načítání...

bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2% 90%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Biblion
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018
Počet stran: 189
Rozměr: 194,0x154,0x21,0 mm
Úprava: ilustrace
Skupina třídění: Česká próza
Hmotnost: 0,354kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Umístění v žebříčku: 107. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
Datum vydání: 201811
ISBN: 978-80-87282-40-3
EAN: 9788087282403
Popis / resumé

Evangelický kazatel a autor oficiálního biblického Překladu 21. století sestavil tuto knihu z výběru kapitol Ježíšova příběhu napříč evangelii, převedených do naší současnosti. Spasitel se narodí v Berouně pod mostem, jak je zvěstováno popelářům; na svatbě v Karviné mění vodu ve víno; vypráví podobenství o deseti fanynkách Justina Biebera a než jej zrada Juráše z Kunratic dovede k oběšení na hoře Pankrác, zůstaví učedníkům odkaz "Já jsem navigace, adresa i plná nádrž"... Paralely následují jedna za druhou a působí humorným dojmem, humor je ale spíše vedlejší efekt či jeden z nástrojů autorova hlavního záměru - nabídnout čtenáři jádro známých slov bez slupky archaického koloritu, použít parafrázi jako metodu porozumění a odvyprávět starý příběh v novém světle a v plné vážnosti. Za hlavním textem následuje apendix s parafrázemi jiných autorů, včetně tří verzí moderního Otčenáše.

Popis nakladatele

Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic je aktuální, místy až provokativní biblickou parafrází. Dávný příběh o Ježíši Nazaretském zasazuje do kulis současného Česka, především ale staví dnešního čtenáře před nově obnažené pointy dávných evangelijních příběhů a výroků. Jak v předmluvě uvádí prof. Martin C. Putna, v Parabibli jde o rozlousknutí jádra biblických textů ze slupky jejich dobového kontextu a o jejich nové „zabalení“ do současné literární formy. Evangelický teolog Alexandr Flek je známý jako překladatel Bible21, bestselleru roku 2009. Tentokrát ale namísto snahy o maximální přesnost překladu volí jiný přístup: aktualizované převyprávění. Reflektuje tak původní záměr biblického textu: vyprovokovat čtenáře k reakci, překvapit, konfrontovat, rozesmát nebo rozčílit. Parabible je tedy dílčí, zaujatou, subjektivní, ale vážně míněnou odpovědí na otázku: Jak by mohl vypadat Ježíšův příběh, kdyby se odehrál dnes. (tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.

Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist