načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Pozor! Škodlivé potraviny - Sergej Nikitin

Pozor! Škodlivé potraviny
-7%
sleva

Kniha: Pozor! Škodlivé potraviny
Autor: Sergej Nikitin

Lékařské vysvětlení důvodů škodlivosti chemicky zpracovaných a geneticky upravených potravin, propagovaných ve sdělovacích prostředcích. Ruský lékař analyzuje nepravdivost reklam na ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  178 Kč 166
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
5,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2% 90%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Poznání
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2004
Počet stran: 181
Rozměr: 130x200
Spolupracovali: překlad Mária Schwingerová
Jazyk: česky
Datum vydání: 05.05.2004
Nakladatelské údaje: V Praze, Lott, 2005
ISBN: 80-86854-03-5
EAN: 9788086854038
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Lékařské vysvětlení důvodů škodlivosti chemicky zpracovaných a geneticky upravených potravin, propagovaných ve sdělovacích prostředcích. Ruský lékař analyzuje nepravdivost reklam na potraviny, kdy jde jejich výrobcům především o zisky, nikoliv však o zdraví spotřebitelů. Seznamuje čtenáře s rolí cholesterolu v lidském organismu. Varuje před požíváním cholesteroluprostých systetických tuků a vysvětluje škodlivost jejich výrobcem zpravidla neuváděných součástí. Stejně názorně vysvětluje důvody nebezpečí modifikovaných potravin, umělých sladidel, instantních polévek a bujonů, mléčných výrobků s prodlouženou trvanlivostí a průmyslově uzených mas pro lidské zdraví a vznik chorob. - Kniha je doplněna pěti přílohami s přehledy zakázaných přídatných látek v Rusku a v České republice (známé symboly E s číslem), s biopotravinami v České republice a s přehledem české literatury o zdravé výživě.

Popis nakladatele

Kniha ruského lékaře přináší informace o geneticky modifikovaných, syntetických a jiných škodlivých produktech, kteří se tváří jako potraviny. (ne vše, co chutná, je dobré) Tentokrát S.Nikitin Vás upozorňuje na zdravotní nebezpečí hrozící z konzumaci nekvalitních, syntetických, genetický modifikovaných a jiných škodlivých potravin.

- Jaké potraviny nemají přirozený původ, ale byly vyrobeny v laboratořích chemických kombinátů?

- Čím se odlišují přírodní majonézy a jogurty od „vylepšených s dlouhodobou trvanlivostí“?

- Co se skrývá pod názvem ""potraviny nového typu""?

Odpovědi na všechny tyto a další otázky najdete v této knize. Kromě toho se obeznámíte s jednoduchými prostředky, které vám pomohou vyloučit z organizmu škodlivé látky, a dozvíte se, jak odlišit původní vysoce kvalitní produkt od levné napodobeniny.

Je samozřejmé že autor vycházel z nabídky ruského potravinového trhu. Nicméně vzhledem ke globalizaci potravinářského průmyslu považujeme tuto publikaci za aktuální a užitečnou i pro českého čtenáře. Knihu jsme doplnili odkazy a výňatky z platných českých legislativních dokumentů, seznamem literatury a informačních zdrojů, předmluvou známého odborníka na problémy potravin a stravování ing. Víta Sýrového a informací o českém ekologickém zemědělství a biopotravinách. (ne vše, co chutná, je dobré)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Ke knize "Pozor! Škodlivé potraviny" doporučujeme také:
Šokující pravda o potravinách Šokující pravda o potravinách
Doba jedová 2 Doba jedová 2
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Ser g ej Nik itin: Pozor! Škodlivé potraviny

Obsah

Předmluva..............................................................................................9

Úvod.......................................................................................................15

1. KAPITOLA

Potravinové a reklamní produkty...................................................19

Kdo definuje ekologickou čistotu výrobku?...........................20

Potraviny nárokující si název „ekologicky čisté“..................23

2. KAPITOLA

Tuky, majonézy, m argaríny - podvody s potravinam i.............28

„Zaručeně přírodní“ produkty...................................................28

Syntetické tuky - nebezpečí v potravinách...........................29

Trans-kyselinová „blokáda“ v buňkách...................................32

Nestravitelnost syntetických tu k ů...........................................33

Nemáslovité máslo.......................................................................34

Pyšný název „smetanové“ .........................................................35

Margarín - produkt civilizace...................................................37

Majonézu, ale ne tuto!................................................................39

Tuk s tukem nekamarádí: rostlinné oleje..............................40

Oleje čiré a kalné.........................................................................41

. Olej se nesmí zahřívat................................................................42

3. KAPITOLA

Dieta: s cholesterolem, nebo bez něho?.......................................45

Trápení s cholesterolem............................................................45

Cholesterol - dříč v organism u...............................................47

Míra užitečnosti a škodlivosti. Cholesterol v n o rm ě 48

„Dobrý“ m argarín, „špatný“ cholesterol................................53

Ach ty moderní diety!................................................................54

Očista organismu od trans-tuků a toxinů...............................57

Sorbenty proti toxinům..............................................................57

Pomoc játrům, žaludku a střevnímu tra k tu..........................58

Možnosti darů přírody................................................................59

Přírodní produkt proti kancerogenům...................................63

5


S e r g e j N ik it in: P o zo r! Š k o d liv é potrav in y

,------------------

4. KAPITOLA

Geneticky upravené potraviny........................................................64

Co vime o zmutovaných potravinách.................................„..64

Odstrašující sója...........................................................................67

Pozměněný bram bor...................................... 68

Vše bude dobré ... pokud se tráva „nerozběhne“.

Dějiny experimentů s geny rostlin...........................................70

Podstata „genového problému“.................................................74

Proč se vyvíjejí GI-technologie..................................................75

Mýtus o sóji a pravda o GM-sóji.

Řekni mi, z čeho to je?...............................................................79

Geneticky pozměněná sója - smutné následky...................80

Je sójové mléko zdravé pro děti?.............................................89

Jak lze vstřebat vápník..............................................................90

Než výrobek koupíte, přečtěte si, co je na obalu.................92

Populární přísady na bázi GM-komponentů..........................94

Krátký seznam populárních GM-produktů............................96

5. KAPITOLA

Cukr a náhražky cu kru.....................................................................98

К čemu je organismu cukr......................................................103

Pozor na náhražky cukru........................................................ 104

Historie pronikání náhražek cukru na trh..........................106

Co přináší aspartam ?...............................................................108

Náhrady cukru: sladidla a náhražky..................................... 109

Zvláštní Gl-svět aspartam u.....................................................112

Historie prosazení se aspartam u...........................................113

Stížnosti na aspartam.............................................................. 115

Zdánlivá dobrota pro důvěřivé lidi........................................117

Pro ty, jimž cukr škodí.............................................................120

6. KAPITOLA

Bujón nemůže být sušený..............................................................122

Recept na „kostkový bujón“....................................................124

Z čeho se dělá „chuť“ ...............................................................126

Odkud pochází rychlost a levnost jídel s rychlou přípravou...................................................................127

Tajemství „rychlého občerstvení“...........................................129

6


Se r g e j N ikitin: Pozor! Škodlivé potraviny

7. KAPITOLA

Zdravé i nepříliš zdravé jog u rty...................................................132

Co se nezkazí, nemůže být zdravé.........................................133

8. kapitola

„Věčně živé“ potraviny..................................................................... 136

Vejce jako malované, ale jalové...............................................139

9. KAPITOLA

Uzení tradiční a dnešní...................................................................142

Tradiční uzení.............................................................................142

Může být kouř kapalný?...........................................................143

Udící kapalina.............................................................................144

Současné chemické uzení.........................................................145

10. KAPITOLA

Mořské produkty: užitek i nebezpečí............................................147

Lahůdky z m oře..........................................................................147

Maskování krabích tyčinek.......................................................150

Ryby, ale jaké?!...........................................................................151

Ekologie ry b.................................................................................153

11. KAPITOLA

Alkohol - falešné opojení .............................................................155

Dostupnost a kriminalizace alkoholu....................................155

Snadný vstup, ale těžký výstup..............................................158

Informativní přílohy.........................................................................161

Příloha 1

Nařízení hlavního státního hygienika Ruské federace 161

Příloha 2

Klasifikace potravinářských přísad.............. 163

Příloha 3

Přídatné látky, které nejsou povoleny předpisy ČR..........166

Příloha 4

Biopotraviny se představují českému spotřebiteli..............171

Příloha 5

Seznam doporučené literatury a odkazů..............................178

7




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist