načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Potravinářské zbožíznalství – Jana Dostálová; Pavel Kadlec

Potravinářské zbožíznalství
-7%
sleva

Kniha: Potravinářské zbožíznalství
Autor: Jana Dostálová; Pavel Kadlec

Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají ... (celý popis)
Titul doručujeme za 7 pracovních dní
Vaše cena s DPH:  517 Kč 481
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
16
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2% 80%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Key publishing
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2019
Počet stran: 426
Rozměr: 24 cm
Úprava: ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Jazyk: česky
Datum vydání: 30.12.2019
Nakladatelské údaje: Ostrava, Key Publishing, 2014
ISBN: 978-80-7418-208-2
EAN: 9788074182082
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.

Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.

Vlastní text knihy je rozdělen do čtyř oddílů, kapitoly jsou číslovány průběžně v celé knize. Oddíl I (kapitoly 1-6) je věnován potravinářské legislativě. Oddíl II (kapitoly 7-10) se zabývá kvalitou potravin a její kontrolou. Těžištěm knihy je oddíl III, ve kterém jsou v kapitolách 11-43 popsány potravinářské výrobky seřazené podle příslušných komodit.

V závěrečném oddílu IV jsou zařazeny dvě kapitoly. Kapitola 44. Zbožíznalství a inovace v potravinářském průmyslu reaguje na poměrně rychlou obměnu sortimentu potravinářských výrobků a jejich složení a poslední kapitola 45. s názvem Shrnutí zásad správné výživy zdůrazňuje význam výživy pro lidské zdraví a uvádí Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky, tak jak je formulovala Společnost pro výživu. Tato doporučení obsahují mimo jiné i hlavní zásady pro výběr potravin pro správnou výživu.

Kniha Potravinářské zbožíznalství je určena pro zájemce z řad spotřebitelů a jako studijní materiál pro studenty středních a vysokých škol zaměřených na potraviny a výživu. Může být dobrým zdrojem informací pro pracovníky ve státní správě, státních kontrolních orgánech ministerstva zemědělství i zdravotnictví, lékaře, jejichž specializace souvisí s výživou, nutričním terapeutům, výživovým poradcům a i výrobcům a distributorům potravinářského zboží. (technologie potravin)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Jana Dostálová; Pavel Kadlec - další tituly autora:
Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů -- Svazek II. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů
Nakupujeme s rozumem Vaříme s chutí -- Porce právě pro vás Nakupujeme s rozumem Vaříme s chutí
Základy teorie práva Základy teorie práva
Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
Luštěniny a luskové zeleniny v lidské výživě – Kuchařka Luštěniny a luskové zeleniny v lidské výživě – Kuchařka
Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
Průvodce architekturou Telče -- Podrobný česko-anglický průvodce památkami města Průvodce architekturou Telče
Mléko - přítel nebo nepřítel -- Jak postupovat při nesnášenlivosti mléka Mléko - přítel nebo nepřítel
Technologie potravin II Technologie potravin II
Procesy potravinářských a biochemických výrob Procesy potravinářských a biochemických výrob
Technologie potravin I Technologie potravin I
 
Ke knize "Potravinářské zbožíznalství" doporučujeme také:
Tajemství výrobců potravin Tajemství výrobců potravin
Přehled tradičních potravinářských výrob Přehled tradičních potravinářských výrob
Potraviny - součást zdravého životního stylu Potraviny
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.