato publikace je určena nejen pro osoby se zvýšenou hladinou cholesterolu, ale i se zvýšenou hladinou krevních tuků (hyperlipoproteinémií), s nevhodným aterogenním složením krevních ...


Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  134
+
-
ks
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  168 Kč
20%
naše sleva
4,5
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: VYŠEHRAD
Rok vydání: 201610
Počet stran: 97
Rozměr: 210,0x150,0x5,0 mm
Úprava: tran, 8 nečíslovaných stran barevných obrazových příloh
Vydání: Vydání první
Hmotnost: 0,154kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Téma: nemoci, cholesterol, tuky, strava, jídelníčky, recepty
ISBN: 978-80-7429-678-9
EAN: 9788074296789
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Tato publikace je určena nejen pro osoby se zvýšenou hladinou cholesterolu, ale i se zvýšenou hladinou krevních tuků (hyperlipoproteinémií), s nevhodným aterogenním složením krevních tuků (dyslipidémií), a pro ty, kteří mají sklon k srdečně-cévním komplikacím. V neposlední řadě je také vhodná pro osoby, které potřebují redukční dietu, protože snížený příjem tuků vede k redukci hmotnosti. Dozvíte se, co se v oblasti nutričních doporučení, z hlediska tuků, pro prevenci aterosklerózy a srdečně cévních onemocnění v posledních letech změnilo a proč se na nízkocholesterolovou dietu dnes díváme poněkud jinak. V předmluvě od prof. Jirkovské najdete ucelený pohled na tuky ve stravě a vysvětlení, jak tuky ovlivňují naše zdraví. Jídla vařená podle těchto receptů spolu s ostatními doporučeními mohou předcházet nebo zmírnit aterosklerózu a její následky – srdečně – cévní nemocnění. Tyto recepty jsou přepracované Recepty se sníženým obsahem cholesterolu.

Kniha je zařazena v kategoriích
Alexandra Jirkovská; Vladimíra Havlová - další tituly autora:
Kuchařka při onemocnění žaludku Kuchařka při onemocnění žaludku
Havlová, Vladimíra
Cena: 78 Kč
Vegetariánská strava v léčbě diabetu Vegetariánská strava v léčbě diabetu
Pelikánová, Terezie; Havlová, Vladimíra; Milatová, Růžena; Kahleová, Hana
Cena: 339 Kč
Kuchařka při onemocnění jater Kuchařka při onemocnění jater
Havlová, Vladimíra
Cena: 102 Kč
Jak (si) kontrolovat a zvládat diabetes -- Manuál pro edukaci diabetiků Jak (si) kontrolovat a zvládat diabetes
Jirkovská, Alexandra
Cena: 232 Kč
Léčba syndromu diabetické nohy odlehčením Léčba syndromu diabetické nohy odlehčením
Fejfarová, Vladimíra; Jirkovská, Alexandra
Cena: 410 Kč
Osteoporóza Recepty pro prevenci i při onemocnění Osteoporóza Recepty pro prevenci i při onemocnění
Havlová, Vladimíra
Cena: 134 Kč
Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
Havlová, Vladimíra
Cena: 262 Kč
Kuchařka při onemocnění žlučníku Kuchařka při onemocnění žlučníku
Havlová, Vladimíra; Wohl, Petr
Cena: 102 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah
Předmluva - význam složení tuků ve stravě ................................................. 7
Obsah mastných kyselin v potravinách.............................................................. 8
Co tedy ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi?................................................. 9
Obsah živočišného cholesterolu ve 100 g potravin........................................... 11
Výběr potravin u diety s omezením tuků............................................................ 13
Obsah vlákniny ve 100 g potraviny..................................................................... 15
Technologie vaření.................................................................................................20
O receptech..............................................................................................................21
Přibližné míry v hmotnosti potravin v gram ech..................................................22
Polévky
Bramborová polévka................. 23
Čočková polévka........................ 23
Gulášová polévka........................ 24
Krupicová polévka s vejcem . . . 24
Kukuřičná polévka...................... 25
Kuřecí polévka s rýží................. 25
Pórková polévka.......................... 26
Rajská polévka s ovesnými
vločkami................................ 26
Rybí polévka.............................. 27
Rýžová polévka.......................... 27
Slepičí polévka............................ 28
Špenátová polévka..................... 28
Zeleninová polévka s hovězím
masem.................................... 29
Zeleninová polévka................... 29
Zeleninová polévka se sýrovým
kapáním.................................. 30
Hovězí maso
Hovězí pečeně na houbách ......... 31
Vařené hovězí maso v zelenině . 31
Hovězí maso na zelených
fazolkách................................ 32
Hovězí maso s mrkví................. 32
Vídeňská roštěná........................ 33
Rumunský guláš.......................... 33
Hovězí filé s brambory............... 34
Hovězí maso na rajčatech......... 34
Hovězí závitek s rýží................. 35
Hovězí maso po tatarsku........... 36
Vepřové maso
Vepřové maso s lilkem............. 37
Vepřové na k a ri.......................... 37
Vepřové v z e lí............................ 38
Vepřové plněné kotlety............. 38
Vepřové přírodní řízky
se žampiony............................ 39
Vepřové maso s kukuřicí........... 39





Vepřové maso na rajčatech
a na zelené paprice ............... 40
Vepřový guláš s kukuřicí........... 40
Vepřové rizoto s estragonem ... 41
Vepřová kýta se žampiony........ 41
Drůbež
Kuře pečené v zelí..................... 42
Pečené kuře na meruňkách........ 42
Ali baba a čtyřicet loupežníků. . 43
Kuřecí řízky v alobalu............... 43
Kuře s mrkví a paprikami........ 44
Kuře v jogurtu............................ 44
Kuře v kukuřici.......................... 45
Kuřecí guláš s houbami............. 45
Kuře na rozmarýnu..................... 46
Kuře na p ó rk u............................ 46
Krůtí maso s brokolicí............... 47
Krůtí plátky na leču................... 47
Ryby
Kapr na pomeranči..................... 48
Kapr na houbách....................... 48
Kapr nam odro............................ 49
Štika na jogurtu.......................... 49
Štika na rožni v alobalu............. 50
Dušené rybí filé na zelenině. . . . 50
Dušené rybí filé na špenátu .... 51
Dušené rybí filé s tykví............. 51
Rybí filé po italskú..................... 52
Rybí filé v alobalu..................... 52
Treska s křenovou omáčkou. . . . 53
Treska po pekařsku................... 53
Treska se šunkou....................... 54
Těstoviny a rýže
Těstoviny se zelím..................... 55
Těstoviny s tykví....................... 55
Těstoviny s nakládanými
houbami .................................. 56
Těstoviny se zeleninou............... 56
Těstoviny se sýrovou omáčkou . 57
Zapečené těstoviny s houbami. . 57
Kuřecí rizoto.............................. 58
Rizoto s filé ................................ 58
Luštěniny
Pikantní čočka............................ 59
Čočka se šunkou....................... 59
Čočka se zeleninou..................... 60
Bílé fazole s majoránkou.......... 60
Barevné fazole nakyselo........... 61
Šumajstr............................. 61
Fazole s m asem .......................... 62
Hrách s kyselým zelím............... 62
Zelenina
Zadělávaný pór s bazalkou........ 63
Květák se sýrem......................... 63
Kapustové závitky..................... 64
Květák po italskú....................... 64
Zapečené papriky....................... ^ 65
Paprika se sýrovou náplní........ 65
Zeleninové karbanátky............... 66
Zelenina s žampiony................. 66
Fazolky s jogurtem..................... 67
Zapečené fazolky se šunkou ... 67
Dušený celer na víně................. 68
Dušená brukev s kapustou........ 68
Dušená tykev s rajčaty............... 69
Brambory
Zapékané brambory................... 70
Bramborová kolečka se sýrem. . 70
Bramborové karbanátky s rybou 71
Bramborové noky se sýrem .... 71





Bramborové čtverečky
s tvarohem........................... 72
Bramborová kaše se špenátem. . 72
Grenadýrský pochod .............. 73
Chlupatice se zelím................ 73
Bublajzky se sýrem................ 74
Brambory s rajčaty.................. 74
Brambory s mrkví a šunkou. . . . 75
Pomazánky
Pomazánka tvarohová s mrkví. . 76
Pomazánka z taveného sýra
a šunky................................. 76
Pomazánka z žervé se šunkou . . 77
Pažítkový k rém...................... 77
Pomazánka z olej o vek
s ředkvičkami...................... 78
Pikantní sýrová pomazánka
s kapií................................... 78
Šunková pomazánka................ 79
Masová pomazánka................ 79
Pomazánka z rybího filé......... 80
Pomazánka ze sardinek......... 80
Saláty ze zeleniny a luštěnin
Salát kedlubnový.................... 81
Salát ze syrové růžičkové
kapusty................................. 81
Salát z tykve................................ 82
Salát z hrášku a mrkve............... 82
Salát čočkový.............................. 83
Salát žampionový........................ 83
Salát z tykve a červeného zelí . . 84
Salát fazolový.............................. 84
Salát zelný s jablky a křenem . . 85
Salát ředkvičkový s olivami. . . . 85
Salát ze zmrazené zeleniny .... 86
Salát zelný s mrkví..................... 86
Čočkový salát.............................. 87
Čočkový salát s pórkem
a šunkou.................................. 87
Čočkový salát s olivami............. 88
Fazolový sa lá t............................ 88
Fazolový salát z barevných
fazolí....................................... 89
Ovocné saláty
Ovoce pod sněhem..................... 90
Ovocný salát s ořechy............... 90
Ovocný salát míchaný............... 91
Ovocný salát podzimní............... 91
Ovocný salát s jogurtem............. 91
Lesní sa lá t.................................. 92
Ovocný salát Tropik................... 92
Sladká jídla a moučníky
Palačinky s tvarohem a ovocem 93
Rýžová kaše s jablky................. 94
Nudle s perníkem........................ 94
Bramborová bublanina s višněmi 95
Bramborový m akovec............... 95
Tvarohový dort s jahodami .... 96
Kakaové řezy.............................. 96
Jablkové čtverečky...................... 97
Použitá literatura........................ 98






       

internetové knihkupectví - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s.