načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Pražská kuchařka - Roman Vaněk

Kniha: Pražská kuchařka
Autor:

Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého ...
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  849
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 29Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  999 Kč
15%
naše sleva
28,3
bo za nákup


hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8% 55%   celkové hodnocení
4 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Prakul Production
Rok vydání: 2015-11-10
Počet stran: 688
Rozměr: 305 x 250 x 63 mm
Úprava: 686 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile
Vydání: Vydání první
Spolupracovali: fotografie: Tomáš Beran, Pavel Bílek, Shutterstock.com
Vazba: Vázaný
Doporučená novinka pro týden: 2015-45
ISBN: 978-80-87737-21-7
EAN: 9788087737217
Popis

Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu.

Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti.

Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato „kuchařka“ fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí.

Mým hnacím motorem byla touha – napsat velkou nadčasovou knihu, sled silných příběhů, v níž není důležitá logika řazení jednotlivých kapitol a ve které nezáleží na tom, zdali ten či onen na fotografii stále pracuje na stejném místě, nebo odešel zkusit štěstí jinam. Chtěl jsem, aby tuto knihu – a tentokrát to není jen čistě kuchařka – bylo možné otevřít na kterémkoli místě a začíst se do jednotlivých příběhů či se jen zasnít nad fotografiemi. Potažmo mít možnost prohlédnout si, či vyzkoušet recepty v ní uvedené.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Roman Vaněk - další tituly autora:
Sushi - Doma, krok za krokem Sushi
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Klenoty klasické evropské kuchyně Klenoty klasické evropské kuchyně
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
SNADNO & RYCHLE - 111 receptů pro všední den SNADNO & RYCHLE
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den SNADNO & RYCHLE 2
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Kuře - Jednoduše & dokonale Kuře
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
 
Zákazníci kupující knihu "Pražská kuchařka" mají také často zájem o tyto tituly:
Jídlo s.r.o. Jídlo s.r.o.
Vaněk, Roman
Cena: 266 Kč
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Pohlreich, Zdeněk
Cena: 355 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu



ABZ.cz 2015-10-20
Podrobnosti ke knize: http://www.patriotmagazin.cz/mag-kucharu-vanek-vydava-prazskou-kucharku-vznikala-v-ostrave/
reagovat
 




Roman Vaněk

ROMAN VANĚK


11. 1. 1969

Roman Vaněk je kuchař, gastronomický populista, autor kuchařských knih a pořadů, zakladatel a ředilel Pražského kulinářského institutu.

Kariéra Romana Vaňka neměla původně s gastronomií nic společného. V roce 1988 dokončil Střední odbornou výtvarnou školu V. Hollara v Praze a začal pracovat v ČTK jako fotograf. Po revoluci spoluzaložil Studentské listy a pracoval také jako reportér pro Lidové noviny. V letech 1993 - 2005 podnikal v oblasti obuvi, věnoval se dovozu z Brazílie. V roce 2002 rozšířil sortiment na víno a stal se prvním dodavatelem brazilských vín v Evropě.
V letech 2004 - 2007 navštěvoval kurzy vaření Jiřího Štifta v hotelu Radisson SAS Alcron v Praze a v roce 2011 získal výuční list oboru kuchař na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze. Zkušenosti i inspiraci čerpal i na nesčetných zahraničních cestách.
V roce 2008 založil Pražský kulinářský institut - kuchařskou školu pro veřejnost, stal se jejím ředitelem a působí zde i jako lektor. V roce 2010 byl jedním ze zakladatelů vydavatelství Prakul Production, které se zaměřuje na gastronomickou literaturu.
Na počátcích mediální kariéry vystoupil společně se Zdeňkem Pohlreichem v jeho televizním pořadu Ano, šéfe!. Sám se proslavil v roce 2012 moderováním vlastního internetového pořadu Peklo na talíři, jehož je i autorem. Seriál se zabývá složením potravin, které běžně jíme, a upozorňuje na jejich nedostatky. Zaznamenal značný úspěch a sezbíral několik ocenění. V roce 2014 začal Vaněk pracovat na dalším pořadu s názvem Jídlo s.r.o., kde divákům předvádí, jak se jednotlivé potraviny vyrábějí ve velkém, co obsahují, co se do nich přidává a jak by vypadala malovýroba z kvalitních surovin. V souvislosti se seriálem byla vydána kniha Jídlo s.r.o. (2015), která se dá považovat za učebnici vzniku potravin krok za krokem.
Z mediálního působení Romana Vaňka ještě zmiňme jeho práci na námětu a scénáři televnizního seriálu Luxus na talíři, který se věnuje tradiční české kuchyni vařené moderním způsobem ze zdravějších surovin. Od roku 2016 vystupuje v rozhlasovém pořadu Dějiny kuchyně na Českém rozhlase, kde posluchčům vypráví o vývoji kulinářství.
Roman Vaněk také natáčí naučná DVD o vaření (grilování, příprava sushi, česká kuchyně) a píše odborné články do nejrůznějších periodik.
A nyní již přistupme ke kuchařkám, které jsou rovněž velmi oblíbené. V roce 2011 vydal svou první publikaci S vařečkou kolem světa, je kniha mezinárodních receptů doplněná líčením zážitků z cest a ze setkání se světovými kuchaři.
Následují tři kuchařky Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila (2012), Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček (2012) a Klenoty klasické evropské kuchyně (2013) udělaly z Romana Vaňka gastronomickou hvězdu. Všechny tři získaly ocenění Český bestseller v kategorii kuchařek.
V roce 2012 vydal knihu Sushi doma krok za krokem, kde popisuje přípravu tradičního japonského pokrmu. Publikace se stala světovým finalistou soutěže Gourmet Cookbook Awards 2012 v kategorii Nejlepší japonská kuchařská kniha.
Další oblastí Vaňkova zájmu jsou praktické rychlé recepty na rodinná jídla. V kuchařce Snadno a rychle (2014) předvádí 111 receptů na pokrmy z běžně dostupných surovin, které svou jednoduchostí a rychlostí přípravy obohacují týdenní jídelníčky v mnoha zaměstnaných rodinách. Pokračování s novými recepty Snadno a rychle 2 vyšlo v roce 2016.
V roce 2015 vydal Roman Vaněk dílo Pražská kuchařka, které je nadčasovým svědectvím o české gastronomii naší doby. Kniha kromě receptů z kuchyně Pražského hradu a vybraných restaurací a špičkových fotografií obsahuje i ukázky jídelních lístků a příběhy ze státních návštěv.

Roman Vaněk sbírá staré kuchařské knihy a jídelní lístky, v roce 2015 uspořádal výstavu lístků v Galerii hlavního města Prahy.




       

internetové knihkupectví ABZ - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist