načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Ovocné kultury - Jaroslav Hlušek

Ovocné kultury
-14%
sleva

Kniha: Ovocné kultury
Autor: Jaroslav Hlušek

Kniha poskytuje uceleně, přehledně a srozumitelně informace všem, kteří se zabývají pěstování ovocných kultur a zpracování ovoce a rovněž i studentům zahradnických škol. Popisy ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  595 Kč 512
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
17,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Profi Press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018
Počet stran: 239
Rozměr: 305,0x237,0x19,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Spolupracovali: vedoucí autorského kolektivu: Jaroslav Hlušek
autoři v abecedním pořadí: Josef Balík, Patrik Burg, Tomáš Lošák, Tomáš Nečas, Ivo Ondrášek, Ivana Šafránková, Jan Wolf, Pavel Zemánek
Skupina třídění: Ovocnářství
Hmotnost: 1,332kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-86726-86-1
EAN: 9788086726861
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Kniha poskytuje uceleně, přehledně a srozumitelně informace všem, kteří se zabývají pěstování ovocných kultur a zpracování ovoce a rovněž i studentům zahradnických škol. Popisy jsou doplněny vždy názornými fotografiemi. Publikace obsahuje kapitoly – Rozdělení ovocných kultur, Hlavní tržně pěstované ovocné druhy, Množení, produkce a pěstování, Mechanizační prostředky, Výživa a hnojení, Poškození, choroby a škůdci a Skladování a zpracování ovoce.

Další popis

Ovoce je důležitou složkou zdravé a vyvážené stravy. Lekářské studie prokázaly, že vysoká spotřeba ovoce je spojena s nižším rizikem chronických chorob.

Intenzivní ovocnářská výroba je značně náročná na odbornou úroveň práce. Vychází z rozvíjejících se vědeckých poznatků a zkušeností předních odborníků i praktiků.

Táto kniha byla zpracovaná na základě nejnovějších poznatků vědy a výzkumu. Snahou autorského kolektivu bylo srozumitelně poskytnout informace všem, kteří se zabývají pěstováním ovocných kultur a zpracováním ovoce, a rovněž těm, kteří se připravují na krásné povolání sadaře.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Jaroslav Hlušek - další tituly autora:
Zelenina Zelenina
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

133

7.5 Mechanizační prostředky pro hnojení v ovocných výsadbách

7.6 Mechanizační prostředky pro chemickou ochranu sadů ..................................................................................................................................................................136

7.7 Mechanizační prostředky pro sklizeň ovoce....................................................................................................................................................................................141

Příprava pozemku před výsadbou................................................................................................................................................................................................154

Výživa a hnojení ovocných kultur ...............................................................................................................................................................................................158

9.1 Faktory ovlivňující výživu a hnojení ovocných kultur........................................................................................................................................................................159

9.2 Význam makroelementů ve výživě ovocných kultur..........................................................................................................................................................................162

9.3 Význam mikroelementu ve výživě ovocných kultur..........................................................................................................................................................................165

9.4 Hnojení plodících výsadeb ......................................................................................................................................................................................................... 168

9.5 Hnojeníjádrovin.......................................................................................................................................................................................................................170

9.6 Hnojení peckovin ..................................................................................................................................................................................................................... 171

9.7 Hnojení drobného ovoce............................................................................................................................................................................................................ 171

9.8 Hnojení ovocných kultur mikroelementy (mikroživinami, stopovými prvky)..........................................................................................................................................172

9.9 Přehled základních minerálních hnojiv.......................................................................................................................................................................................... 172

Poškození, choroby a škůdci ovocných dřevin ................................................................................................................................................................................174

10.1 Poškození ovocných dřevin......................................................................................................................................................................................................... 175

10.2 Poranění ovocných dřevin...........................................................................................................................................................................................................177

10.3 Choroby ovocných dřevin ...........................................................................................................................................................................................................177

10.4 Živočišníškůdci ovocných dřevin..................................................................................................................................................................................................188

10.5 Integrovaná ochrana rostlin (I0R)................................................................................................................................................................................................ 193

Skladování a zpracování ovoce ...................................................................................................................................................................................................196

11.1 Podmínky uchovatelnosti čerstvého ovoce ....................................................................................................................................................................................198

11.2 Zpracování a konzervace ovoce...................................................................................................................................................................................................205

11.3 Minimálně upravené chlazené ovoce a zmrazované ovoce................................................................................................................................................................207

11.4 Kusovité sterilované ovoce......................................................................................................................................................................................................... 210

11.5 Sušené a proslazené ovoce......................................................................................................................................................................................................... 213

11.6 Ovocné protlaky a pomazánky.....................................................................................................................................................................................................217

11.7 Ovocné šťávy a koncentráty....................................................................................................................................................................................................... 222

11.8 Ovocná vína............................................................................................................................................................................................................................ 228

11.9 Destiláty z ovoce...................................................................................................................................................................................................................... 234

itoři jednotlivých kapitol:

:. Ing. Josef Balík, Ph.D.: kapitola 11

f. Ing. Patrik Burg, Ph.D.: kapitoly 7, 8

f. Ing. Jaroslav Hlušek, CSc., dr. h. c.: kapitoly 8,9

f. Ing. Tomáš Lošák, Ph.D.: kapitoly 8,9

. Tomáš Nečas, Ph.D.: kapitoly 1, 3,4.1,4.4,4.9, 6

. Ivo Ondrášek, Ph.D.: kapitoly ž, 4.5,4.7,5

:. Ing. Ivana Šafránková, Ph.D.: kapitola 10

. Jan Wolf: kapitoly 4.2,4.3,4.6,4.8,4.10

if. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.: kapitoly 7,8

ografie, tabulky a grafy použité v publikaci jsou z archivu autorů, pokud není uvedeno jinak.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist