načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Obědy a večeře nejen pro celiaky -- 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni - Karla Pelikánová

Obědy a večeře nejen pro celiaky -- 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni

Elektronická kniha: Obědy a večeře nejen pro celiaky -- 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni
Autor:

Stravujete se bezlepkově? Chybí vám fantazie na chutná a zdravá jídla? Nebo jste zrovna zjistili, že trpíte celiakií a postrádáte nápady pro bezlepkové pokrmy? Kuchařka Obědy a večeře ... (celý popis)


hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: E-knihy jedou
Dostupné formáty
ke stažení:
EPUB, MOBI, PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku
Médium: e-book
Počet stran: 100
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Stravujete se bezlepkově? Chybí vám fantazie na chutná a zdravá jídla? Nebo jste zrovna zjistili, že trpíte celiakií a postrádáte nápady pro bezlepkové pokrmy? Kuchařka Obědy a večeře nejen pro celiaky je skvělou inspirací pro všechny, co musí držet bezlepkovou dietu nebo chtějí přeladit na bezlepkovou vlnu. Nebojte se, u plotny nebudete trávit dlouhé hodiny, protože všechny recepty v knize jsou rychlé, jednoduché a chutnají znamenitě.

Související tituly dle názvu:
Obědy a večeře nejen pro celiaky Obědy a večeře nejen pro celiaky
Pelikánová Karla
Cena: 79 Kč
Zábavné vaření pro malé kuchtíky Zábavné vaření pro malé kuchtíky
Hanzlík Josef
Cena: 79 Kč
Rychlé večeře pro školáky Rychlé večeře pro školáky
McMillan Kate
Cena: 339 Kč
Příběhy československého komiksu II. Příběhy československého komiksu II.
Prokůpek Tomáš
Cena: 277 Kč
Pomazánky rychlé večeře jednoduché pohoštění Pomazánky rychlé večeře jednoduché pohoštění
Doležalová Alena
Cena: 100 Kč
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

1


2

Karla Pelikánová

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN

PRO CELIAKY

60 zdravých, rychlých a snadných receptů,

kterým přijdou na chuť úplně všichni


3

SALÁTY

Špenátový s rajčaty

Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem je prvotřídní. Naservírovat

ho můžete třeba jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu či

rybě, nebo jen tak s čerstvým pečivem jako lehkou jarní (letní) večeři.


4

Na 2 porce

- 200 g čerstvého baby špenátu

- 100 g variace salátových listů

- 2 rajčata

- ½ okurky

- 2 lžíce sezamového oleje

- 2 lžíce balzamikového octa

- sůl, pepř

Postup

1. Baby špenát omyjeme a osušíme. Dáme do mísy, přidáme natrhané

listy různých druhů salátů, nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou

okurku. Promícháme.

2. V menší misce vidličkou našleháme olej, ocet, špetku soli a pepře.

Zálivku vmícháme do salátu.

3. Naservírujeme na talíře nebo do misek a ihned podáváme.


5

Krůtí s divokou rýží

Tento salát je trochu netradiční, ale určitě s ním sklidíte u strávníků

velký úspěch. Podávat ho můžete jak teplý, tak studený, jak k večeři,

tak jako lehký oběd.

Na 4 porce

- 150 g krůtích prsou

- 100 g suché divoké rýže

- 1 kus čínského zelí

- 100 g mraženého hrášku

- 8 kusů cherry rajčátek

- 2 lžíce sezamového oleje

- ½ lžičky pepře

- ½ lžičky sušeného česneku

- 1 lžíce sušené bazalky

- ½ citronu

Postup

1. Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu.

2. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, osolíme z obou stran a nakrájíme na

nudličky. Ty pak osmažíme na rozpáleném sezamovém oleji na pánvi.

Přidáme mražený hrášek, ochutíme pepřem, sušeným česnekem a

bazalkou a zamícháme. Na mírném plameni necháme 5 až 8 minut,

dokud hrášek nezměkne.

3. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, cherry rajčata překrojíme na

polovinu a oboje dáme do mísy. Přidáme uvařenou rýži a maso

s hráškem a promícháme.


6

4. Naservírujeme na talíře a zakápneme citronovou šťávou.


7

Čočkový s cibulkou

V devadesáti procentech případů luštěniny v konzervách nepoužívám,

ale raději si je hezky dopředu namočím a pak uvařím. Někdy člověk

ale prostě nemá čas a žaludek volá po jídle. V tu chvíli sáhnu i po

plechovce, ale bio, a ujistím se, že neobsahuje stopy lepku. Tento salát

je skvělý na chuť, výživný a bleskově hotový.

Na 2 porce

- 200 g čočky v konzervě bio

- 6 ředkviček

- 1 červená paprika

- ½ salátové okurky

- 1 červená cibule

- hrst čerstvé bazalky

- 1 pomeranč

- 2 lžíce kuliček z granátového jablka

- 1 lžíce oleje z vlašských ořechů

- sůl, pepř

Postup

1. Čočku slijeme a dáme do mísy. Ředkvičky, papriku a okurku

omyjeme a pak nakrájíme na malé kousky, kolečka nebo plátky.

Přidáme do mísy a promícháme.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Bazalku nasekáme. Oboje

vmícháme do salátu.

3. Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem.

Zálivku vmícháme do salátu. Podle chuti osolíme a opepříme.


8

4. Salát naservírujeme do misek a ozdobíme kuličkami z granátového

jablka a plátky pomeranče.


9

Námořnický s brokolicí

Těstovinový salát s opečeným lososem a bylinkovou zálivkou je

zdravým, lehkým a velice chutným jídlem.

Na 3 porce

- 200 g rýžových těstovin (penne)

- sůl

- olivový olej

- 250 g brokolice (růžičky)

- 200 g lososu (filety bez kůže)

- ½ pórku

- 3 lžíce olivového oleje

- 1 lžíce citronové šťávy

- 1 lžička vinného octa

- 1 lžíce nasekané petrželky

- 1 lžíce nasekané bazalky

- 1 lžíce nasekaného oregana

- 1 lžička limetkové kůry

- sůl, pepř

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scedíme a

vmícháme do nich lžíci olivového oleje, aby se neslepily. Brokolici

rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme je v osolené vodě doměkka,

asi 6 minut.


10

2. Na lžíci olivového oleje opečeme z obou stran lososa a pak ho

nakrájíme na menší kousky. Pokrájený pórek zlehka osmahneme na

lžičce olivového oleje.

3. Všechny suroviny dáme do veliké mísy a promícháme. V malé

mističce nebo hrnečku prošleháme vidličkou tři lžíce olivového oleje,

citronovou šťávu, vinný ocet, nasekané bylinky, limetkovou kůru a

špetku soli a pepře. Zálivku přelijeme přes salát a promícháme. Ihned

podáváme.


11

Italská delikatesa

Kombinace čerstvých cherry rajčátek, mozzarelly a koření – to je

harmonie chuti, která se rozplývá na jazyku. Tento jednoduchý salátek

můžete použít jako přílohu k masu nebo si ho dát k večeři s čerstvým

pečivem.

Na 2 porce

- 250 g podlouhlých cherry rajčat

- 120 g mozzarelly

- hrst lístků čerstvé bazalky

- 2 lžíce sezamového oleje

- 2 lžíce směsi italských bylinek

- sůl, pepř

Postup

1. Cherry rajčata omyjeme a překrojíme napůl. Mozzarellu pokrájíme

na malé kousky. Oboje dáme do mísy, přidáme lístky bazalky a

promícháme.

2. Sezamový olej prošleháme se směsí italských bylinek a špetkou soli

a pepře. Dresing přelijeme přes salát a zlehka promícháme.

3. Naservírujeme do misek a podáváme.


12

Melounový s lusky a bazalkou

Ráda experimentuji a kombinuji různé druhy ovoce a zeleniny. Skvěle

se doplňují jak se sýry, tak se šunkou nebo i kuřecím či krůtím masem.

Meloun cantaloupe má jemnou, nasládlou chuť a hlavně je bez

semínek. Nahradit ho v salátu můžete i žlutým melounem.

Na 4 porce

- 1 meloun cantaloupe

- 2 nektarinky

- 1 velká salátová okurka

- 150 g mražených fazolových lusků

- ½ limetky

- ½ hrnku čerstvé nasekané bazalky

- 150 g sýru cottage bez příchuti

- pepř, sůl

Postup

1. Okurku a meloun oloupeme, z nektarinek odstraníme pecky a pak

vše nakrájíme na drobné kostičky.

2. Fazolové lusky uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Pak

překrojíme napůl, aby jejich délka byla 2 až 3 cm.

3. Všechny ingredience dáme do veliké, hluboké mísy, přidáme

nasekanou bazalku a důkladně promícháme.

4. Ochutíme šťávou z limetky, osolíme, opepříme a nakonec

vmícháme sýr cottage.

5. Před podáváním dáme alespoň na 30 minut do lednice.


13

Ovocný s cuketou

Mladé cukety mám moc ráda. Oproti klasickým velkým mají jemnější

chuť a tenkou slupku, kterou není potřeba loupat. Navíc jsou bez

semínek. Výborné jsou syrové, například v salátech nebo

pomazánkách. Obsahují mnoho stopových prvků, vitaminů i vlákniny.

Na 2 porce

- 1 mladá cuketa

- 1 jablko

- ½ melounou cantaloupe

- 2 lžíce kuliček z granátového jablka

- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

- 2 lžíce agávového sirupu


14

- sůl, pepř

Postup

1. Cuketu omyjeme a škrabkou naloupeme na tenké plátky. Jablko

omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké měsíčky. Meloun

oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do mísy a promícháme.

2. Přidáme kuličky z granátového jablka a vlašské ořechy. Agávový

sirup smícháme se špetkou soli a pepře a vmícháme do salátu.

3. Před podáváním dáme na alespoň 30 minut do lednice.


15

Šunkový pro gurmány

Zahraniční kuchyně jsou báječné. Osobně si nejvíce pochutnám na

italských a španělských delikatesách. Dokonce, i když jinak maso

nejím, dám si občas s chutí sušenou španělskou šunku jamón. Tento

salát jsem připravovala pro kamaráda, co maso opravdu rád, takže

jsem do něj kromě šunky připadala také španělský vzduchem sušený

salám Fuet extra a plátky uzeného lososa.

Na 2 porce

- 200 g variance různých salátů (římský, ledový, polníček, apod.)

- 50 g uzeného lososa

- 50 g španělské sušené šunky

- 50 g salámu Fuet extra




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist