načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Poklady klasické české kuchyně -- aneb jak to ta babička tenkrát vařila - Roman Vaněk

Kniha: Poklady klasické české kuchyně -- aneb jak to ta babička tenkrát vařila
Autor:

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit ...


Titul je skladem 3ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
Vaše cena s DPH:  339
+
-
ks
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  399 Kč
15%
naše sleva
11,3
bo za nákup


hodnoceni - 97.5%hodnoceni - 97.5%hodnoceni - 97.5%hodnoceni - 97.5%hodnoceni - 97.5% 94%   celkové hodnocení
14 hodnocení + 3 recenze

Specifikace
Nakladatelství: » Pražský kulinářský institut
Rok vydání: 2012-04-01
Počet stran: 192
Rozměr: 303 x 218 x 21 mm
Úprava: 191 stran : barev. ilustrace
Vydání: Vyd. 1.
Vazba: Vázaný
Umístění v žebříčku: 116. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
Hodnocení: 4. nejlépe hodnocená kniha
ISBN: 978-80-905048-0-6
EAN: 9788090504806
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2011 - Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Roman Vaněk - další tituly autora:
Sushi - Doma, krok za krokem Sushi
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Klenoty klasické evropské kuchyně Klenoty klasické evropské kuchyně
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
SNADNO & RYCHLE - 111 receptů pro všední den SNADNO & RYCHLE
Vaněk, Roman
Cena: 339 Kč
SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den SNADNO & RYCHLE 2
Vaněk, Roman
Cena: 254 Kč
Velká kuchařka Čech a Moravy Velká kuchařka Čech a Moravy
Vaněk, Roman
Cena: 509 Kč
 
Zákazníci kupující knihu "Poklady klasické české kuchyně -- aneb jak to ta babička tenkrát vařila" mají také často zájem o tyto tituly:
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Jonasson, Jonas
Cena: 279 Kč
Nauč mě mluvit -- 500 slov, říkadla, pohádky Nauč mě mluvit
Šplíchal, Antonín
Cena: 83 Kč
Vychováváme děti a rosteme s nimi Vychováváme děti a rosteme s nimi
Aldortová, Naomi
Cena: 215 Kč
Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, 2. rozšířené vydání Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, 2. rozšířené vydání
Faber, Adele; Mazlish, Elaine
Cena: 210 Kč
Prostřeno bez servítků - Téměř 100 pokrmů současné kuchyně okořeněných postřehy ze života Prostřeno bez servítků
Pohlreich, Zdeněk
Cena: 279 Kč
Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye
Wilde, Oscar
Cena: 194 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu



Supr. Ondrej 2012-03-05 hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%
Fakt perfektni, pro priznivce klasiky rozhodne!
Uz jsem jednu mnel, ale navsteve se tak libila, ze jsem ji daroval a ted shanim novou.


reagovat
 
nádhera Evča 2012-02-14 hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%
krásnější a lepší kuchařku jsem nikdy neviděla. Máme jí doma týden a už jsem zkusila 4 recepty,které byly bezkonkurenční..S touhle kuchařkou uvaříte líp než kterákoliv babička :) opravdu vřele doporučuji.
reagovat
 
Moc dobra Ja 2012-01-26 hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%
...huuustyyy
reagovat
 





Roman Vaněk

ROMAN VANĚK


11. 1. 1969

Roman Vaněk je kuchař, gastronomický populista, autor kuchařských knih a pořadů, zakladatel a ředilel Pražského kulinářského institutu.

Kariéra Romana Vaňka neměla původně s gastronomií nic společného. V roce 1988 dokončil Střední odbornou výtvarnou školu V. Hollara v Praze a začal pracovat v ČTK jako fotograf. Po revoluci spoluzaložil Studentské listy a pracoval také jako reportér pro Lidové noviny. V letech 1993 - 2005 podnikal v oblasti obuvi, věnoval se dovozu z Brazílie. V roce 2002 rozšířil sortiment na víno a stal se prvním dodavatelem brazilských vín v Evropě.
V letech 2004 - 2007 navštěvoval kurzy vaření Jiřího Štifta v hotelu Radisson SAS Alcron v Praze a v roce 2011 získal výuční list oboru kuchař na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze. Zkušenosti i inspiraci čerpal i na nesčetných zahraničních cestách.
V roce 2008 založil Pražský kulinářský institut - kuchařskou školu pro veřejnost, stal se jejím ředitelem a působí zde i jako lektor. V roce 2010 byl jedním ze zakladatelů vydavatelství Prakul Production, které se zaměřuje na gastronomickou literaturu.
Na počátcích mediální kariéry vystoupil společně se Zdeňkem Pohlreichem v jeho televizním pořadu Ano, šéfe!. Sám se proslavil v roce 2012 moderováním vlastního internetového pořadu Peklo na talíři, jehož je i autorem. Seriál se zabývá složením potravin, které běžně jíme, a upozorňuje na jejich nedostatky. Zaznamenal značný úspěch a sezbíral několik ocenění. V roce 2014 začal Vaněk pracovat na dalším pořadu s názvem Jídlo s.r.o., kde divákům předvádí, jak se jednotlivé potraviny vyrábějí ve velkém, co obsahují, co se do nich přidává a jak by vypadala malovýroba z kvalitních surovin. V souvislosti se seriálem byla vydána kniha Jídlo s.r.o. (2015), která se dá považovat za učebnici vzniku potravin krok za krokem.
Z mediálního působení Romana Vaňka ještě zmiňme jeho práci na námětu a scénáři televnizního seriálu Luxus na talíři, který se věnuje tradiční české kuchyni vařené moderním způsobem ze zdravějších surovin. Od roku 2016 vystupuje v rozhlasovém pořadu Dějiny kuchyně na Českém rozhlase, kde posluchčům vypráví o vývoji kulinářství.
Roman Vaněk také natáčí naučná DVD o vaření (grilování, příprava sushi, česká kuchyně) a píše odborné články do nejrůznějších periodik.
A nyní již přistupme ke kuchařkám, které jsou rovněž velmi oblíbené. V roce 2011 vydal svou první publikaci S vařečkou kolem světa, je kniha mezinárodních receptů doplněná líčením zážitků z cest a ze setkání se světovými kuchaři.
Následují tři kuchařky Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila (2012), Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček (2012) a Klenoty klasické evropské kuchyně (2013) udělaly z Romana Vaňka gastronomickou hvězdu. Všechny tři získaly ocenění Český bestseller v kategorii kuchařek.
V roce 2012 vydal knihu Sushi doma krok za krokem, kde popisuje přípravu tradičního japonského pokrmu. Publikace se stala světovým finalistou soutěže Gourmet Cookbook Awards 2012 v kategorii Nejlepší japonská kuchařská kniha.
Další oblastí Vaňkova zájmu jsou praktické rychlé recepty na rodinná jídla. V kuchařce Snadno a rychle (2014) předvádí 111 receptů na pokrmy z běžně dostupných surovin, které svou jednoduchostí a rychlostí přípravy obohacují týdenní jídelníčky v mnoha zaměstnaných rodinách. Pokračování s novými recepty Snadno a rychle 2 vyšlo v roce 2016.
V roce 2015 vydal Roman Vaněk dílo Pražská kuchařka, které je nadčasovým svědectvím o české gastronomii naší doby. Kniha kromě receptů z kuchyně Pražského hradu a vybraných restaurací a špičkových fotografií obsahuje i ukázky jídelních lístků a příběhy ze státních návštěv.

Roman Vaněk sbírá staré kuchařské knihy a jídelní lístky, v roce 2015 uspořádal výstavu lístků v Galerii hlavního města Prahy.




       

internetové knihkupectví - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s.