načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Ochrana osobních údajů – Andrea Pokorná; Helena Dvořáková

Ochrana osobních údajů
-11%
sleva

Kniha: Ochrana osobních údajů
Autor: Andrea Pokorná; Helena Dvořáková

Vnitrostátní aplikace GDPR s ohledem na judikaturu evropských soudů
Titul je na partnerském skladu >10ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  899 Kč 800
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
26,7
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Wolters Kluwer
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2020
Rozměr: 238,0x162,0x22,0 mm
Úprava: xviii, 331 stran
Skupina třídění: Ústavní právo. Správní právo
Hmotnost: 0,528kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 202005
ISBN: 978-80-7598-309-1
EAN: 9788075983091
Popis

Publikace poskytuje přehled zásadní judikatury SDEU a ESLP, která bude relevantní pro soudní výklad nařízení GDPR i zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.

Nařízení GDPR změnilo právní rámec regulace osobních údajů ve všech členských státech a vyvolalo mnoho obav týkajících se jeho uvedení do praxe. I po několika měsících jeho účinnosti stále chybí vhodné metodické postupy, výkladová stanoviska a zejména judikatura jak na vnitrostátní, tak na unijní úrovni.

Právě chybějící judikaturu k účinným předpisům se snaží překlenout tato publikace, a to prostřednictvím analýzy zásadní judikatury Soudního dvora Evropské unie a Evropského soudu pro lidská práva vztahující se k dřívější právní úpravě (směrnici 95/46/ES). O tuto judikaturu se opíral evropský zákonodárce při tvorbě nařízení GDPR a bude tak relevantní i pro jeho další výklad v soudní praxi. Kniha dále podrobně rozebírá pokyny a výkladová stanoviska k předchozí směrnici vydávaná pracovní skupinou WP29 jako nezávislým evropským poradním orgánem, jež sloužila pro konkrétní oblasti nařízení jako inspirační zdroj.

Struktura publikace logicky kopíruje systematiku nařízení. Jednotlivé kapitoly jsou rozděleny tak, aby byl podán přehledný a ucelený výklad o základních pojmech souvisejících se zpracováním osobních údajů, o systematice a působnosti nařízení, zásadách zpracování, na nichž je nařízení postaveno, právních titulech zpracování osobních údajů a povinnostech správce odpovědného za zpracování či jím pověřeného zpracovatele. Samostatné kapitoly jsou věnovány zvláštním pravidlům ochrany a situacím zpracování, pro něž platí určitá specifika.

Kniha je určená zejména pro soudce a soudní koncipienty, ale ocení ji jistě také advokáti specializující se na ochranu osobních údajů i samotní správci a pověřenci pro ochranu osobních údajů.

(stěžejní judikatura SDEU a vybraná judikatura ESLP : výkladové pokyny a stanoviska skupiny WP29 a EBDP : zákon o zpracování osobních údajů)
Další popis

Publikace poskytuje přehled zásadní judikatury SDEU a ESLP, která bude relevantní pro soudní výklad nařízení GDPR i zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Nařízení o ochraně osobních údajů označované jako GDPR změnilo právní rámec regulace osobních údajů ve všech členských státech. Vzhledem k tomu, že nařízení obsahuje spíše obecněji formulovaná ustanovení, bude při jeho aplikaci hrát nezastupitelnou roli Soudní dvůr Evropské unie, jehož úkolem je sjednocování výkladu unijních pravidel. Již v současné době lze při výkladu některých pravidel nařízení vycházet z judikatury vydané tímto vrcholným orgánem unijní justice, vztahující se k dřívější právní úpravě (směrnici 95/46/ES), a rovněž Evropským soudem pro lidská práva, o kterou se evropský zákonodárce opíral při tvorbě GDPR. Publikace se zaměřuje právě na tuto judikaturu, která je velmi důležitá pro správné pochopení stanovených pravidel v právní praxi. Kniha dále podrobně rozebírá pokyny a výkladová stanoviska k uvedené předchozí směrnici vydávaná pracovní skupinou WP29 jako nezávislým evropským poradním orgánem, jež sloužila pro konkrétní oblasti nařízení také jako inspirační zdroj, a nově Evropským sborem pro ochranu osobních údajů již k samotnému nařízení. Struktura publikace logicky kopíruje systematiku nařízení. Jednotlivé kapitoly jsou rozděleny tak, aby byl podán přehledný a ucelený výklad o základních pojmech souvisejících se zpracováním osobních údajů, o systematice a působnosti nařízení, zásadách zpracování, na nichž je nařízení postaveno, o právních titulech zpracování osobních údajů, právech subjektů údajů a povinnostech správce odpovědného za zpracování či jím pověřeného zpracovatele. Samostatné kapitoly jsou věnovány zvláštním pravidlům ochrany a situacím zpracování, pro něž platí určitá specifika. Kniha je určená zejména pro soudce, justiční čekatele a asistenty soudců, ale ocení ji jistě také advokáti specializující se na ochranu osobních údajů i samotní správci a pověřenci pro ochranu osobních údajů.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Andrea Pokorná; Helena Dvořáková - další tituly autora:
Plaché rozkoše -- Trinásť poviedok o záhadách a láske Plaché rozkoše
Pýtačky Pýtačky
Ošetřovatelství v geriatrii -- Hodnoticí nástroje Ošetřovatelství v geriatrii
 (e-book)
Kompendium hojení ran pro sestry Kompendium hojení ran pro sestry
 (e-book)
Komunikace se seniory Komunikace se seniory
Ošetřovatelské postupy založené na důkazech Ošetřovatelské postupy založené na důkazech
Management nežádoucích událostí ve zdravotnictví -- metodika prevence, identifikace a analýza Management nežádoucích událostí ve zdravotnictví
 (e-book)
Management nežádoucích událostí ve zdravotnictví -- metodika prevence, identifikace a analýza Management nežádoucích událostí ve zdravotnictví
 (CDmp3 audiokniha)
Temná dcera Temná dcera
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.