načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Pálíme ovoce – Klaus Hagmann; Birgit Essich

Pálíme ovoce

Kniha: Pálíme ovoce
Autor: Klaus Hagmann; Birgit Essich

Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů. Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající ... (celý popis)
0
Kniha teď bohužel není dostupná.


»hlídat dostupnost

hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1% 70%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Víkend
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2009
Počet stran: 96
Rozměr: 210x150
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 2. vyd.
Název originálu: Obst brennen
Spolupracovali: z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová
Jazyk: česky
Vazba: pevná
Nakladatelské údaje: [Líbeznice], Víkend, 2009
EAN: 9788074330117
Popis / resumé

Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů. Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR.

Popis nakladatele

Pro všechny, kteří by chtěli správně porozumět pálení ovoce, zprostředkovává tato kniha uceleně a srozumitelně základní znalosti o ovocných druzích a přísadách, stejně jako o nezbytné fyzice, chemii a mikrobiologii. To umožňuje začátečníkům snadnější první kroky a zkušeným destilatérům informace o pozadí výroby a hodnocení kvalitních ovocných destilátů. (jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu)

Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.