načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Prima máma, prima dcera – bavíme se do večera -- Pojď si se mnou hrát, mami - Karolin Küntzelová

Prima máma, prima dcera – bavíme se do večera -- Pojď si se mnou hrát, mami
-15%
sleva

Kniha: Prima máma, prima dcera – bavíme se do večera
Autor: Karolin Küntzelová
Podtitul: Pojď si se mnou hrát, mami

Knížka přináší inspirativní nápady a tipy rodičům, jak mohou zábavně a kreativně strávit čas společně se svými dětmi. V této knížce se jedná o společné činnosti mámy a ... (celý popis)
81
Kniha teď bohužel není dostupná.


»hlídat dostupnost
Alternativy:


hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2% 80%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: EDIKA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2013
Počet stran: 128
Rozměr: 125 x 190 mm
Úprava: ilustrace (převážně barevné)
Vydání: 1. vyd.
Název originálu: Mama Tochter Buch
Spolupracovali: překlad Kateřina Hošková
Vazba: brožovaná lepená
Novinka týdne: 2012-30
Datum vydání: 1. 4. 2013
Nakladatelské údaje: Brno, Edika, 2012
ISBN: 9788026600596
EAN: 9788026600596
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Knížka přináší inspirativní nápady a tipy rodičům, jak mohou zábavně a kreativně strávit čas společně se svými dětmi. V této knížce se jedná o společné činnosti mámy a dcery. Mohou spolu vařit, zahradničit, vyrábět různé ozdobné předměty nebo šperky z přírodních materiálů, cvičit, hrát hry. Návrhy mohou využít jak tatínkové, tak prarodiče, přizpůsobit se dají jakémukoliv věku.

Popis nakladatele

Supermáma není jen tak obyčejná máma. Je kreativní jako umělkyně, má tvůrčí schopnosti jako kutil, umí vařit i zahradničit. Je nesmírně zábavná, je své dceři oporou při dobrodružných akcích a je pro ni vzorem i jako sportovkyně. Je všestranná – opravdový multitalent. Ale kde vzít nápady? Tato knížka nabízí zajímavé a neobvyklé tipy, jak si máma se svou dcerou mohou společně zorganizovat volný čas a čím se zabavit. Ať už malujete barvami po těle, vyrábíte dopisní schránku na trápení nebo se chystáte na výrobu mapy souhvězdí, nudit se rozhodně nebudete! (bavíme se do večera)

Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Prima táta, prima dcera - bavíme se do večera Prima táta, prima dcera - bavíme se do večera
Küntzelová Karolin
Cena: 81 Kč
Prima táta, prima syn – užijem si klukovin Prima táta, prima syn – užijem si klukovin
Dyballová Uschi
Cena: 81 Kč
Medzi mnou a mnou + CD Medzi mnou a mnou + CD
Horňáková Soňa
Cena: 327 Kč
Pojď se mnou Pojď se mnou
Neumanová Božena, Vlčinská Ivona
Cena: 117 Kč
Ke knize "Prima máma, prima dcera – bavíme se do večera -- Pojď si se mnou hrát, mami" doporučujeme také:
Prima táta, prima syn – užijem si klukovin -- Pojď si se mnou hrát, tati Prima táta, prima syn – užijem si klukovin
Prima táta, prima dcera - bavíme se do večera -- Pojď si se mnou hrát, tati Prima táta, prima dcera - bavíme se do večera
Prima máma, prima syn – užijem si klukovin -- Pojď si se mnou hrát, mami Prima máma, prima syn – užijem si klukovin
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

MÁMA JAKO KUCHAŘKA




MÁMA JAKO KUCHAŘKA Požitek z chleba Potřebujete: mísu, polévkovou lžíci, odměrku, čistou utěrku, formu na pečení Na těsto: 1 kg mouky, 130 ml teplé vody,

1 kostku čerstvých kvasnic, 1lžičku soli, 1lžíci cukru, 2 lžíce oleje,

slunečnicová semínka, lněná semínka, sezam

Proč bychom měli nakupovat chleba

jenom u pekaře? Upéct ho není vůbec

těžké a můžete ho udělat přesně takový,

jaký vám chutná nejvíce. Vaše dcera vám

může pomáhat a určitě se jí bude líbit, když vlastnoručně upečený chleba položí na stůl. Je-li vaše dítě ještě malé, může při vaření pomáhat s vážením přísad. Větší děti to udělají nejraději úplně samy. Na obyčejný chléb si připravte všechny přísady do mísy. Přísady jako slunečnicová semínka můžete vybrat zcela dle vlastní chuti. Vše důkladně promíchejte

a přikryjte čistou utěrkou. Odstavte těsto na hodinu

na teplé místo. Během jeho kynutí budete mít ako

rát tak dost času na vymazání formy nebo nějakou

hru nebo knihu. Jakmile uplyne hodina, mísu s těs

tem zkontrolujte. Není-li těsto o moc větší než předtím,

dopřejte mu ještě chvíli klidu. Zdvojnásobila se velikost těsta? Správně! Těsto je připraveno k pečení. Nalijte ho do vymazané formy a vsuňte do trouby, kterou jste mezitím rozpálili na 170 °C. Chléb potřebuje přibližně hodinu. Průběžně ho kontrolujte. Je-li pěkně do hněda a nezůstane-li při zkoušce na špejli žádné těsto, je hotový. Vytáhněte ho z trouby i z formy a nechejte ho vychladnout na okně. Už chcete ochutnat?




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Pohádkové jídlo

Potřebujete: knihu pohádek, tužku

a papír, recepty na pokrmy popsané

v knize

V mnoha pohádkách hrají pokrmy

důležitou roli. Na svatbách se často

mohutně hoduje a tak nepravděpo

dobné předměty denní potřeby, jako

například stůl, přinášejí stále nové

a chutné pokrmy. Ovoce bývá otráveno, chléb

rozdroben a vždy si někdo všimne, že kdosi potají uždibuje z talířku.

Udělejte si radost a vyhledejte takováto jídla ve vašich knihách pohádek.

Zkuste poté jídla připravit. V pohádkách většinou recepty chybí. Potře

bujete tedy pár kuchařek nebo přístup k internetu. Nebo to jednoduše

zkuste. Obstarejte si přísady, uvařte jako v pohádce a pozvěte rodinu, aby

se přidala k pohádkovým kulinářským požitkům. Tady máte pár nápadů:

Jeníček s Mařenkou okusují perníkovou chaloupku. Nebylo by pěkné

jednu takovou upéct pro předvánoční čas? V pohádce Hrnečku, vař!

navaří hrneček spoustu kaše. Jakpak asi chutná? Jakou buchtu měla

Červená karkulka ve svém košíčku pro babičku? Co všechno bylo pro

střeno na Stolečku, prostři se? Čím vším se cpal Otesánek? Jakpak asi

chutnala hruška ze stromu Frňákovníku?

Jakpak chutnala ryba, kterou připravil

Jiřík svému králi?




LOCIKOVÝ SALÁT S KOZÍM SÝREM

Pro 2 osoby potřebujete: kozlíček polníček, 4 malá rajčata,

2 plátky kozího sýru, vlašské ořechy, med, 2 lžíce olivového

oleje, 1 lžíci vinného octa – balzamika, trochu sójové

omáčky, pepř, sůl

Znáte pohádku bratří Grimmů Rapunzel (česky Locika)? Když

matka čekala svou první dceru, nechutnalo jí nic tak

lahodně jako locikový salát ze zahrady zlé čarodějnice.

Výměnou za něj dostala čarodějnice dítě a pojmeno

vala ho Rapunzel.

Jestli vám locika neboli kozlíček polní také tak chutná, při

pravte ho někdy jako předkrm s kozím sýrem. Na jednu porci

vezměte plátek kozího sýru, na který kápnete kapku medu.

Pečte sýr při 180 °C v předehřáté troubě. Podívejte se občas do trouby,

protože sýr se nepotřebuje péct příliš dlouho a neměl by se roztéct. Mezi

tím umyjte listy salátu pořádně pod tekoucí vodou. Z olivového oleje,

vinného octu, medu a sójové omáčky vytvořte dresink, který ochutíte

solí a pepřem. Vše dobře promíchejte se salátem. Rajčata rozčtvrťte, vlaš

ské ořechy nasekejte na hrubo a vhoďte je do mísy. Poté rozdělte vše na

talíř. Mezitím bude hotový i sýr. Opatrně ho vyjměte z trouby a položte

ho na salát. Nespalte si při tom prsty, bude velmi horký!

