načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Půstem ke zdraví a štíhlé linii - Martin Hyroš

Půstem ke zdraví a štíhlé linii

Elektronická kniha: Půstem ke zdraví a štíhlé linii
Autor:

Kniha se skládá ze tří částí. První pojednává o kvalitě potravin, srovnává kvalitu před rokem 1989 se současností. Druhá pojednává o nemocech, které s kvalitou potravin souvisejí. ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  125
+
-
4,2
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » E-knihy jedou
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF, EPUB, MOBI, PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku
Médium: e-book
Počet stran: 55
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-878-5653-6
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Kniha se skládá ze tří částí. První pojednává o kvalitě potravin, srovnává kvalitu před rokem 1989 se současností. Druhá pojednává o nemocech, které s kvalitou potravin souvisejí.  Třetí Vás provede půstem a vším, co s tím souvisí.

Zařazeno v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

2

PŮSTEM KE ZDRAVÍ A ŠTÍHLÉ

LINII

Být štíhlý je přirozené, být zdravý je

normální

Martin Hyroš

www.pustemkezdravi.cz


3

COPYRIGHT

Autor: Martin Hyroš

Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou

2013

ISBN:

978-80-87856-51-2 (epub)

978-80-87856-52-9 (mobi)

978-80-87856-53-6 (pdf)


4

PŮSTEM KE ZDRAVÍ A ŠTÍHLÉ LINII 2

ÚVOD – O ČEM TATO KNIHA POJEDNÁVÁ 5

SOUČASNÁ KVALITA POTRAVIN – JEDEN Z HLAVNÍCH DŮVODŮ, PROČ ZAČÍT PŮSTOVAT 6

KVALITA POTRAVIN – JAK JI SROVNAT. 6

1. OVOCE A ZELENINA 7

DUSIČNANY 7

PESTICIDY 12

2. UZENINY 17

DUSITANY V UZENINÁCH 19

TROCHU JINÝ POHLED NA ŠKODLIVOST DUSITANŮ – KTERÉ NORMY PLATÍ? 19

DALŠÍ TAJEMSTVÍ UZENIN 20

3. MASO 21

PLOŠNÉ UŽÍVÁNÍ ANTIBIOTIK 21

RŮSTOVÉ HORMONY 22

JE MASO OPRAVDU MASO? 22

JAK JE TO U NÁS S KONTROLOU MASA? 22

ZÁVĚR 23

4. PEČIVO 24

ZÁVĚR 26

NEMOCI SOUVISEJÍCÍ S VÝŽIVOU 27

NÁDOROVÁ ONEMOCNĚNÍ 27

ALERGIE 30

KARDIOVASKULÁRNÍ ONEMOCNĚNÍ 31

ATEROSKLERÓZA 31

OSTEOPORÓZA 31

METABOLICKÝ SYNDROM NEBO TAKÉ REAVENŮV SYNDROM ČI SYNDROM X. 31

CUKROVKA 32

NEMOCI Z NEDOSTATKU ŽIVIN 33

NEMOCI Z LÉČENÍ 34

ZÁVĚR 34

PŮST – HISTORIE 35

PŮST, CO TO TEDY JE? 37

PRO KOHO JE PŮST VHODNÝ? 39

PŮST JAKO NEJLEPŠÍ LÉKAŘ 40

PŮST V ČR 43

PŮST – TŘI FÁZE PŮSTU 44

1. PŘÍPRAVNÁ FÁZE 44

2. SAMOTNÝ PŮST 49

3. POPŮSTOVÉ OBDOBÍ 53

UKÁZKA JÍDELNÍČKŮ PO RŮZNĚ DLOUHÝCH PŮSTECH. 56

PŮST JAKO PROSTŘEDEK SNIŽOVÁNÍ VÁHY - BÝT ŠTÍHLÝ JE PŘIROZENÉ, BÝT ZDRAVÝ JE NORMÁLNÍ. 62

PŮST A SPORT 64

PŮST JAKO CESTA K PSYCHICKÉ POHODĚ 66

KUJI-KIRI 67

ZÁVĚR - WWW.PUSTEMKEZDRAVI.CZ 73

SEZNAM ZDROJŮ 74


5

ÚVOD – O ČEM TATO KNIHA POJEDNÁVÁ

Když jsem začal tuto knihu psát, měla být jen o půstu. Postupem času jsem si

uvědomil, že to nestačí. Že půst je jen technika, která řeší následky konzumace

nekvalitních potravin a špatného životního stylu. Většina lidí se totiž k půstu

dostane až poté, co onemocní nějakou nemocí, se kterou si zdravotnictví neví

rady.

Proto jsem do knihy přidal první dvě části, které pojednávají o kvalitě potravin

a nemocech, které s kvalitou potravin souvisejí.

To je jedna z hlavních příčin velmi špatného stavu naší populace.

Pokud si to neuvědomíme a nezačneme proti tomu konat, půst sám o sobě

stačit nebude.

Drtivá většina zdravotních problémů vzniká špatnou výživou. Cílem těchto

dvou kapitol není děsit čtenáře, i když informace, které se dočtete, jsou děsivé

a bohužel pravdivé. Cílem je na tyto skryté informace upozornit a ukázat

prokázanou spojitost mezi kvalitou potravin a stále se zhoršujícím stavem

populace v našem státě.

Jsme to, co jíme.

Třetí tematická část Vás provede půstem a vším, co s tím souvisí. Půstem,

který jako jedna z mála komplexních léčebných technik, má schopnost zvrátit

negativní důsledky konzumace nekvalitních potravin a špatného životního

stylu.

Vždyť přece být štíhlý je přirozené, být zdravý je normální.


6

Současná kvalita potravin – jeden z hlavních důvodů, proč

začít půstovat

V historii lidstva najdeme spoustu období, kdy lidé neměli co jíst, kdy díky

tomu jedli cokoliv, co alespoň vzdáleně mohlo zasytit hlad.

Existuje ovšem pouze jedno období, kdy lidé žijí v relativním blahobytu a

přesto vědomě do jídla přimíchávají jedy, které prokazatelně poškozují jejich

zdraví. Bohužel v tomto období žijeme posledních 20 let.

Kvalita potravin – jak ji srovnat.

Abychom mohli objektivně srovnat kvalitu potravin, musíme jít do minulosti a

podívat se na normy, které tuto oblast regulovaly dříve a nyní. To naštěstí lze.

Pojďme se tedy podívat na kvalitu základních druhů potravin, které tvoří jádro

našeho jídelníčku.


7

1. OVOCE A ZELENINA

U zeleniny a ovoce si musíme dávat pozor zejména na dvě věci.

Na dusičnany a pesticidy.

Dusičnany

Co jsou dusičnany?

Dusičnany jsou chemicky soli kyseliny dusičné (např. draselné nebo sodné soli)

tvořící přirozenou součást rostlinné i živočišné hmoty (produkty metabolismu).

Dusičnany v zemědělských plodinách

Obsah dusičnanů v zemědělských plodinách závisí na řadě faktorů a vzájemné

interakci jejich působení. K nejdůležitějším faktorům patří světelné poměry

(intenzita a délka slunečního svitu). Zelenina ze zimní a předjarní produkce

vykazuje vyšší obsahy dusičnanů než z letní sklizně. Zvýšený obsah dusičnanů v

poživatinách, respektive v plodinách, může mít dále svůj původ v nadměrném

používání hnojiv (dusičnany jsou hlavní součástí průmyslových hnojiv) v

zemědělství a v jejich nevhodné aplikaci (např. na podzim). Velké rozdíly v obsahu

dusičnanů jsou i mezi jednotlivými druhy, odrůdami, popř. konzumními částmi

plodin.

Možná nebezpečí pro lidský organismus

Při běžných koncentracích nepůsobí dusičnany na zdravého člověka škodlivě.

Zvýšený obsah dusičnanů, popř. dusitanů je však nežádoucí. Metabolickou

přeměnou dusičnanů v lidském těle totiž vznikají dusitany a ty se přeměňují dále na

nitrosaminy s kancerogenními účinky. Další nebezpečí představují dusičnany u

kojenců. Vážou se na červené krevní barvivo hemoglobin, které má u malých dětí

jinou chemickou strukturu, a blokují tak přenos kyslíku v těle. To může způsobit

dýchací problémy dětí doprovázené modráním tkání – tzv. cyanóza kojenců – až

udušením. *1

Jak je to nyní s proklamovanou zdravostí zeleniny a ovoce? Opravdu jsme

dříve jedli ovoce a zeleninu plnou pesticidů a dusičnanů, zatímco nyní je to

v pořádku?




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist