načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš

Proč se klepou řízky
-7%
sleva

Kniha: Proč se klepou řízky
Autor:

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  225 Kč 209
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 66.5%hodnoceni - 66.5%hodnoceni - 66.5%hodnoceni - 66.5%hodnoceni - 66.5% 75%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » DOKOŘÁN
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 08.03.2011
Počet stran: 200
Rozměr: 130x200
Úprava: 199 stran : ilustrace
Jazyk: česky
ISBN: 978-80-7363-143-7
EAN: 9788073631437
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným ""éčka""), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce. (chemie v kuchyni)

Další popis

Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví.



Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist