
sleva
Kniha:
Pečeme bez lepku
Autor:
Iva Kohoutková
doručujeme do Vánoc

Nakladatelství: | Arista Books |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2014 |
Počet stran: | 158 |
Rozměr: | 211,0x149,0x11,0 mm |
Úprava: | 16 nečíslovaných stran obrazových příloh: barevné ilustrace |
Vydání: | První vydání |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 0,269kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Novinka týdne: | 2014-29 |
Datum vydání: | 201407 |
ISBN: | 978-80-87867-17-4 |
EAN: | 9788087867174 |
300 autorkou vyzkoušených receptů na přípravu sladkého i slaného pečiva a moučníků pro nemocné celiakií. Pečivo a chléb pečené v pekárně i klasické troubě, vafle, rolády, bábovky, kynutá těsta, moučníky a řezy, zákusky, velikonoční i vánoční speciality, nepečené cukroví, slané koláče a spousta dalších lákavých jídel pro různé příležitosti.
Jídlo je pro mnohé z nás potěšením a požitkem, jež patří neodmyslitelně k životu. Jsou však i tací, pro něž je jídlo problémem, ba téměř utrpením. Jejich zažívání není v pořádku, nesnesou běžnou stravu, musejí držet dietu. Mezi takové patří lidé postižení celiakií, tj. nesnášenlivostí vůči lepku, popřípadě alergií na něj. A není jich mezi námi málo, asi 50 000. Lepek tvoří podstatnou složku v obilovinách, tedy v mouce, a je ve všech pokrmech, v nichž se používá mouka, třebas jen nepatrně. Především však v pečivu. A bez pečiva se ve svém stravování obejdeme jen stěží. Na celiakii ovšem nejsou léky, je pouze a jenom dieta zvaná bezlepková, kterou je nutno dodržovat po celý život. Skládá se z potravin lepku prostých, vaří se a peče z vybraných náhradních surovin, tak aby zažívací ústrojí nebylo drážděno.