
Kniha:
Pálíme ovoce
Autor:
Klaus Hagmann; Birgit Essich
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost
Nakladatelství: | Víkend |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2009 |
Počet stran: | 96 |
Rozměr: | 210x150 |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | 2. vyd. |
Název originálu: | Obst brennen |
Spolupracovali: | z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová |
Jazyk: | česky |
Vazba: | pevná |
Nakladatelské údaje: | [Líbeznice], Víkend, 2009 |
EAN: | 9788074330117 |
Kniha poskytuje informace o výrobě a posuzování kvalitních ovocných destilátů. Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR.
Pro všechny, kteří by chtěli správně porozumět pálení ovoce, zprostředkovává tato kniha uceleně a srozumitelně základní znalosti o ovocných druzích a přísadách, stejně jako o nezbytné fyzice, chemii a mikrobiologii. To umožňuje začátečníkům snadnější první kroky a zkušeným destilatérům informace o pozadí výroby a hodnocení kvalitních ovocných destilátů. (jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu)