

sleva
Kniha:
Poctivý domácí chléb
Autor:
Emmanuel Hadjiandreou

Nakladatelství: | » SLOVART |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2014 |
Počet stran: | 175 |
Rozměr: | 262,0x224,0x20,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | Vyd. 1. |
Název originálu: | How to make bread |
Spolupracovali: |
fotografie Steve Painter z anglického originálu ... přeložila Jana Hejná |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 1,033kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Datum vydání: | 201410 |
Nakladatelské údaje: | [Praha], Slovart, 2014 |
ISBN: | 978-80-7391-821-7 |
EAN: | 9788073918217 |
Autor se pečení a řízení pekáren věnuje dlouhá léta, v obrazové publikaci představuje základy pečení chleba, přípravu drožďových a nekynutých chlebů, bezpšeničných a bezlepkových, kváskových, i sladkého pečiva ke snídani. Kniha obsahuje autorovy vyzkoušené a úspěšné recepty k pečení různých druhů chleba (i bezlepkového) a drobného pečiva tradičním způsobem.
Chléb patří již po celá staletí ke zcela základním pokrmům a obyčejný, v peci pečený bochník, který se jedl po celý týden, měl své právoplatné místo u každého rodinného stolu už odedávna. V posledních letech došlo k rozmachu výroby nejrůznějších druhů chleba, jimiž se pekárny, supermarkety a farmářské trhy snaží uspokojit vzrůstající poptávku po autentických bochnících inspirovaných recepty z různých koutů světa. A sami lidé dnes znovuobjevují radost z podomácku upečeného chleba, který nejen šetří peníze, ale souzní i se snahami o návrat ke kořenům a touhou vytvořit vlastníma rukama něco uspokojujícího.
Emmanuel Hadjiandreou je člověk, kterému na chlebu záleží. Za své výtvory získal řadu prestižních ocenění a v této knize shromáždil zajímavé recepty popsané krok za krokem jasným a srozumitelným jazykem vhodným i pro úplné začátečníky. V kapitole Základy pečení chleba seznamuje čtenáře se základními poučkami a tipy, jež jim pomohou úspěšně upéct vlastní bochník. V následující kapitole Drožďové a nekynuté chleby získají základní dovednosti, jež jim umožní pustit se i do specialit. Kapitola Bezpšeničné a bezlepkové chleby je určena nejen těm, kdo trpí alergií na pšenici či lepek. Kváskové chleby jsou pro každého pekaře doslova Olympem a kapitola Sladké pečivo napomůže prozářit každý snídaňový stůl. Kniha Poctivý domácí chléb nabízí přes 60 srozumitelně popsaných receptů, jež každému umožní, aby si vychutnal kouzlo domácího krajíce.
(drožďové a kváskové chleby, netradiční chlebíčky a drobné pečivo)