načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Pečeme z kvásku -- s lepkem i bez lepku – Lenka Žák

Pečeme z kvásku -- s lepkem i bez lepku
-16%
sleva

Kniha: Pečeme z kvásku
Autor: Lenka Žák
Podtitul: s lepkem i bez lepku

Recepty na přípravu kváskového pečiva ze všech druhů obilovin kromě pšenice ozimé (obsahuje nejvíc lepku a tělo zatěžuje) a kváskového pečiva bez lepku, chleba, koláčů, buchet ap. Pokrmy vhodné i pro celiaky, alergiky, vegany a vegetariány. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  499 Kč 419
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
14
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3%hodnoceni - 85.3% 98%   celkové hodnocení
6 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2015
Počet stran: 179
Rozměr: 23 cm
Úprava: barevné ilustrace, portréty
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
Vazba: kniha, vázaná vazba
Datum vydání: 06.11.2015
ISBN: 9788026088325
EAN: 9788026088325
Popis / resumé

Recepty na přípravu kváskového pečiva ze všech druhů obilovin kromě pšenice ozimé (obsahuje nejvíc lepku a tělo zatěžuje) a kváskového pečiva bez lepku, chleba, koláčů, buchet ap. Pokrmy vhodné i pro celiaky, alergiky, vegany a vegetariány.

Popis nakladatele

Lenka Žák - Biolenka se zabývá vědomým vařením a čtenářům své první knihy dokázala, že se dají šetřit peníze, zdraví i příroda maximálním využitím navařených surovin. V nové kuchařce Pečeme z kvásku, která navazuje na předchozí bestseller, vás naučí péct kváskové pečivo v troubě, na páře i na ohni. Najdete v ní vše od založení kvásku, pečení a napařování chleba i housek až po kváskové buchty, koláče i vánočku. Naučíte se péct chleba tzv. "na míru" bez použití vajec, mléčných produktů, masa, škrobů a chemie. Celou kuchařku doprovází svými komentáři MUDr. Judita Hofhanzlová. Kniha je určena všem, které zajímá, co jí, kde plodina, z níž vaří, vyrostla a kdo se o ni s láskou staral. Přivítají ji jistě bezlepkáři, začátečníci i pokročilí, děti, dospívající, dospělí se sedavým zaměstnáním, sportovci, nemocní i senioři. Kuchařka ne náhodou obsahuje dvě části. V té první se peče kváskové pečivo ze všech druhů obilovin, kromě pšenice ozimé, která svým vysokým obsahem lepku tělo spíše zatěžuje. Ve druhé části se peče z obilovin, které neobsahují lepek. Autorka chce ukázat, že péct z bezlepkové mouky je přirozené a přináší tělu zpestření. Díky odborné pomoci MUDr. Josefa Jonáše bylo kváskové bezlepkové pečivo ověřené a přináší nám skvělou zprávu. Kváskové pečivo vyrobené z čerstvě namletých bezlepkových obilovin, zadělané rýžovým kváskem našemu zažívání prospívá. A to všem, kteří chtějí odlehčit svému organismu od velkokonzumace pšeničného pečiva (které může způsobovat únavu, alergie, bolesti hlavy, špatné zažívání). Prospívá i sekundárním celiatikům, kteří snesou tzv. homeopatickou dávku lepku (primární celiak je ten, kdo se s nesnášenlivostí na lepek narodil). Dokonce i vitariány (lidé , kteří nejedí tepelně upravené jídlo) čeká speciální příloha. Zkrátka, každý, kdo bude chtít, si najde to své. Péct a napařovat podle knihy mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví, a autorka ji dokonce zve do své kuchyně jako nedílnou součást přípravy jednotlivých pokrmů. Nakonec tady najdete rozhovory: s PhDr. Radimem Urbánkem na téma historie mletí mouky a s PhDr. Anežkou Janátovou o antroposofickém pohledu na chléb. (s lepkem i bez lepku : zdravé recepty s odborným doprovodem MUDr. Judity Hofhanzlové)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.