

sleva
Kniha:
Pražská kuchařka
Autor:
Roman Vaněk

Nakladatelství: | » Pražský kulinářský institut |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2015 |
Počet stran: | 688 |
Rozměr: | 305 x 250 x 63 mm |
Úprava: | ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile |
Vydání: | Vydání první |
Spolupracovali: | fotografie: Tomáš Beran, Pavel Bílek, Shutterstock.com |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Novinka týdne: | 2015-45 |
Datum vydání: | 10. 11. 2015 |
ISBN: | 978-80-87737-21-7 |
EAN: | 9788087737217 |
Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů pražských restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti. Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato "kuchařka" fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí.
Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu.
Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti.
Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato „kuchařka“ fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí.
Mým hnacím motorem byla touha – napsat velkou nadčasovou knihu, sled silných příběhů, v níž není důležitá logika řazení jednotlivých kapitol a ve které nezáleží na tom, zdali ten či onen na fotografii stále pracuje na stejném místě, nebo odešel zkusit štěstí jinam. Chtěl jsem, aby tuto knihu – a tentokrát to není jen čistě kuchařka – bylo možné otevřít na kterémkoli místě a začíst se do jednotlivých příběhů či se jen zasnít nad fotografiemi. Potažmo mít možnost prohlédnout si, či vyzkoušet recepty v ní uvedené.
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Gastronomie > Česko
Naučná literatura > Ekonomie, obchod, finance > Podnikatelé > Česko
Katalog předmětový > P > Pohostinství
Naučná literatura > Státy, kultury, národy > Praha (Česko)
Próza – beletrie > Další formy prózy > Příběhy
Naučná literatura > Třídění dle formy > Recepty > Kuchařské recepty
Levné knihy – slevy a akce
Katalog vybraných autorů > V > Vaněk – Roman Vaněk
Katalog nakladatelství > P > Pražský kulinářský institut
Vybrané knižní novinky
ABZ.cz | 2015-10-20 | ||
Podrobnosti ke knize: http://www.patriotmagazin.cz/mag-kucharu-vanek-vydava-prazskou-kucharku-vznikala-v-ostrave/
|
|||

ROMAN VANĚK
11. 1. 1969
Roman Vaněk je kuchař, gastronomický populista, autor kuchařských knih a pořadů, zakladatel a ředilel Pražského kulinářského institutu.
Vaněk – Roman Vaněk – více informací