A teď už rychle ke stolu!

Hmmm... to je ale dobré!




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Kupavé pralinky

Potřebujete: 200 g čokolády, 100 g cornflakes, větší

a menší hrnec, vařečku, vidličku, prkýnko, nůž,

plech, papír na pečení

Většina dětí jsou mlsní jazýčkové.

Milují všechno sladké, obzvláště dychtí po čoko

ládě. Pokud vaše dcera není výjimkou, udělá jí

určitě velkou radost, když nějakou sladkost vytvo

říte. Křupavé pralinky jsou nejen dobré, ale také rychle

hotové. Vždy se podaří a mimo to jsou vhodnou

pozorností pro každou příležitost.

Nejdříve rozkouskujte čokoládu. Tak se ve vodní lázni

rychleji rozpustí. Do velkého hrnce nalijte

vodu a přiveďte ji k varu. Na hrubo nase

kanou čokoládu dejte do menšího hrnce,

který bude zavěšen do většího. Nejlépe

bude, když si to předtím vyzkoušíte, abyste věděli, jestli

do sebe hrnce dobře sedí. Do rozpuštěné čokolády se nesmí dostat žádná

voda, protože se jinak velmi rychle vytvoří hrudky. Důkladně

čokoládou ve vodní lázni míchejte, dokud nebude dobře

rozpuštěná. Pak přisypejte cornfl akes. Vidličkou je opa

trně obraťte, aby se všechny kousky dobře

namočily. Sejměte hrnec z  plotny.

Vybírejte vidličkou malé hromádky čoko

ládových cornfl akes a pokládejte je na plech vyložený

papírem na pečení. Na něm

křupavé pralinky v klidu vychladnou,

pokud je ovšem všechny nesmlsáte.

Tip: Chutnají skvěle také s bílou čokoládou

nebo mandlovými lupínky!




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Šry z gumových medvídk

Potřebujete: 130 g želatiny, 400 g cukru, 400 ml sirupu,

20 ml kyseliny vinné nebo 4 lžíce citronové šťávy, vodu,

škrob, gumové medvídky, hrnce, mísu, metličku ke šlehání,

lžíci, formičky na pralinky nebo plastové formičky

Nejdříve rozmíchejte želatinu s 200 mililitry vody v malé misce.

Směs nechejte 15 minut nabobtnat. Teprve pak ji opatrně

zahřejte (ale nevařte) ve vodní lázni.

V druhém hrnci smíchejte 400 gramů cukru se 120 mililitry

vody a směs přiveďte k varu. Poté sejměte hrnec z plotýnky,

přilijte 400 mililitrů sirupu a vše dobře promíchejte. Do hrnce

s cukrovou směsí přilijte rozpuštěnou želatinu a citronovou

šťávu, resp. kyselinu vinnou. Důkladně vše promíchejte a asi na

deset minut postavte na teplou plotýnku. Hmotu byste měli po urči

tou dobu ohřívat.

Pokud se silným mícháním vytvoří pěna, odeberte ji. Poté

je hmota připravena a může být rozlita do formiček. Jsou

k tomu vhodné plastikové žlábky z krabičky na pralinky

nebo adventního kalendáře. Nemusí-li se vaše pamlsky do

detailu vyrovnat pravým medvídkům, rozprostřete sil

nou vrstvu škrobu na plech. Do něj zatlačte opravdového

gumového medvídka. Opatrně ho odlepte tak, aby tvar

zůstal zachován. Nyní máte odlitou formu pro vlastní

pamlsky. To celé opakujte tak dlouho, dokud nebudete

mít tolik formiček, kolik potřebujete.

Jakmile je masa rozdělena do formiček, máte dost času.

Trvá totiž hodiny, než želatina opět ztuhne. Medvídci musí

zcela ztuhnout, než je budete moct mlsat. Ale vaše trpělivost

se vám vyplatí!




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Kávové vneky Potřebujete: pozvánky pro přítelkyně, různé koláče a keksy, kakao a limonádu, svátečně prostřený stůl Chcete-li opět po nějaké době pozvat své přítelkyně, abyste probraly všechny novinky, jsou kávové věnečky přesně tím pravým. Na jejich výrobu nevynaložíte tolik energie jako na narozeninovou oslavu, ale zároveň nebude tato událost tak neformální jako běžná odpolední návštěva.

Obzvláště pěkné bude, když hostům zašlete pozvánky. Na

nich můžete vyznačit datum a hodinu setkání a zároveň

sdělit, jestli se setkání u kávy bude nést v určitém stylu. Bude

určeno pouze pro víly a princezny a existují již pozvánky s textem vhodným pro takovou příležitost? Jak se vám líbí např. toto: Princezna ... (sem napíšete vaše jméno) vás zve dne ... v ... hodin ke sváteční kakaové tabuli. Vhodná je pokrývka hlavy zvolená přiměřeně této příležitosti. Vznešené pozdravy z císařsko-královské rezidence (sem vepište vaše příjmení). Legrační také bude, když společně se svými přítelkyněmi pozvete jako doprovod jejich medvídky. Na kávové věnečky potřebujete přirozeně různé pamlsky. Malé dortíky jako např. mufi ny vytvoří dobrý dojem na každé tabuli, stejně tak alespoň trocha keksů. Předtím než přijdou hosté, prostřete svátečně stůl. Talířky s vhodnými šálky, pár svíček, pěkné ubrousky, čistý ubrus a pár květin ze zahrady k tomu bezpodmínečně patří. Nyní ještě rychle uvařit kakao a připravit pohoštění. Pak už zbývá jen pozdravit vaše hosty ve dveřích hlubokou úklonou.




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Hermannovo tsto na kolá

Potřebujete: 100 g pšeničné

mouky, 1 lžíci cukru, půl

balíčku sušeného droždí,

150 ml vody, plastovou dózu

uzavíratelnou víčkem, plastovou měchačku

V sousedním Německu se lidé obdarovávají Hermannovým těstem na

koláč. Pravidla říkají, že pouze milí lidé bývají obdarováni tímto těstem.

Zároveň s ním dostanou tzv. Hermannův dopis, ve kterém

stojí, jak s těstem naložit, tedy jak ho připravit a „krmit“,

aby z něj byl výborný koláč.

Neznáte-li nikoho s Hermannovým těstem, při

pravte si ho sami. Můžete ho později někomu darovat

a udělat mu radost. Pro začátek prosejte mouku do plastové

mísy. Ta musí být dobře uzavíratelná. Přidejte sušené droždí

a cukr. Pořádně přísady promíchejte, předtím než přilijete vlaž

nou vodu. Smíchejte vše od

středu do stran do hladkého těsta.

Pak misku uzavřete. Základ těsta

nechejte odpočívat dva dny na tep

lém místě. Mezitím občas těstem

zamíchejte. Třetí den poputuje

Hermann na 24 hodin do led

ničky. Poté je základ těsta hotový

a můžete ho dál zpracovat. Tento

den se počítá jako první Her

mannův den. Těsto můžete buď

darovat, nebo ho zpracovat

včetně pečení. Jak se to dělá, stojí

v dopise.




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Hermannův dopis Uschovejte Hermanna do vysoké, napůl uzavřené, nekovové nádoby do lednice. Hermanna musíte každý den zamíchat, protože chce ven. Toto je Hermann. Je třeba s ním dělat následující: 1. den: dopřát mu klidu. 2. den: zamíchat. 3. den: zamíchat. 4. den: zamíchat. 5. den: přelít do větší nádoby a nakrmit: 1 šálek

mouky, půl šálku cukru, 1 šálek mléka přilít a dobře promíchat. 6. den: zamíchat. 7. den: zamíchat. 8. den: zamíchat. 9. den: zamíchat. 10. den: den pečení. Nakrmte Hermanna znovu šálkem mléka, mou

kou a cukrem. Vše dobře promíchejte. Bratrské dělení Rozdělte Hermanna na čtyři stejné díly. Bratrsky znamená, že dva díly jsou určeny k darování, jeden díl k zamrazení do zásoby a jeden díl je pro tebe k pečení Hermannova koláče. Předej obdarovanému těsto a k tomu tento Hermannův dopis. Pečení těsta Po rozdělení vlož tvoji část Hermanna do velké mísy a přidej hrnek cukru, špetku soli, tři vajíčka, půl hrnečku oleje a jeden hrnek mléka. Dva hrnečky mouky, balíček prášku do pečení stejně tak jako balíček vanilkového cukru smíchej dohromady a přisypej do směsi. Směsici nalij do vymazané formy. Peč koláč při 180 °C 45–55 minut. Hotovo!




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Vílí narozeninové muffiny

Pro 12 muffinů potřebujete: 125 g másla, 100 g cukru,

2 lžíce vanilkového cukru, 2 vajíčka, vanilkové aroma,

250 g mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 ml mléka,

červenou potravinářskou barvu, 1 marcipánovou

polevu vcelku, bílou čokoládovou polevu,

červené cukrové písmo, formičky na muffiny

a 12 papírových košíčků

Na vílí narozeniny nesmí samozřejmě

chybět to správné sladké pečivo. Máte chuť na pěkně

vyzdobené vílí muffi ny? Pak do toho!

Zatímco necháte vyhřát troubu na 180 stupňů,

utřete do pěny vajíčka s máslem, cukrem,

vanilkovým cukrem a čtyřmi kapkami vanilko

vého aroma. Mouku zamíchejte s práškem do pečiva

a smíchejte ji s mlékem. To půjde nejlépe elektrickým

šlehačem. Hladké těsto rozdělte do dvanácti papírových

košíčků, kterými předtím vyložíte formičky na muffiny.

Plech dejte asi na 25 minut do trouby. Hotové muffi ny

pak nechejte dobře vychladnout.

Z rozválené marcipánové polevy vykrojte sklenič

kou dvanáct kroužků a obložte jimi muffi ny. Bílou

čokoládovou polevu rozpusťte ve vodní lázni nebo

v mikrovlnce. Poté ji obarvěte potravi

nářskou barvou na něžnou růžovou

a přelijte jí muffi ny. Až poleva ztuhne,

ozdobte ji červeným cukrovým písmem. Jako tužkou se

dají malovat srdíčka, vílí křídla nebo prostě jenom čer

vené spirálky na miniaturní dortíčky. Ozdobu nechejte

taktéž vychladnout. Poté je už vše připraveno pro hosty.

Všechno nejlepší, malé víly, oslava může začít!




MÁMA JAKO KUCHAŘKA

Kandované ovoce

Potřebujete: různé druhy ovoce, 1 kg cukru, 1 l ovocné

šťávy nebo vody, hrnec, hustý cedník, mísu, rošt

Kandované ovoce je znamenitá pochoutka, kterou můžete kou

pit hotovou v každém obchodě. Ale vyrobit takovou sladkost není jen

zábavnější, ale také podstatně cenově výhodnější. Protože víte, které pří

sady použijete, bude vaše sladkost také zdravější a trvalejší. Příprava

kandovaných plodů je velmi jednoduchá, avšak trvá několik dnů, dokud

ovoce opravdu pěkně nenasaje cukerný roztok.

Na roztok povařte jeden litr vody (nebo šťávy)

s cukrem, dokud se cukr plně nerozpustí. Poté

nechejte tekutinu trochu vychladnout. Mezitím si

připravíte ovoce. Pořádně ho omyjte a nakrájejte na kousky velké akorát

tak do pusy. Slupku ovoce, které ji má tvrdou, propíchejte vícekrát vid

ličkou, aby mohl cukr dovnitř dobře proniknout. Jablka a hrušky musíte

před kandováním spařit. Spařte je krátce vařící vodou a okamžitě poté

studenou vodou.

Vložte ovoce ke kandování do cedníku, který zavěsíte do žáruvzdorné

mísy. Polijte všechny kousky ovoce důkladně cuker

ným roztokem. Jeden den musíte ovoce

ponechat v klidu a přikryté. Následující den

přiveďte tekutinu znovu k varu a přelijte ji,

trochu zchladlou, znovu přes ovoce. Poté to

celé znovu 24 hodin nechejte odstát. Opa

kujte tento proces ještě dvakrát, poté můžete

nechat sladké ovoce uschnout na mřížce. To

je ale dobrota!




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist