
Kniha:
Pohanka ve mlýně a v kuchyni
Autor:
Zdeněk Šmajstrla; Petr Adámek; Josef Gajdušek
Podtitul: 151 receptů
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost



Nakladatelství: | » Vydavatelství TNM |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2000 |
Počet stran: | 110 |
Rozměr: | 255,0x177,0x15,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | 2. vyd. |
Skupina třídění: |
Biografie Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 0,476kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Nakladatelské údaje: | Rožnov pod Radhoštěm, TNM, 2000 |
ISBN: | 80-238-5383-X |
EAN: | 9788023853834 |
Autor - mlynář ve čtvrté generaci - prostými slovy vzpomíná na běžný provoz v rodinném mlýně, na organizaci práce při sklizni i na strojní vybavení mlýna. Většinu publikace zaujímají osvědčené recepty, využívající pohanku jako hlavní složku -od polévek přes hlavní jídla slaná i sladká až po moučníky a cukroví. Závěr knihy opět patří pohance jako kulturní plodině - autor přibližuje historii pěstování pohanky, její sklizeň a mlynářské zpracování. Zmiňuje se i o neobyčejných vlastnostech pohanky na ozdravění a celkové pročištění organismu i její využití v bezlepkové dietě. C2b1d Kniha o pohance přináší nejen zajímavosti z historie této plodiny, ale i celou řadu lákavých předpisů na její využití v racionální stravě.
„Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“ Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu a 151 zajímavých a chutných receptů na polévky, pomazánky, pečivo, moučníky i cukroví z pohanky.
Mlýny – Dějiny
Obilná jídla
pohanka setá
Mlynáři – Česko
Frenštát pod Radhoštěm (Česko)