načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Recepty dětem -- Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám - Gabriela Bartošovská

Recepty dětem -- Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám
-15%
sleva

Kniha: Recepty dětem -- Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám
Autor:

Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak celou kuchařku pojmout a co bude všechny recepty spojovat. Často se stává, že hledáme zbytečně daleko od sebe a nedíváme se na to, co máme ... (celý popis)
Titul doručujeme za 5 pracovních dní
Vaše cena s DPH:  299 Kč 254
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » BIZBOOKS
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017-11-21
Počet stran: 176
Rozměr: 210 x 265 mm
Úprava: 162 stran : barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Doporučená novinka pro týden: 2017-47
ISBN: 9788026417408
EAN: 9788026417408
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak celou kuchařku pojmout a co bude všechny recepty spojovat. Často se stává, že hledáme zbytečně daleko od sebe a nedíváme se na to, co máme přímo před očima. To stejné se stalo i mně. Není třeba trávit v kuchyni dvojnásobek času. Vařte jídla pro děti tak, aby chutnala i vám. Přesně toto je to, co vystihuje moje recepty na blogu a teď i zde v kuchařce. Recepty skládám tak, aby buď vyhovovaly celé rodině, nebo aby šla v určité fázi receptu jednoduše oddělit porce pro děti a zbylá část dochutit pro dospělé. Díky tomu, že u nás v rodině nikdo netrpí žádnou potravinovou intolerancí, je tato kuchařka zaměřena zeširoka. Sestavila jsem si navíc vlastní rovnici, která přesně vystihuje styl našeho stolování: kvalitní + sezónní + lokální + láska + zdravý rozum = náš směr stravování. Proto tedy sami vždy uvažte, zda jsou pro vás dané suroviny vhodné. A nezapomeňte! - pokrmy připravujte s láskou – jak k samotným surovinám, tak k lidem, kteří je budou jíst. Vaše Gábi (vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám)

Další popis

Vařte jídla pro děti tak, aby chutnala i vám, a ušetřete tak spoustu drahocenného času. Není to nic složitého. Gábi, máma dvou dětí a autorka blogu Recepty dětem, vám poradí, jak na to. V knížce najdete více než stovku úžasných receptů na svačiny, dresinky, pečivo, přílohy, polévky, hlavní jídla, dezerty i nápoje. Recepty jsou řazeny podle sezóny – od jarních po zimní – a jsou připraveny z lokálních surovin, které jsou obecně známé a běžně dostupné.



Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Gabriela Bartošovská - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

69recepty dětem68 recepty dětem

Ingredience

1 cibule

1 tenký plátek másla

kapka olivového oleje

450 g rajčat

80 g uvařené rýže

špetka soli

oregano/bazalka

500 ml vývaru na zalití

1 bobkový list

třtinový cukr

1 polévková lžíce bílého jogurtu

1 cm zázvoru

1/2 kávové lžičky garam masala

1/2 kávové lžičky římského kmínu

1 kávová lžička mleté skořice

Postup

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme

slupku a nakrájíme je na menší kousky. Na

olivovém oleji a másle osmahneme cibulku,

přidáme rajčata a zalijeme vývarem. Přidáme

bylinky. Sůl dáváme dle slanosti vývaru,raději opatrně. Povaříme 20 minut a rozmixujeme

tyčovým mixérem.

V druhém hrnci uvaříme doměkka rýžia následně ji přidáme k polévce. Při podávánípřidáme do polévky trochu jogurtu.

Rada od maminky

Pro děti dáváme do polévky vařenou rýži

a pro nás dospělé klidně přidáme kousekpečiva. Pokud máme rajskou polévku raději

sladší, můžeme nakonec přidat lžícitřtinového cukru.

I když je tato polévka letní záležitostí,připravuji ji doma i v zimě, kdy místo čerstvýchrajčat použiji poctivé rajčatové pyré (ideálně

domácí).

Pro děti odděláme základní verzipolévky a pro dospělé přidáme strouhaný zázvor,

směs koření garam masala, kmín a skořici.

Povaříme ještě dalších 5 minut. RAJSKÁ POLÉVKA Doba přípravy + vaření: 10 + 20 minut, Počet porcí: 5recepty dětem70 recepty dětem Ingredience 1 květák 100 g sušených rajčat v oleji 2 mozzarelly špetka soli Postup Květák omyjeme, rozdělíme na jednotlivérůžičky a uvaříme v lehce osolené vodě. Do zapékací mísy nandáme květák a přidáme nakrájená sušená rajčata. Květák lehcepokaeme olejem z rajčat a celé poklademenakrájenou mozzarellou. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Rada od maminky I když se to nezdá, mnohdy stačí i minimum ingrediencí k tomu, aby vzniklo chutné jídlo. Květák si můžete dát jen tak samotnýk večeři nebo na oběd a v tom případě přidejte jako přílohu vařené brambory. Pro menší děti můžete upřednostnit variantu bez sušených rajčat a pro ty úplně nejmenší volte jen uvařený květák s bramborem.

ZAPEČENÝ KVĚTÁK

Doba přípravy + vaření + pečení: 10 + 10 + 15 minut, Počet porcí: 4

Ingredience

200 g zmrazeného černého rybízu

1 smetana ke šlehání

2 polévkové lžíce medu

Postup

Rybíz vytáhneme z mrazáku, necháme jen

lehce povolit. V mixéru smícháme sesmetanou a medem a můžeme ihned podávat.

Rada od maminky

I když máme doma zmrzlinovač, častopřiravujeme zmrzlinu i bez něj. Pokud máte

rádi ty ovocné, můžete si je doma připravit

raz dva. Stačí použít libovolné mražené ovoce

a smíchat je se smetanou. Za smetanu klidně

zaskočí i tvaroh nebo mascarpone. Záleží na

tom, co máte zrovna v lednici.

DOMÁCÍ ZMRZLINA

Doba přípravy: 10 minut, Počet porcí: 5


73recepty dětem72 recepty dětem

DOMÁCÍ MELOUNOVÁ LIMONÁDA

Doba přípravy + vaření: 5 + 5 minut, Počet porcí: 6

DOMÁCÍ JAHODOVÁ LIMONÁDA

Doba přípravy + vaření: 5 + 5 minut, Počet porcí: 6 Ingredience 1/2 melounu 10 lístků máty 1 kolečko citronu 2 polévkové lžíce třtinového cukru 150 ml vody Postup Meloun vydlabeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme lístky máty, dužinu citronu, třtinový cukr a vše zalijeme vodou. Vaříme jen 5 minut a odstavíme z vařiče. Necháme vychladnout, rozmačkáme a dáme do lednice. Při podávání nalijeme vždy část připraveného sirupu do sklenice a zalijeme vodou.

Ingredience

400 g jahod

8 lístků meduňky

1 polévková lžíce třtinového cukru

150 ml vody

Postup

Jahody umyjeme, dáme do hrnce,přidáme meduňku, cukr a zalijeme vodou.Vaříme 5 minut, odstavíme z vařiče, nechámevychladnout a stejně jako melou rozmačkáme

a dáme do lednice. Při podávání postupujeme

stejně jako u melounové limonády.recepty dětem74 recepty dětem Ingredience 4 filety z candáta 3 menší cukety 150 g cherry rajčátek čerstvě mletá sůl čerstvě mletý pepř 4 snítky tymiánu pár kapek slunečnicového oleje Postup Cukety omyjeme, odkrojíme koncea nakrájíme, případně nastrouháme na tenkénudličky. Rozvrstvíme je do pekáčku s pečicímpaírem, přidáme celá cherry rajčátka a lehce vše osolíme a opepříme. Zkontrolujeme, jestli jsou filety skutečně bez kostí. Lehce je osolíme a opepřímea položíme na cuketu. Na každý filet přidáme snítku tymiánu, zakápneme slunečnicovým olejem a přikryjeme druhým pečicím papírem (pokud máme parní troubu, nemusíme přikrývat).Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu 15–20 minut. Rada od maminky Pokud máte doma malé děti, které jedí teprve příkrmy, můžete jim uvařit samotnou cuketu v páře, případně k ní přidat 1 brambor.

FILET Z CANDÁTA S CUKETOVÝMI

ŠPAGETAMI

Doba přípravy + pečení: 10 + 20 minut, Počet porcí: 4

Ingredience

2–4 brambory na 1 porci

sůl

domácí tatarka, případně Lučina

Postup

Brambory omyjeme, osušíme a dáme péct

do žhavých uhlíků. Nejlepší jsou žhavé uhlíky

z tvrdého dřeva. Zahrneme a necháme upéct.

Podáváme s domácí tatarkou, případněLučinou, a vždy lehce osolíme. Nejlepší jebrambory rozloupnout a vydlabat. Spálené slupky

nejíme.

Rada od maminky

Brambory si můžeme také předvařit a upéct

v alobalu.

BRAMBORY PEČENÉ

V OHNI

Doba přípravy + pečení:

5 + 30 minut, Počet porcí: 1



       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist