

sleva
Kniha:
Potravinová alergie a intolerance
Autor:
Martin Fuchs

Nakladatelství: | MLADÁ FRONTA |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2016 |
Počet stran: | 448 |
Rozměr: | 235x160 |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | První vydání |
Skupina třídění: | Patologie. Klinická medicína |
Jazyk: | česky |
Vazba: | pevná |
EAN: | 9788020437570 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. Publikace se věnuje potravinovým alergiím a potravinovým intolerancím.
Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Chystaná kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět právě tato kniha.
Potravinová intolerance
Potravinové alergeny
Patologická fyziologie
Diagnostika (lékařství)
Farmakoterapie
Imunoterapie