načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Originální dárky ve skle -- Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba – Anna Selbach

Originální dárky ve skle -- Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba

Elektronická kniha: Originální dárky ve skle
Autor: Anna Selbach
Podnázev: Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba

Kniha poskytuje návod, jak připravit domácí směsi pro pečení a vaření v dárkových baleních. Třináct receptů a postupů na přípravu sušenek, muffinů, brownies, chleba, těstovin, bulgurových placiček, rizota a dvou nápojů. ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  144
+
-
4,8
bo za nákup

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
elektronická forma ELEKTRONICKÁ
KNIHA

hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9% 73%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Grada
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF
Zabezpečení proti tisku a kopírování: ano
Médium: e-book
Rok vydání: 2016
Počet stran: 71
Rozměr: 22 cm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: První vydání
Spolupracovali: překlad Martin Vondrášek
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-271-0273-0
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kniha poskytuje návod, jak připravit domácí směsi pro pečení a vaření v dárkových baleních. Třináct receptů a postupů na přípravu sušenek, muffinů, brownies, chleba, těstovin, bulgurových placiček, rizota a dvou nápojů.

Popis nakladatele

Dárky od vás odteď budou milovat všichni! Překvapení budou přátelé i rodina. Je jedno, jestli tenhle dárek připravíte k narozeninám, Vánocům nebo jako milou pozornost pro hostitele – domácí směsi od vás to ve skleničce opravdu sluší! Takhle vypadá dokonalý polotovar – krásně naaranžované vrstvy kvalitních surovin. Inspirujte se touto povedenou knihou, která obsahuje "recepty pro skleničky". Najdete tu recepty na muffiny, sušenky, koláčky, chleba, ale i těstoviny nebo rizoto. Třeba směsí na muffiny s marshmallow jistě okouzlíte každé dítě, recept je navíc tak jednoduchý, že si je následně dokáže upéct samo. S knihou získáte i přístup k odkazům, kde si můžete stáhnout stylové etikety na sklenice a recepty, jak z darovaného polotovaru vyrobit finální jídlo, které vytisknete a k dárku přiložíte. (namixuj skvělou směs - recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba)

Předmětná hesla
Sladké pečivo
Jídla
potravinářské polotovary
Dárkové předměty
Zařazeno v kategoriích
Anna Selbach - další tituly autora:
Originální dárky ve skle -- Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba Originální dárky ve skle
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

ORIGINÁLNÍ DÁRKY VE SKLE

Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny,

koláčky, sušenky a chleba

Anna Selbach

Anna Selbach



3

Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy

Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být

reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

písemného souhlasu nakladatele. Neoprávněné užití této knihy bude trestně stíháno. Edice Kuchařky Anna Selbach Originální dárky ve skle Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba Přeloženo z německého originálu Backmischungen im Glas: Rezepte und Anleitungen für Muffins, Cookies, Brownies und Brot als perfekte Geschenke im Glas. © 2014 Anna Selbach All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, stored in a retrieval system or transmitted, in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, without the prior permission of the copyright holder. Překlad Martin Vondrášek Vydala GRADA Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 jako svou 6308. publikaci Realizace obálky Michal Němec Foto na obálce Anna Selbach Sazba Jan Šístek Obrázky Anna Selbach Odborná redaktorka Ing. Michaela Průšová Počet stran 72 První vydání, Praha 2016 Vytiskly Tiskárny Havlíčkův Brod, a.s. ___________________________________________ © GRADA Publishing, a.s., 2016 ISBN 978-80-271-9349-3 (ePub) ISBN 978-80-271-9348-6 (pdf ) ISBN 978-80-271-0273-0 (print) GRADA Publishing: tel.: 234 264 401, fax 234 264 400, www.grada.cz

4

4

Srdečně vás vítám při čtení této knihy

Dárky jsou skvělým způsobem, jak svým

blízkým ukázat, co pro vás znamenají. Lidé po

celém světě mají různé záliby. Je to však právě

vášeň pro vaření a pečení, která je výjimečná

tím, že dobroty, které sami připravíte, můžete

sdílet se svými blízkými.

Proč tedy nespojit tyto dvě radosti, radost

z vyrábění a dávání dárků a radost z dobrého

jídla, a nevytvořit knížku receptů a návodů pro

přípravu originálních dárků ve skle? V takové

sklenici jsou jednotlivé ingredience rozdělené

do vrstev. Dárek potom nejenže skvěle vypadá,

ale také báječně chutná.

Mám radost, že jste si moji knihu koupili,

a doufám, že vám také přinese spoustu radosti.

Ráda vařím a peču a zároveň zbožňuji dárky. Dárky, které svým blízkým

vyrobíme sami, jsou vždycky tak trochu speciální. Chystáme je totiž s láskou

a obdarovaným tak dáváme najevo, jak nám na nich záleží.

Přeji vám, abyste si při čtení této knihy a při výrobě dárků užili spoustu zábavy

a vykouzlili tak radost na tvářích těch, kterým svůj nádherný dárek ve skle

věnujete!

Se srdečným pozdravem, Originální dárky ve skle (Namixuj skvělou směs – recepty nejen na muffiny, koláčky, sušenky a chleba)

OBSAH SKLENICE STRÁNKA

Co je dobré vědět 6–7

Pár tipů a triků 8–9

Směsi pro pečení ve sklenici 10–49

Brusinkové muffiny 500 ml 10–13

Cantuccini 1 000 ml 14–17

Mattovy australské brownies 720 ml 18–21

Mandlovo-lentilkové muffiny 500 ml 22–25

Čokoládové sušenky od Carmen 720 ml 26–29

Jablečno-skořicové muffiny 500 ml 30–33

Ovocné koláčky 350 ml 34–37

Muffiny s čokoládou a bonbóny marshmallow 500 ml 38–41

Meruňkové muffiny 350 ml 42–45

Annin chléb Dolce vita 500 ml 46–49

Směsi na přípravu jídla ve sklenici 50–60

Bulgurové placičky 350 ml 50–53

Giorgiino Risotto di Roseto 350 ml 54–57

Rychlý hrnec těstovin 1 000 ml 58–60

Sladké dárky ve sklenici – BONUS 61–68

Cioccolata calda 61–64

Schwarzwaldský třešňový likér 65–68

Etikety na sklenice 69–70

Poděkování! 71

Odkaz 71 Co je dobré vědět SKLENICE – VÝBĚR Existuje mnoho různých druhů sklenic. Pro přípravu směsí pro pečení či vaření je možné koupit zavařovačky různých velikostí nebo využít ty, které máte doma. Je však důležité, aby velikost sklenice svým objemem pokud možno co nejpřesněji odpovídala tomu, co do ní

chcete dát. Aby se totiž jednotlivé vrstvy

nemohly mezi sebou promíchat, musí se

sklenice naplnit až po okraj.

V obsahu je u každého receptu uvedeno,

jaká sklenice (objem) je pro ten který

recept nejvhodnější. SKLENICE – ČISTOTA PŘEDEVŠÍM Nezáleží na tom, zda použijete novou nebo již použitou sklenici; aby směs pro pečení vydržela dlouho, je především nezbytné, aby sklenice byla čistá. Proto je sklenice i víčka nutné nejprve důkladně umýt a potom vyvařit, aby se zničily všechny choroboplodné zárodky.

Před použitím je nutné pečlivě umýt také

všechny misky, nože a další nástroje.

Když se do směsi pro pečení dostanou

bakterie či jiné choroboplodné zárodky,

může směs chytit plíseň a tak se stát

nepoužitelnou.

SKLENICE – UMÝVÁNÍ

Pokud chcete použít staré sklenice, je

nejprve třeba odstranit etikety. Sklenici

jednoduše potopte do horké mýdlové

vody, etiketa se za chvíli odlepí. Pak

ji snadno odstraníte škrabkou na

sklokeramickou varnou desku nebo

drátěnkou. Buďte opatrní – nezraňte se! Pokud se vám nepovede odstranit všechno lepidlo, zbytek smyjete odlakovačem na nehty nebo čisticím lihem a vatovým tampónkem. SMĚSI – TRVANLIVOST Jak dlouho budou směsi použitelné, závisí především na tom, zda byla při přípravě a manipulaci s jednotlivými přísadami dodržována čistota. Všechny recepty obsahují pouze ingredience s dlouhou trvanlivostí.

Ostatní přísady jako mléko nebo vejce

přidá obdarovaný sám.

Směsi pro pečení či vaření by se však

neměly skladovat příliš dlouho. Čím dříve

se spotřebují, tím lépe. SKLENICE NA SMĚSI – ETIKETY Sklenice na směsi lze snadno opatřit etiketou. Ke každé směsi, kterou v knize uvádím, najdete na stránce www.grada.cz

(soubor najdete v záložce u dané

knihy) etiketu ke stažení. Tu můžete

vytisknout a nalepit na sklenici. Etikety

také naleznete v příloze na konci knihy.

8

Můj tip:

Nezapomeňte sklenice před použitím

vyvařit, aby směs nekontaminovaly

bakterie. Směs díky tomu déle vydrží.

Pár tipů a triků

Můj tip:

Sklenice se musí naplnit až po okraj,

aby se jednotlivé vrstvy nepromíchaly

a nenarušil se tak estetický dojem.

Chcete-li použít větší než doporučenou

sklenici, musíte podle toho navýšit

množství jednotlivých ingrediencí.množství jednotlivých ingrediencí.

Můj tip:

Aby se jednotlivé vrstvy dostatečně zpevnily, je třeba

každou z nich pořádně sklepat tím, že sklenicí několikrát

klepneme o stůl.

Můj tip:

Vrstvu cukru je nejlepší nechat nakonec. Když

nebude ve sklenici dost místa, není problém do

směsi dát méně cukru.

V opačném případě nevadí ani to, když se do směsi

dá cukru trochu více, aby se sklenice doplnila po

okraj.

9

Můj tip:

Obsahuje-li směs na pečení sušené ovoce, dejt

e ho do

sklenice naposled a pořádně ho stlačte, ab

y mezi ním

zůstalo c

o nejméně volného místa.

Pokud mezi směsí a víčkem sklenic

e zůstane nějaké

prázdné místo, vyplňte ho dalším ovocem.

Můj tip:

Napište na sklenici datum výroby.

Obdarovaný díky tomu může

přibližně odhadnout, jak dlouho

dárek vydrží.

Můj tip:

Když sklenici naplníte, dobře ji

uzavřete a skladujte na chladném

a tmavém místě.

10

Směsi pro pečení ve sklenici

Brusinkové muffi ny

INGREDIENCE

sklenice 500 ml

100 g hladká mouka

2 čajové lžičky prášek do pečiva

100 g ovesné vločky

90 g hnědý třtinový cukr

70 g sušené brusinky JAK NA TO Krok 1 Smíchejte prášek do pečiva a mouku a nasypte směs do sklenice. Aby se vám udělaly pěkně oddělené vrstvy, několikrát se sklenicí klepněte o stůl. Na mouku nasypte třtinový cukr. Opatrně přidejte ovesné vločky a navrch dejte brusinky. Jakmile jsou všechny přísady ve sklenici, jemně je stlačte. Nakonec sklenici dobře zavřete, a než ji někomu věnujete, uložte ji na chladné a tmavé místo. Pamatujte na to, že je důležité, aby byly všechny vrstvy pevně stlačené až po víčko. Jinak se vrstvy rozptýlí a promíchají a pěkný proužkový vzor bude pryč. Pamatujte na to, že je důležité, aby byly všechny vrstvy pevně

Můj tip:

Brusinky dávám do sklenice

až naposled a silou je stlačím.

Sklenice se musí dobře naplnit,

aby se v ní nic nemohlo pohnout.

Když ve sklenici zbude nějaké

místo, jednoduše přidejte víc

brusinek. V opačném případě,

když ve sklenici není dost místa,

nevadí, když ve směsi bude

brusinek méně.


12

Krok 2

Nyní už musíte jen vytisknout následující PDF s pokyny, jak směs použít, a přiložit ho ke

sklenici. Soubor s pokyny také můžete stáhnout na webové adrese www.grada.cz.

Přilepte etiketu na sklenici, uvažte pěknou stužku a váš vlastnoruční dárek je na světě!


Brusinkové muffiny

muffiny se sušenými brusinkami

Směs pro pečení obsahuje:

hladkou mouku

prášek do pečiva

ovesné vločky

hnědý třtinový cukr

sušené brusinky

Přidejte:

150 ml podmáslí

2 vejce

4 polévkové lžíce slunečnicového oleje

1 čajovou lžičku vanilkového extraktu

Návod na přípravu 12 muffinů:

Vejce rozmíchejte v míse. Přidejte podmáslí, vanilkový extrakt a olej a vše

důkladně prošlehejte.

Směs pro pečení nasypte do velké mísy a přilijte do ní směs s vejci. Míchejte,

dokud nevznikne hladké těsto.

Těstem naplňte formu na 12 muffinů vyloženou papírovými košíčky.

Předehřejte troubu na 200 °C.

Plech dejte na prostřední pozici a pečte v předehřáté troubě asi

12–15 minut.

Že jsou muffiny hotové, poznáte pomocí špejle. Zapíchněte špejli do muffinu

a vytáhněte. Pokud se na špejli nezachytí žádné těsto, jsou muffiny hotové.

Dobrou chuť!


14

Směsi pro pečení ve sklenici

Cantuccini


15

INGREDIENCE

sklenice 1 000 ml

350 g hladká mouka

1 polévková lžíce prášek do pečiva

špetka sůl

175 g hnědý třtinový cukr

260 g mandle

4 polévkové lžíce bílý cukr JAK NA TO Krok 1 Nejprve smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a nasypte směs do sklenice. Se sklenicí několikrát klepněte o stůl, aby se vrstva mouky dostatečně zpevnila. Dále do sklenice nasypte třtinový cukr. Bílý cukr nasypte podél stěny sklenice, tak jako na obrázku. Jako poslední vrstvu dejte do sklenice mandle. Sklenice by měla být plná až po okraj, aby se při manipulaci se sklenicí jednotlivé vrstvy mezi sebou nepromíchaly. Nevadí, když se do sklenice nevejdou všechny mandle. Naopak, když sklenice není úplně plná, nebojte se ji doplnit dalšími mandlemi. Nakonec sklenici zavřete, a než ji někomu věnujete, schovejte ji na chladné a tmavé místo.

16

Krok 2

Následující pokyny můžete přepsat na papírovou kartičku nebo stáhnout zde:

www.grada.cz. PDF s návodem na pečení si vytiskněte, abyste ho mohli věnovat

společně s vaším dárkem.

Nalepte na sklenici etiketu, ozdobte ji nějakou pěknou stužkou a vaše směs pro pečení

ve sklenici je hotová!

Cantuccini

italské mandlové cukroví

Směs pro pečení obsahuje:

hladkou mouku

prášek do pečiva

sůl

hnědý třtinový cukr

mandle

bílý cukr

Přidejte:

50 g másla

2 vejce

1 čajovou lžičku hořkého mandlového extraktu

Jak na to:

Směs pro pečení nasypte do velké misky, přidejte vejce a máslo a vypracujte

kompaktní těsto. Pak přidejte hořký mandlový extrakt. Z těsta vytvořte tři

šišky a položte je na pečící papír.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Plech s šiškami dejte do předehřáté trouby na prostřední pozici a pečte

15 minut.

Po upečení nechte na plechu trochu vychladnout a potom šišky nakrájejte

elektrickým (nebo alespoň hodně ostrým) nožem na 2 cm silné Cantuccini.

Cantuccini potom pečte dalších 10 minut.

Cantuccini by měly být uvnitř měkké, ztvrdnou až po chvíli.

Dobrou chuť!

18

Směsi pro pečení ve sklenici

Mattovy australské brownies

*

INGREDIENCE

sklenice 720 ml

150 g hladká mouka

2 čajové lžičky prášek do pečiva

30 g kakao

140 g hnědý třtinový cukr

2 polévkové lžíce vanilkový cukr

30 g nasekané ořechy

150 g hobliny z hořké

čokolády

JAK NA TO Krok 1 Smíchejte mouku s práškem do pečiva a nasypte do sklenice. Aby se jednotlivé vrstvy dobře upěchovaly, je potřeba po přisypání každé z nich se sklenicí několikrát klepnout o stůl. Ostatní přísady dosypte v tomto pořadí: nejprve kakao, pak třtinový cukr, vanilkový cukr, čokoládové hobliny a nakonec oříšky. Je důležité, aby se všechny vrstvy dostatečně sklepaly a sklenice byla plná po okraj, aby se při manipulaci se sklenicí jednotlivé vrstvy nepromíchaly. Pak se sklenice pevně uzavře a uloží na chladné a tmavé místo, než nadejde čas ji někomu dát.

Můj tip:

Obvykle do sklenic

e nasypu jen

tři čtvrtiny odměřeného cukru

a zbytek př

idám až nakonec jako

poslední vrst

vu. V případě, že je

už sklenice plná po okraj, nev

adí,když bude v

e směsi méně cukru

,a v opačném př

ípadě, když je ve

sklenici pod okrajem ještě trochu

místa, nev

adí, když se do směsi dá

cuk

ru o něco víc.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.